YES het sneeuwt eindelijk weer! Na een maand met veel zon, relatief hoge temperaturen en zelfs regen, is de winter eindelijk weer terug in de skigebieden. Vanmorgen vroeg begon het met sneeuwen en inmiddels is er al een flinke laag gevallen. Ook vanavond en morgen wordt er nog sneeuwval verwacht. Het ziet er naar uit dat ‘Koning Winter‘ nog wel een tijdje heerst in de Alpen. Ook voor komende dagen wordt kou en sneeuw voorspeld.

Genieten in Zauchensee

Wij konden ons niet beheersen en zaten vanmorgen in de eerste lift omhoog in skigebied Zauchensee. Wanneer het bij ons in de regio sneeuwt, valt doorgaans de meeste sneeuw in dit fijne skigebied. Tijdens de rit omhoog genoten we van de sneeuwvlokken, die in grote getale naar beneden dwarrelden.

Sneeuw, skilift zauchensee

20 centimeter sneeuw

Alleen vanmorgen is er al zo’n 20 centimeter sneeuw gevallen en ondertussen blijft het maar doorsneeuwen. De sneeuw is van fijne kwaliteit, heel zacht en het skiet super fijn. Alleen op lager gelegen pistes (onder de 1.100 meter), is de sneeuw wat zachter en zwaarder te skiën. Wanneer deze plekken vannacht goed worden geprepareerd zal alles er straks super fijn bij liggen. Dat wordt genieten komende dagen!

20 cm sneeuw, genieten
Er is al zo’n 20 cm sneeuw gevallen.

Nog meer sneeuw onderweg

Voorlopig blijft het koud en wisselvallig in Oostenrijk. Af en toe komt de zon te voorschijn, maar er regelmatig verse sneeuw verwacht. De meeste kans op zon is er op vrijdag en zaterdag. Wanneer je met een goede skibril of skihelm met vizier de piste op gaat, kan je komende dagen genieten van super fijne pistes. Wil je weten, welke skibril je moet aanschaffen, lees dan een van onze informatieve artikelen.

Blij, koud in de skigebieden..
Het blijft koud in de skigebieden.

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Veiligheid op ski’s: 6 tips waarmee je elke berg veilig af komt
Ook interessant
Wintersportweer: kou en (eindelijk weer) sneeuw onderweg naar skigebieden