Sinds gisteren draaien de skiliften in SalzburgerLand weer en zijn de pistes weer open. Ook hotels en restaurants zijn weer open. Het wintersportseizoen staat op het punt van beginnen. Wij stonden te trappelen en gingen naar skigebied Snow Space Salzburg, een zeer geliefd skigebied in SalzburgerLand. Er lag een flink pak verse sneeuw en de zon scheen. Voor iedereen die (net als wij) gek is op winterbeelden, hebben we een aantal foto’s op een rij gezet. Kijk en geniet met ons mee!

Lift mondkapje
De liften zijn eindelijk weer open.

Veel sneeuw, zon en lege pistes

De omstandigheden op de piste zijn buitengewoon goed. Afgelopen weken heeft het enorm hard gesneeuwd. Op de hoger gelegen pistes ligt zeker 1,5 meter sneeuw, maar ook de dorpen zijn helemaal wit. Vandaag scheen de zon, wat er echt prachtig uit ziet. Omdat het overal nog  erg rustig is blijven de pistes (zelfs in het normaal gesproken ‘gezellig drukke’ Flachau) de hele dag in topconditie. Echt even genieten!

De piste in Flachau is vrijwel uitgestorven.
De piste in Flachau is vrijwel uitgestorven.

Nieuwe liften ook open

Afgelopen jaren heeft Snow Space Salzburg een immens bedrag geïnvesteerd in nieuwe liften. Zo werd de oude Flying Mozart gondel vervangen en kwam er een verbinding tussen Wagrain en Kleinarl. Natuurlijk konden we het niet laten om deze nieuwe liften ook even te proberen.

De nieuwe Flying Mozart

Afgelopen zomer is de oude Flying Mozart lift in skigebied Wagrain compleet gesloopt en vervangen door een snelle, comfortabele 10-persoonsgondel. De nieuwe gondel is echt prachtig. Ruime zitplaatsen, super snel. Extra tof is dat het middelstation in de berg gebouwd is, hierdoor kan je zelfs over het middelstation heen skiën. Ook de verbinding met de G-link is op deze manier een stuk makkelijker.

De nieuwe Flying Mozart gondel in Wagrain.
De nieuwe Flying Mozart gondel in Wagrain.

Wat een uitzicht vanuit de Panorama link

Ook de Panoramabahn, de nieuwe lift tussen Wagrain en Kleinarl, is open. Binnen een paar minuten reis je daarmee van de ene kant van het skigebied naar de andere. De lift doet zijn naam eer aan. Het uitzicht onderweg is echt adembenemend mooi! Wij zaten vorige winter al in deze lift, maar het uitzicht blijft verbazen!

Panoramabahn uitzicht, zon, blauwe lucht
Adembenemend mooi uitzicht.

Heel even alles vergeten

Terwijl we in de stoeltjeslift zitten en genieten van de ondergaande zon, vergeten dat we heel  even dat we midden in de coronacrisis zitten. Eigenlijk precies dat wat een vakantie zou moeten doen. Je even weghalen van de dagelijkse problemen en gewoon even genieten. Hopelijk wordt alles snel weer normaal en kan iedereen dit fijne gevoel weer ervaren!

Kleinarl
Even alles vergeten.

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

Wil je meer weten over Flachau of Wagrain? Lees dan eens de volgende artikelen:

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: verwarmde handschoenen van HeatPerformance getest
Ook interessant
Wintersport Tsjechië: deze 5 skigebieden zijn perfect voor families