Meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde Leki skistokken met een kliksysteem, Trigger S. Met dit systeem klik je de skistokken als het ware aan je handschoenen vast. De Leki skistokken met kliksysteem zorgen er voor dat tijdens een ernstige val, of lawine, de skistokken losschieten. Hierdoor wordt de kans dat je jezelf of andere wintersporters verwondt een stuk kleiner.

Of de skistokken met het kliksysteem ook fijn zijn om te gebruiken, dat lees je in deze review.

Sinner skibril en skihelm 2019
Lees onze ervaringen met de Leki skistokken met kliksysteem

Samenvatting review Leki skistokken met kliksysteem

Materiaal skistokken: aluminium of carbon.
Geschikt voor: ervaren wintersporters, zowel dames als heren.
Wat is leuk: grip, bescherming tegen blessures.
Wat is minder: minder geschikt voor skilessen (vanwege bepaalde oefeningen).
Kopen:
onder andere via Bever.nl voor € 89,85.

Lees de volledige review onder de afbeelding.

Leki Trigger S

Trigger S, het kliksysteem van Leki

Het Trigger S kliksysteem van Leki bestaat sinds 2007 en is de laatste 12 jaar echt geperfectioneerd. Het systeem bestaat uit een klein lusje aan de handschoen en een speciale technologie in het handvat van de skistok. Hiermee wordt de skistok aan de handschoen vastgeklikt. Dit zorgt voor meer contact tussen de hand en de skistok. Dat is niet alleen comfortabel, maar zorgt ook voor een betere krachtoverdracht als je moet prikken. Trigger S werkt zo de skistok tijdens een valpartij door de opwaartse kracht vanzelf losschieten. Dit zou de kans op blessures moeten verkleinen. In onderstaande video wordt de werking van het kliksysteem gedemonstreerd.

Tip: koop de bijpassende handschoenen

Trigger S kan je in principe met elk paar handschoenen of wanten gebruiken. De Leki skistokken worden geleverd met een soort harnas die om all skihandschoenen past. Vind je het harnas niet mooi of voelt het niet prettig aan? Er zijn speciale Leki handschoenen te koop die standaard een lusje hebben om de stokken in te klikken. De Leki Xplore en de Leki Progressive 8 zijn daar een mooi voorbeelden van.

Leki skistokken met kliksysteem - makkelijk aan en uitttrekken
Het kliksysteem van Leki werkt heel eenvoudig.

Onze ervaring met het Leki skistokken met kliksysteem

Wij gebruiken de Leki skistokken met kliksysteem al een aantal jaar en zijn er erg blij mee. Geen gehannes meer met bandjes bij het in- of uitstappen van de skilift. En het werkt echt zo makkelijk als het er uit ziet. Zowel met de speciale handschoenen van Leki, als met andere handschoenen.

Wat betreft het voorkomen van blessures kunnen wij de claim van Leki niet bevestigen of ontkennen. Wij hebben met dit systeem geen skiduim opgelopen, maar eerlijk gezegd hebben we dat ook nooit met traditionele skistokken.

Conclusie: Leki skistokken met kliksysteem Trigger S

De Leki skistokken met trigger S zijn fijn om te gebruiken. Het is heel even wennen, maar dan wil je eigenlijk niet meer anders. Vooral het feit dat je geen gehannes meer hebt bij het in- en uitstappen van de skilift is erg fijn. Daarnaast is het gewoon een mooie, nuttige wintersport gadget. Stokken met het Leki kliksysteem zijn onder meer te koop via de webshop van Bever voor € 89,85. Wil je weten wat de ideale skistokken lengte voor jou is? Bekijk dan deze handige tabel.

1 Commentaar

 • MATTHIJs doornekamp,

  OOit eens gevallen op een LANge steile zwarte piste. Direkt mijn skistokken losgeklikt, onder vastgepakt en BEIDe punten in de ijzige helling GEZET . Kwam binnen redelijke tijd tot STILSTAND.Dit had MEt normale “Bandjes” skistokken VEEL langer geduurd.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Live: Zo vet is wintersport in Jasper
  Ook interessant
  Live: dikke sneeuwvlokken in Oostenrijk