banner

Toen we afgelopen maand op zomervakantie in Montafon waren, zagen we dat de Golmerbahn vanaf komende winter een totale metamorfose ondergaat. Wie komende winter naar skigebied Golm op wintersport gaat, zal merken dat de kenmerkende rode gondels worden vervangen door moderne, blauwe gondels.

Geen nieuwe lift, alleen nieuwe gondels

Er wordt geen nieuwe lift gebouwd in Tschagguns en Vandans, maar de 111 oude liften worden, na 25 jaar trouwe dienst, vervangen door meer comfortabele gondels. De nieuwe gondels hebben een ‘barrière vrije’ instap, en zijn hoger. Daardoor is het eenvoudiger in- en uitstappen en zijn de liften ook geschikt voor minder validen.

Daarnaast kunnen de zitbanken worden ingeklapt waardoor er ook bagage en goederen mee vervoerd kan worden. De lift is namelijk een belangrijk transportmiddel voor de horeca in het skigebied.

De oude, rode gondel in Golm

De Golmerbahn

De Golmerbahn is een begrip voor wintersporters in Vandans, Tschagguns en de rest van het Montafondal. Al meer dan 25 jaar brengt de 8-persoons gondel wintersporters vanuit Vandans (655 meter) in drie etappes naar het bergstation op 1.890 meter.

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de Golmerbahn op een rij gezet.

Liftsysteem: 8 persoonsgondel.
Gereed: winterseizoen ’21-’22 (nieuwe gondels)
Capaciteit: 1.800 Personen / uur
Snelheid: 5,5 Meter/ seconde
Duur: 14 Minuten, 50 seconden
Hoogte dalstation: 655 meter boven zeeniveau
Hoogte bergstation: 1.893 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 1.237 meter

Niet het enige project in Montafon

Het vervangen van de gondels in skigebied Golm is niet het enige liftproject in de skiregio. Want, als alles volgens plan verloopt, dan staat er volgende winter een spiksplinternieuwe gondel op de plek van de 40 jaar oude Valiserabahn in St Gallenkirch. Daar wordt namelijk hard gebouwd aan een snelle, moderne gondel die wintersport in dit fijne skigebied nog een stuk aantrekkelijker maakt.

Wintersport Montafon - prachtig uitzicht in Schruns
Het sneeuwzekere montafon

Meer over wintersport in Montafon

Het Montafondal is één van de skigebieden dichtbij Nederland en ligt nog geen 850 kilometer rijden van Nederland. Dit uitbebreide skigebied is nog niet door de massa ontdekt en bestaat uit een aantal verschillende dorpen: Schruns, Sankt Gallenkirch, Gargellen en Gaschurn. De regio beschikt over een aantal losse skigebieden waar je met één liftkaart kunt skiën of boarden:

  • Silvretta Montafon (voor sportieve wintersporters en kilometervreters)
  • Gargellen (ideaal voor families met kleine kinderen, beginners en freeriders)
  • Golm (perfect voor gezinnen met wat grotere kinderen).

Wil je meer weten over deze regio? Lees dan ons uitgebreide artikel over wintersport in skigebied Montafon. In ons artikel over appartementen in Montafon staan een paar goede tips voor fijne accommodaties. Daarnaast is er een Landal Park in Gargellen een van onze favoriete bungalowparken in Oostenrijk.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Thermokleding voor wintersporters
Ook interessant
De beste kinder ski jas voor jongens en meisjes deze winter