Als jij deze winter op vakantie gaat naar Canada, ga je een onwijs gave vakantie tegemoet en de reis er naartoe wil je dan natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Het is niet alleen leuk om na te denken over alle toffe dingen die je er kan doen, maar er zijn ook een aantal punten die jij moet voorbereiden, voor je op het vliegtuig stapt. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het eTA of een visum? We begrijpen dat er veel is om over na te denken en daarom nemen we je even mee naar waarom Canada zo leuk is en wat je sowieso moet regelen voor je weggaat!

wildlife spotten in Jasper

Canada: een unieke wintersport

Canada is een steeds populairdere wintersportbestemming aan het worden en wij begrepen heel goed waarom! Je kan hier fantastisch door de poedersneeuw skiën, prachtige natuur door banjeren, gewoon makkelijk Engels praten en ook nog eens hele leuke steden ontdekken. Daarnaast is het sneeuwzeker én is er een groot aantal zonuren op de dag. Elke wintersporter die hier komt, laat een stukje van zijn hart achter.

Een wintersport in Canada draait namelijk niet alleen skiën, het is een hele ervaring. Van hondensleeën, tot aan sneeuwscooters en als je mazzel hebt misschien zelfs het noorderlicht zien… Dit maakt het ook een familievriendelijke vakantie. Het leukste is om een wintersport in Canada te combineren met stedentrippen en bezoekjes aan nationale parken. Het zou namelijk een gemis zijn als je de ijshockeywedstrijden of de elanden in de Canadese bossen mist.

Maar waar moet je dan naartoe? Een aantal wintersport-hoogtepunten die wij jou zouden aanraden hebben we op een rijtje gezet:

  • Whistler: Je kent deze wintersport hoofdstad misschien wel van de Olympische Spelen, want in 2014 werden deze hier georganiseerd. We hoeven dan ook niet uit te leggen dat je deze pistes niet mag overslaan.
  • Banff: Huur een paar ijsschaatsen, slijp je langlaufen en trek je dikke winterjas maar aan, want elk jaar start het winterseizoen hier met het WinterStart festival, waar je kan genieten van elke wintersport activiteit. Laten we ook niet vergeten dat Canada’s eerste nationale park hier is gevestigd, zeker een bezoek waard dus.
  • Quebec: Het grootste winterfestival ter wereld vindt plaats in de stad Quebec. Je ontdekt de leuke stad, met zijn prachtige historie, met de eigen slee of een hondenslee! Daarna rijd je door naar de prachtige bergen van Quebec en daal je de heerlijke pistes af.
  • Jasper & Edmonton: We benoemen deze twee samen, omdat je deze trip absoluut moet combineren. De stad Edmonton biedt geweldige activiteiten en het nationale ijshockeyteam wordt hier groots aangemoedigd. Van Edmonton ga je door naar Jasper, waar je het nationale park bezoekt én kan skiën.

Ach, we zouden er nog veel meer op kunnen schrijven, maar je kan ook ons artikel lezen over de leukste skigebieden in Canada.

De juiste reistoestemming: een eTA of visum?

Dan even de praktische kant van je reis: om naar Canada te reizen is een eTA of visum verplicht. Je moet van Canada toestemming hebben gekregen om het land in te komen en dit krijg je door middel van een eTA of visum. Let op: deze twee zijn dus niet hetzelfde en je hoeft niet altijd een visum te hebben, om Canada binnen te komen. Dan geldt wel: als je geen visum hebt, is een eTA verplicht.

eTA staat voor Electronic Travel Autorization en is jouw toestemming om Canada in te mogen reizen. Voor het aanvragen van een eTA Canada hoef je niet naar de ambassade of het consulaat. Je kan het allemaal online regelen en dat scheelt een hele hoop tijd en gedoe. Je vult online een formulier in, betaalt €24,95 met iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal en dan duurt het gemiddeld zo’n vijf dagen, voordat jouw eTA wordt toegekend. Een eTA Canada is vijf jaar geldig, maar je mag maar zes aaneengesloten maanden achter elkaar verblijven. Goed om te weten, is dat het eTA gekoppeld is aan jouw paspoortnummer en dat maakt dat je geen papieren nodig hebt. De immigratiedienst checkt op het vliegveld via jouw paspoortnummer of je toestemming hebt om binnen te komen. Dat betekent wel dat, wanneer jij een nieuw paspoort krijgt, jouw eTA niet meer geldig is, omdat je dan een nieuw paspoortnummer hebt.

Hoe weet je of je een eTA of visum nodig hebt?

In principe heb je als vakantieganger geen visum nodig en kan je een eTA aanvragen. Met een eTA mag je namelijk zes aaneengesloten maanden achter elkaar in Canada verblijven. Ben je van plan langer dan zes aaneengesloten maanden in Canada te blijven, er te werken of voldoe je niet aan de eTA voorwaarden? Dan heb je een visum nodig.

Ben je klaar om naar Canada te gaan?

Bekijk dan dit handige filmpje, waarin er op simpele manier wordt uitgelegd hoe het aanvragen van het eTA Canada werkt en bekijk deze pagina om inspiratie op doen voor jouw wintersport naar Canada!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Met SkyAlps ben je binnen 3 uur vanuit Antwerpen op pistes van Zuid-Tirol
Ook interessant
Appartement in Les Menuires boeken? Deze 5 zijn super tof