Deze winter testten we Giro Fade, een comfortabele dames skihelm met MIPS bescherming. Dankzij de MIPS bescherming is dit één van de meest veilige skihelmen uit onze skihelm test. In deze review vertellen we over onze ervaring met de Fade skihelm, die al snel tot onze favoriete skihelm voor dames bekroond werd.

giro mips test
Een comfortabele helm met MIPS bescherming.

Samenvatting review Giro Fade MIPS

Type helm: in-mold constructie met MIPS bescherming.
Beschikbare maten: S (52-55,5 cm) en M (55,5-59 cm).
Beschikbare kleuren: wit, zwart en grijs.
Wat is leuk: skihelm voor dames met vrouwelijke details.
Wat is minder: bediening van ventilatie loopt wat stroef.
Kopen: adviesprijs € 169,95.

skihelm giro fade getest
Skihelm giro Fade met bijpassende skibril

Volledige review Giro Fade Mips

Vrouwelijke skihelmen zijn helaas nog schaars. En dan bedoel ik niet dat er een gebrek is aan roze of paarse helmen, maar vooral de vrouwelijke afwerking. Zachte materialen, vrouwelijke details en een hoogwaardige afwerking. Dit is precies wat mij aan Giro Fade zo bevalt. Het comfort in combinatie met het oogstrelende design én optimale veiligheid.

Comfort

Giro Fade is een lichtgewicht skihelm met een hoge mate van comfort. De binnenkant van de helm is afgewerkt met een zacht, wasbare voering. De oorkussens zijn voorzien van dezelfde warme voering en zijn audio-compatible. De draaiknop, waarmee de maat van de helm nauwkeurig ingesteld kan worden, is luxe afgewerkt. Al met al zit deze skihelm gewoon erg lekker.

lunchen op de piste
De helm zit zo comfortabel dat je vergeet dat je hem draagt.
Ventilatie

De skihelm is voorzien van 10 ventilatiegaten waarvan er 4 instelbaar zijn. De ventilatie kan je instellen met een schuif bovenop de helm. In het begin gaat deze schuif wat stroef, maar na een paar dagen kunnen we hem ook met handschoenen makkelijk bedienen.

Vrouwelijke skihelm

Giro Fade is in diverse kleuren verkrijgbaar. Iedere kleur heeft twee verschillende designs. De designs hebben allemaal een vrouwelijk touch. Zo heeft de grijze variant, die wij testten, een zachte afwerking bij de oren en kinstrap. Wat bijzonder aangenaam is, is de combinatie met een Giro skibril (op de foto Giro Contour Goggle). Deze sluiten zo goed aan bij deze helm! Mede doordat de ventilatie van de skibril direct aansluit op de ventilatie van de helm. Hierdoor kan je skibril nooit meer beslaan.

skihelmtest dames
Goede score in de skihelmtest.
MIPS bescherming

MIPS is een extra beschermingsmechanisme. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met hersenchirurgen om hersenletsel na een val te beperken. Giro is ervan overtuigd dat MIPS inserts in skihelmen de bescherming van het hoofd bij bepaalde vallen verbeterd. Zelf ski ik al jaren voornamelijk met MIPS helmen. Het geeft een veilig gevoel. Hoe het precies werkt, wordt uitgelegd in onderstaande video.

Conclusie van review Giro Fade

Zoals eerder beschreven, behoort deze skihelm tot onze favoriete helmen voor dames. Wanneer je op zoek bent naar een extra veilige en comfortabele damesskihelm, is dit je keuze. Als je hoofd tussen twee maten inzit, adviseren we voor de kleinste maat te kiezen. Je koopt de helm bij geselecteerde verkooppunten zoals Pluto Sport en bol.com.

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Flying Mozart in Wagrain gestopt met draaien – gelukkig hebben we de foto’s nog
Ook interessant
Super Skirondes: Tauernrunde Obertauern