Een van onze favoriete skihelmen voor kinderen is Alpina Grap 2.0.

Het testen van de beste skihelm voor kinderen is altijd lastig, omdat ze (om duidelijke redenen) door kinderen getest moeten worden. En wanneer kinderen testen, letten ze vaak op andere dingen waar wij als volwassenen op letten… Maar goed, het succes van een skihelm voor kinderen hangt uiteindelijk wel degelijk samen met hoe tof het kind de helm vind en of hij of zij de helm graag draagt.

Alpina Grap 2.0 is het soort skihelm voor kinderen wat goed scoort bij ouders (veiligheid, pasvorm, sluit goed) en bij kinderen (tof design, zit lekker). Van de kinder skihelmen uit onze test, is dit een favoriet en waarschijnlijk de meest gedragen helm. In dit artikel leggen we uit waarom.

Nolan in de poeder

Samenvatting review Alpina Grap 2.0 skihelm kind

Type helm: Inmold kinder skihelm.
Gewicht: 370 gram.
Beschikbare maten: 51-54 cm en 54-57 cm.
Beschikbare kleuren: wit met blauw, zwart met geel of paars.
Wat is leuk: stabiele comfortabele skihelm geschikt voor klein kinderhoofd.
Wat is minder: geen MIPS bescherming (bij roterende beweging tijdens een val)
Kopen: je koopt Alpina Grap 2.0 voor 89,-.

jongetje test alpina grap skihelm kind

Volledige review Alpina Grap 2.0 skihelm kind

Wij hebben de blauwe (online onvindbare) versie van deze skihelm getest. Onze zoon zocht deze helm uit en het design was waarschijnlijk doorslaggevend bij zijn keuze. Naast Alpina Grap, werden er meerdere kinderhelmen getest. Wij testen jaarlijks een aantal bekende en onbekende merken van skihelmen die bekend staan als veilig.

Van de skihelmen die getest zijn, werd dit ook de favoriet van één van onze kinderen. Maar voordat ik daar kom, zal ik wat meer vertellen over Alpina Grap 2.0 en de test.

Pasvorm van Alpina Grap 2.0

De helm wordt in de kleinste maat (51-54) getest door onze 7-jarige zoon. Hij heeft een klein hoofd met een omtrek van 51 cm. Veel skihelmen blijken toen niet helemaal goed te passen, zelfs niet in de kleinste ‘stand’. Van alle skihelmen uit onze kinderskihelm test, past deze skihelm het beste op zijn kleine hoofd.

We laten hem flink met zijn hoofd schudden, maar de helm zit vast en beweegt niet. De helm sluit rondom af en sluit perfect aan bij zijn Julbo skibril. Tot zover alleen maar positief.

apina grap 2.0 skihelm voor kinderen wordt getest op de piste

Veiligheid en bescherming

Deze skihelm is veilig voor je kind. Dat is tenslotte de belangrijkste eigenschap van een helm. Alpina Grap voldoet aan alle veiligheidseisen die denkbaar zijn. Helaas biedt deze skihelm geen MIPS bescherming. Dit is een bescherming tegen draaiende bewegingen met het hoofd tijdens het vallen. Onze zoon is een fanatiek skiër. Hij is zo’n 5 dagen in de week op de piste te vinden (de hele winter door). Slalom, bospaadjes en funparken worden allemaal meegenomen tijdens zijn dagen op de piste.

Ondanks het ontbreken van de MIPS bescherming, kiezen we keer op keer voor de helm. De pasvorm van de helm is qua aansluiting en omsluiting onovertroffen. En dat heeft onze voorkeur boven een helm met een ruimere (niet perfect sluitende) pasvorm met MIPS. Voor kleine kinderhoofden is dit de skihelm die het beste aansluit.

Ventilatie en aansluiting met skibril

Alpina Grap 2.0 is voorzien van een vernuftig ventilatiesysteem. Maar liefst 7 roosters zijn in de helm geïntegreerd. De roosters zijn niet bedienbaar (zoals gebruikelijk bij kinderhelmen). Wel zijn ze zo vorm gegeven dat er geen sneeuw naar binnen kan komen. Op dagen met heel veel sneeuw (waar we er deze winter erg veel van hebben), blijft de sneeuw op de roosters liggen. Hierdoor is de ventilatie weliswaar afgedekt, maar er komt dus ook geen sneeuw de helm binnen.

De skihelm is getest met diverse skibrillen en sluit eigenlijk altijd mooi aan. Bij skibrillen met een klein montuur, ontstaat wel een klein ‘goggle gap’. Bij de meest gangbare (en onze favorieten) skibrillen heb je hier echter geen last van. Alpina Grap 2.0 heeft een perfecte aansluiting met kinderskibril van Julbo en Sinner.

Alpina Grap 2.0 kinderskihelm op de piste

Conclusie Alpina Grap 2.0 test

Tsja, de conclusie is eigenlijk wel duidelijk toch? Zoals ik al schreef, onze favoriete skihelm. Eigenlijk de beste skihelm qua pasvorm voor (jonge) kinderen met een klein hoofd. Het design en de pasvorm maken deze skihelm uitermate geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Dan gaan ze goed beschermd, comfortabel en warm de piste op. En dat is eigenlijk alles wat je als ouders verlangd… Je koopt Alpina Grap online voor 89 euro.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
3 manieren om duurzamer te wintersporten
Ook interessant
Winterbeelden: 10 foto’s van de mooiste winterdag 2019