Helly Hansen skikleding is al jarenlang bij ons. Al sinds onze eerste wintersport ervaring dragen we thermoshirts van het Noorse merk en de afgelopen jaren is een groot deel van de collectie bij ons voorbij gekomen. Helly Hansen is één van die merken die vrijwel altijd bij ons in de smaak valt. En ook bij onze kinderen. Ondanks dat onze tieners beide een duidelijke eigen smaak hebben, kunnen ze altijd nog wat naar hun zin vinden in de wintersport collectie. Dit jaar kozen ze dan ook hun eigen skipakken, geheel in eigen stijl.

Qua uitstraling en stijl zit het dus wel goed met de skikleding van Helly Hansen. Maar hoe technisch is deze skikleding voor kinderen? Na een aantal weken op de piste, delen we onze ervaringen in deze review!

Onze favoriete pistes in het skigebied Skiwelt
Skikleding voor kinderen van Helly Hansen getest (links set 1, rechts set 2).

Review Helly Hansen skikleding, de kledingstukken

Geteste skikleding set 1: Junior Alpha Ski Jacket met Junior Legendary Ski Pants.
Geteste skikleding set 2: Junior’ Summit Ski Jacket met Junior NO Limits Waterproof Ski pants
Wat is leuk: waterdicht, winddicht, ademend en het lijkt onverslijtbaar.
Wat is minder: de verkrijgbaarheid in winkels, wij bestelden online.
Kopen: via de website.

Review Helly Hansen skikleding voor kinderen
Outfit 1: Helly Hansen Jr. Alpha Ski Jacket et Legendary Ski pants

Review Helly Hansen Jr. Alpha Ski Jacket met Legendary Ski Pants

Onze jongste zoon rockt de pistes in deze set. De ‘baggy’ jas bevalt hem uitstekend en past ook goed bij zijn feeride activiteiten. Omdat de maten doorgaans ruim vallen, bestellen we de jas in zijn maat en de skibroek een maat kleiner. Dit blijkt een schot in de roos. De skibroek zakt niet af en de jas zit als gegoten.

Onze jongste zoon is ongeveer 5 dagen per week op de piste te vinden, het hele jaar door. Of eigenlijk is hij voornamelijk naast de piste en in het funpark te vinden. In ieder geval omstandigheden waarbij technisch goede skikleding een vereiste is. Hij skiet het liefst in diepe poeder op dagen waarop het sneeuwt. En dat is waar deze kleding uitblinkt. De jas is waterafstotend en ademend. Hij blijft dus droog op dagen van sneeuw, maar zweet wordt snel en effectief afgevoerd. Daarbij biedt de kleding veel bewegingsvrijheid.

Omdat er niet alleen in de skikleding wordt geskied, maar ook wordt gerodeld, geluncht en chocolademelk wordt gedronken, is het skipak ondertussen al meerdere keren gewassen. Het ziet er echter nog uit als nieuw.

Review Helly Hansen Junior’s Summit Ski Jacket and NO Limit Pants

Onze oudste zoon is een snelle pisteskiër. Hij knalt op hoog tempo pistes af, het liefst de hele dag. Voor hem geen kniediepe sneeuw, maar liever een vers geprepareerde piste. Hij draagt dan ook het liefst skikleding die wat nauwer langs het lichaam valt. Dit type skikleding is helaas niet makkelijk te vinden met een lichaamslengte van 170 cm, en een atletische lichaamsbouw. Maar dit is precies waar Helly Hansen skikleding zich de afgelopen jaren enorm bewezen heeft. We bestellen de jas in zijn maat en de skibroek een maat kleiner (maat 164). De jas zit als gegoten. De eerste weken nog iets ruim, maar hij groeit er razendsnel in. De broek is helaas te wijd, en moet gedragen worden met een riem omdat deze anders afzakt. Bovenstaande Legendary Pants heeft duidelijk een smallere pasvorm.

Summit is de beste ski jas die we voor jongens in deze leeftijd (en lengte) hebben gevonden. We hebben nog een aantal andere ski jacks (onder andere van Brunotti en Quicksilver Silvertip) maar de Helly Hansen jas is favoriet. De pasvorm is fijn, de jas is warm en sneeuw en vocht blijven de hele dag buiten.

Na een avond kaasfonduen zit er een lelijke vlek op de jas, ik ben even bang dat ik deze er nooit uit ga krijgen. Maar na een wasbeurt is deze toch echt weg.

De leuke rodelbaan in Söll
Niet alleen om te skiën..

Conclusie Helly Hansen skikleding voor kinderen

Wij zijn weer ontzettend blij met deze skikleding voor de kinderen. Voor beide sets geldt dat dit de meest gedragen skikleding is van deze winter. Dat is een goed teken. De kinderen dragen onder de kleding een thermoshirt voor kinderen  en thermobroek van merino wol (en een rugbeschermer). Een midlayer (van fleece) hebben ze tot nu toe niet nodig gehad en ze hebben het geen moment koud gehad.

 

Eerder verschenen
Reisverslag Ramsau am Dachstein: ideale bestemming voor je eerste wintersport
Ook interessant
Skikleding wassen: welk wasmiddel, hoe en wat (en waarom en hoevaak)