Steeds meer wintersporters gaan met een skihelm met vizier de piste op. De vizierhelm is op het gebied van gear dé trend van de afgelopen jaren. Voor onze Gear Guide hebben we dit jaar een flink aantal skihelmen met vizier getest. De Giro Essence was daarbij een van onze favorieten. Waarom? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Giro Essence heren model

Samenvatting Giro Essence skihelm met vizier

Helmconstructie: In-mold met MIPS bescherming.
Type lens: helaas onbekend.
Gewicht: ca. 1.150 gram
Kleuren: zwart, wit en rose gold
Wat is leuk: MIPS bescherming en comfort.
Wat niet: herenmodel  is slechts zeer beperkt verkrijgbaar.
Kopen: adviesprijs € 259,-  de beste aanbieding online: € 189,95

De volledige review van deze skihelm met vizier: Giro Essence MIPS vind je onder de afbeelding.

beste skihelm met vizier
Giro Essence skihelm met vizier

Volledige review Giro Essence skihelm met vizier

Een van de redenen om voor de Giro Essence te kiezen, is dat dit de enige skihelm met vizier met MIPS is, die in Nederland verkrijgbaar is. Dat maakt het de meest veilige helm uit onze test. Naast veilig, is de helm uitermate comfortabel. De helm heeft een goede pasvorm (sluit rondom het hoofd), is warm en biedt voldoende ventilatie mogelijkheden. Ook het vizier is van goede kwaliteit. Het gaat soepel open en dicht en geeft een helder zicht.

Hieronder worden een aantal belangrijke aandachtspunten uit de test uitgebreid toegelicht.

De helm

Deze vizierhelm is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en rose gold. Voor dames is de zwarte helm voorzien van een rand met bloemenmotief, terwijl de herenvariant voorzien is van blauwe elementen. De helm is mooi afgewerkt en erg stijlvol.

Veel draagcomfort en fijne pasvorm

De helm is van binnen met zachte materialen afgewerkt en de pasvorm is middels een draaiwiel instelbaar. Het instellen gaat een beetje stroef, omdat het draaiwiel maar vanaf één kant vast te pakken is. Stel de helm daarom altijd in voordat je je handschoenen aantrekt. Het bereik bij het instellen van de helm is groot.

MIPS voor extra veiligheid

Wij hebben deze helm uitgeroepen tot meest veilige skihelm met vizier van dit seizoen. Dat komt met name omdat dit de enige vizierhelm met MIPS is, die in Nederland verkrijgbaar is. MIPS zorgt er voor dat je hoofd extra goed beschermd wordt tijdens roterende bewegingen in een val. Zelf gaan we het liefst met een skihelm met MIPS de piste op, dit geeft een veilig gevoel en daar gaat het bij een helm uiteindelijk toch om.

Uitgebreide ventilatie mogelijkheiden

De Giro Essence is rondom voorzien van twaalf ventilatiegaten. Acht daarvan kunnen via een schuif bovenop ingesteld worden. Meer dan voldoende ventilatiemogelijkheden dus. En het instellen kan gewoon op de piste, met je handschoenen aan. Het enige nadeel dat we gevonden hebben is dat de helm, wanneer de ventilatiegaten geheel open staan, vrij veel lawaai maakt wanneer je skiet. Iets wat we eigenlijk niet meer gewend zijn.

Warme skihelm

Met deze helm hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt, de helm is van binnen bekleed met een soort fleece wat zorgt voor meer dan genoeg warmte. Zelfs op dagen met extreem winterweer zul je het met deze helm op niet koud krijgen.

Giro essence skihelm met vizier voor dames en heren.
Ook bij mist heb je goed zicht.

Het vizier

Het vizier gaat soepel open en dicht. Zelfs wanneer je skihandschoenen aan hebt. Alleen met het openschuiven van het vizier kan de helm soms een beetje mee omhoog schuiven. Gelukkig kan je het mechanisme voor het open en dicht doen van het vizier zelf via een knop losser of strakker instellen.

Wij testte de vizierhelm in de kleinste maat, deze heeft een perfecte pasvorm bij een klein hoofd en smal gezicht. Het vizier valt relatief nauw langs het gezicht waardoor er minder een “vissenkom effect” ontstaat. Wat bij veel andere vizierhelmen wel het geval is. Ook sluit dit vizier aan de onderkant aan bij het gezicht. Ook bij een smal gezicht.

Deze skihelm met vizier is ook geschikt voor brildragers. Wanneer je een bril hebt met een niet al te groot frame, past hij er gewoon onder.

Giro essence
Giro essence kan zowel gedragen worden dan dames als door heren.

Conclusie Giro Essence MIPS

Ben je op zoek naar de veiligste skihelm met vizier, dan is deze helm een hele goede optie. De helm zit lekker, biedt goed zicht en is ook nog eens erg aantrekkelijk geprijsd. De helm is geschikt voor dames en heren. Het damesmodel is onder meer te koop via bol.com. Helaas is het herenmodel slechter verkrijgbaar. Maar dat is dan wel het enige minpunt wat we aan deze helm konden vinden.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Hochkönig: hoogstaande wintersport in de thuisbasis van Koning Winter
Ook interessant
Steeds meer skigebieden gaan open! (8 mooie foto’s)