Hema skisokken, is dat nou wat? De prijs van een paar skisokken van Hema is zeer aantrekkelijk. De sokken zien er best goed uit en als we naar de materialen kijken, zit dat ook wel goed. En dan zijn er nog de vele trouwe enthousiastelingen die zweren bij de skisokken die Hema verkoopt. Hoogste tijd dus, om een paar van deze sokken te testen!

Samenvatting Hema skisokken test

Materiaal: 40% merino wol, 40% acryl, 18% polyamide, 2% elastaan.
Pasvorm: ruim vallende, redelijke volumineuze skisokken met strakke boord.
Wat is leuk: merino wol en zeer aantrekkelijk geprijsd.
Wat is minder: volumineus en losjes vallend.
Kopen: Dames en heren € 12,- voor twee paar (online en in de winkel).

skisokken hema test
Uitgebreide review skisokken Hema.

Volledige review skisokken Hema

Voor onze uitgebreide skisokken test, testen we iedere winter weer vele skisokken. Ook de skisokken van Hema worden aan onze test onderworpen.

Skisokken voor dames en heren

Er zijn Hema skisokken voor dames en skisokken voor heren te koop. Tussen het dames- en het herenmodel kunnen wij (naast de kleurstelling) echter geen enkel verschil ontdekken.

Zowel de Hema skisokken voor heren als de skisokken voor dames zijn verkrijgbaar in de maten 35-38 en 39-42. Wij hebben de ruimste maat getest van beide modellen bij een schoenmaat van 39 en 41. De skisokken vallen maatgetrouw.

Pasvorm skisokken Hema

De skisokken vallen niet strak langs de voet en zijn redelijk volumineus. Het materiaal is opvallend zacht, comfortabel en warm. Daarbij blijft de skisok de hele dag droog, ook bij zweetvoeten. Met name bij de tenen zit er (te) veel ruimte in de sok. Hierdoor zijn ze helaas minder geschikt voor gevorderde of veeleisende wintersporters.

Voor beginnende wintersporters met een klein budget, zijn deze skisokken goed genoeg om mee te starten. Ervaren wintersporters raden we echter aan om een andere sok te kiezen uit ons overzicht van beste skisokken.

skisokken hema test en ervaringen
De skisokken zitten erg ruim.
Prijs en duurzaamheid

Hema skisokken zijn een perfecte budget optie voor beginnende wintersporters. Nergens vonden we goedkopere skisokken van degelijke kwaliteit. Het materiaal voldoet aan alle eisen en is ook na een aantal wasbeurten nog prima. De pasvorm laat daarentegen wat te wensen over. Maar als beginnende wintersporter zal je daar (nog) geen hinder van ondervinden.

Mocht je toch een stapje verder willen voor een lage prijs, dan zijn de skisokken van Decathlon aan te bevelen. Deze zijn iets duurder (nou ja, eigenlijk kosten ze het dubbele) maar bieden wel veel meer kwaliteit.

Zo was je skisokken van merinowol

Mocht je zo lang mogelijk met je skisokken willen doen, dan is het belangrijk om ze op de juiste manier te wassen. Skikousen slijten doorgaans niet van het dragen, maar van het wassen. Zorg dat de sokken uitgevouwen zijn en stop ze (eventueel in een waszak) in de wasmachine. Was ze op 30 graden met een wolwasmiddel.

Droog de sokken aan de waslijn (niet in de droger). Je zult merken dat ze zeer snel drogen. Voor de test hebben we de sokken 5 keer gewassen. Na deze 5 wasbeurten zaten ze een stuk losser, maar vertoonde het wol verder nog nauwelijks slijtage.

ski sokken hema wassen
Zorg dat je de skikousen op de juiste manier wast

Conclusie review skisokken Hema

De skisokken die je bij Hema kunt bestellen zijn prima voor beginnende wintersporters. Voor € 12,- koop je 2 paar. Voor ervaren wintersporters, of mensen die snel last hebben van koude voeten op de piste, zijn ze helaas minder geschikt. De pasvorm is te ruim en de sokken zijn te dik om optimaal te kunnen wintersporten.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Sneeuwzeker Oostenrijk – top 11
Ook interessant
Komende winter werken in Oostenrijk? Bekijk dan snel deze vacatures