Een serieuze waxbeurt voor je ski's hoeft pas na 1 week actief gebruik. Maar tussendoor zijn er nog dagen dat je ski's of board net dat beetje extra nodig hebben. Dit zijn de dagen dat je naar een snelle, vloeibare wax grijpt. Er zijn verschillende redenen om snelle ski wax te gebruiken. Bijvoorbeeld

  • je gaat een wedstrijd skiën
  • één van je kinderen heeft een wedstrijd na een lesweek
  • al je vrienden zijn sneller dan jij bij elke afdaling
  • de sneeuw is nat
  • de sneeuw is papperig
  • de sneeuw blijft aan je ski of board plakken

In al deze gevallen zal een beetje extra ski wax je snel uit de problemen helpen. Zelf hebben we altijd een snelle ski wax in onze skirugzak zitten. Zo kunnen we op ieder gewenst moment dat beetje extra glijd vermogen toevoegen.

Onze favoriete snel aan te brengen ski wax hebben we in dit artikel voor je verzameld.

Toko vloeibare ski wax

Wat is leuk: aantrekkelijk geprijsd, inclusief poleerborstel.
Wat is minder: niet bepaald milieuvriendelijk.
Kopen: vanaf € 14,95.

Dit was lang dé favoriete ski wax bij ons thuis. Wanneer de verpakking leeg was, lag er altijd nog een reserve wax thuis. Je kan de ski makkelijk waxen in de lift of zelfs op de piste wanneer je vastloopt. De dubbele borstel maakt dat je de wax direct goed in kan wrijven en je belag ter plekke kan polleren.

Toko vloeibare skiwax is met name ideaal voor slush of papsneeuw. Wanneer de omstandigheden op de piste wat warmer worden en de sneeuw wat natter. Verwacht geen wonderen, maar je kan er weer een half uur mee vooruit. Qua gebruiksgemak is dit absoluut een top product!


Holmenkol duurzame ski wax

Wat is leuk: milieuvriendelijk product voor alle omstandigheden.
Wat is minder: de geur tijdens het aanbrengen.
Kopen: vanaf € 20,95.

Dit is nu onze favoriete wax voor onderweg. Holmenkol nodigde ons uit om een kijkje achter de schermen te nemen. Daar ontdekte we dat Holmenkol een groot hart voor de natuur heeft. En voornamelijk duurzame producten op de markt brengt. En daar worden we blij van. Ski waxen met een zuiver geweten zeg maar 😉

Daarbij is deze ski wax niet alleen ideaal voor lentesneeuw, maar ook voor koude dagen. Wanneer je al op de piste staat en ontdekt dat je ski's eigenlijk een waxbeurt nodig hadden gisteravond. Deze wax helpt je dan prima de dag door. Of wanneer je op pad bent met die nét iets snellere vriend of vriendin. Ook dan ben je blij met deze wax. Je brengt hem snel aan, in de gondel of op de piste. je hoeft je handschoenen niet eens uit te doen. En je glijdt direct een stuk beter.


Swift Glide Bio Spray skiwax

Wat is leuk: diervriendelijk en milieuvriendelijke spray wax.
Wat is minder: heeft een droogtijd van 20 minuten.
Kopen: vanaf € 18,95.

Deze  spray is de meest milieuvriendelijke manier van ski waxen die er is. De spray breng je makkelijk aan over de hele lengte van je ski's. Vervolgens moet je deze alleen nog even uitwrijven met een droge doek. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt. Het nadeel van de verpakking is dat deze niet praktisch is om met je mee te nemen. Maar ene prima middel om na een dag op de piste te gebruiken. De volgende dag heb je hier zeker profijt van.

Niet ideaal voor gebruik in de lente, maar voor extra glijd vermogen op koude dagen is dit een fijn product!Waarom vloeibare ski wax

De vloeibare ski wax is niet ter onderhoud van je ski's of board. Het is echt een tijdelijke oplossing op dagen dat je net dat beetje extra glijvermogen nodig hebt. Soms is het omdat je ski's eigenlijk een onderhoudsbeurt nodig hebben. Maar soms is het ook omdat de omstandigheden er gewoon om vragen of omdat je net dat beetje extra snelheid wil hebben.
Een instant wax helpt je door dit soort momenten heen.

Hoe lang doe je met vloebare wax

Wij hebben altijd een snelle wax in onze skirugzak zitten. De hele winter komt deze er nauwelijk uit. Maar in het voorjaar is een verpakking zo leeg. Zodra de temperatuur oploopt, wordt er gewaxt. Op de piste of in de lift.

Tijdens koude winterdagen wordt de wax uitsluitend gebruikt op dagen waarop we ontdekken dat onze ski's eigenlijk een onderhoudsbeurt hadden moeten hebben, maar dat we daar net even niet aan toe zijn gekomen. Op deze dagen ben ik blij dat ik altijd een verpakking bij me heb...

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
IJsheiligen komt met laatste wintergroet
Ook interessant
5 Soorten sneeuw en wat je ermee aanmoet tijdens je wintersport