Om je handen warm te houden tijdens de wintersport zijn wanten doorgaans een betere keuze dan handschoenen. Maar het nadeel is vaak, dat je met wanten minder flexibiliteit ervaart. Helly Hansen ULLR wanten voor dames beloven grip, flexibiliteit en warmte. Wij bestelden deze wanten om te testen in hoeverre aan deze belofte wordt voldaan. Tegelijkertijd testten we de handschoenen uit dezelfde lijn.

Samenvatting review Helly Hansen ULLR wanten en handschoenen

Materiaal: Geitenleer (buitenlaag), Thinsulate (voor de voering) en polyester (voor de binnenhandschoen).
Pasvorm: nauwsluitend, ideaal voor slanke handen.
Boordlengte: kort (geschikt voor onder de mouw).
Geschikt voor: dames en heren die graag een dunne (niet volumineuze) handwarmers willen.
Pluspunten: dun, grip, flexibel en oogstrelend ontwerp.
Nadelen: de juiste maat bestellen is een beetje een gok. 
Prijs:
vanaf 90 euro via de Helly Hansen webshop.

Helly Hansen ULLR dameswanten voor wintersport

 

Complete review Helly Hansen ULLR wanten en handschoenen

Oké, eerlijk gezegd bestelde ik deze wanten niet alleen om de belofte te testen maar ook vanwege het vrije ontwerp. Dit jaar zien we veel leren skihandschoenen, maar deze ULLR selectie van Helly Hansen springen qua design (en kleuren) wel echt in het oog. ULLR is trouwens de naam van de Noorse god van de winter, die als de beste kan skiën. Hoe toepasselijk 😉

Pasvorm en maat

Het bestellen van de juiste maat voelt toch een beetje als een gok. Ik weet dat ik maat 8 heb, maar is dat dan S, M of L? De maattabel helpt een beetje en ik bestel een M. Dit blijkt inderdaad overeen te komen met handschoenmaat 8.

De wanten en skihandschoenen vallen verder goed rond mijn smalle hand. Bij de wanten is ook de duim is diep genoeg en kan goed bewegen (in tegenstelling tot veel andere wanten). Tot zover is de pasvorm dus geslaagd.

De bewegingsvrijheid is opvallend groot voor leer. Ik heb prima grip op mijn skistokken, maar kan ook nog makkelijk een rits of het riempje van mijn skihelm dichtmaken, zelfs met de wanten. Opvallend flexibel dus!

De boorden zijn voorzien van een klittenband sluiting. Hiermee kan je de wanten strak rond de polsen afsluiten. Draag de mouwen van je ski jack over deze wanten om binnenwaaiende sneeuw te voorkomen.

Warmte

Helly Hansen ULLR wanten en handschoenen voelen redelijk dun van materiaal. De vulling lijkt nihil. De binnenzijde is voorzien van zacht (geborsteld?) materiaal. Het resultaat is echter opvallend warm. Zelfs wanneer ik ze met koude handen aantrek, warmen mijn handen snel op. En onderweg worden ze ook niet koud. In de wanten ervaar ik meer warmte dan met de handschoenen. Maar dat is logisch, aangezien er meer vingers bij elkaar zitten in de wanten en dus meer warmte gegenereerd wordt

Warmteproef geslaagd.

Wipe

Op de duim zit een suède stuk om je neus of skibril mee af te vegen. Op mijn skibril werkt dit niet ideaal, ik zie het vocht voornamelijk verplaatst worden. Of misschien is dat juist wel de bedoeling? Hoe dan ook, het is leuk bedacht maar heeft voor mij niet echt meerwaarde. Al voelt het wel lekker zacht aan als je hiermee natte sneeuw van je gezicht wil wrijven.

Conclusie review Helly Hansen ULLR wanten

Wat een fijn handschoenen en wanten! Perfect voor wie niet zoveel volume om haar handen wil voelen tijdens de wintersport, maar wel warme handen wil ervaren. Ik ben vooral blij met deze wanten en heb ze de eerste dagen op de piste non-stop gedragen. We hebben deze dagen nog geen extreme kou ervaren, dus hoe deze wanten tijdens extreme kou presteren, komt later deze winter aan bod. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ze ook met extreme kou warm genoeg zijn. Dus kom maar op, maar die koudste winter van de eeuw…

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit zijn de hoogtepunten van een familie wintersport in Grossarltal
Ook interessant
Review: Alpina Disney skihelm met bril getest