“Deze ski moet je echt proberen”. Met deze woorden kreeg onze zoon HEAD Worldcup Rebels in zijn handen gedrukt. Zelf was hij niet geheel enthousiast want hij had gehoopt op een paar knalrode Atomics, de standaard hier op de pistes van Ski Amadé. Maar de (Oostenrijkse) verkoper beurde hem op met de woorden “dit zijn eigenlijk geen ski’s voor Nederlanders hoor, maar alleen voor echt goede skiërs, dus geen grappen op de piste”. Deze magische woorden maakte de negenjarige jongen binnen enkele seconde enthousiast over de ski’s. Zijn moeder bleef echte bezorgd en vertwijfeld achter.

head worldcup rebels

Samenvatting review Head Worldcup Rebels

Type: piste ski voor hoge snelheden.
Terrein: piste, slalom.
Lengte van ski’s: 124 t/m 173.
Collectie: 2018 / 2019.
Type skiër: gevorderde kinderen op zoek naar meer (snelheid).
Wat is leuk: pisteknaller.
Wat is minder: fouten worden direct afgestraft.
Kopen: voor € 379,- bij de specialist.

Volledige review Head Worldcup Rebels

De ski’s worden dus getest door een 9 jarige jonge (lengte ongeveer 1.45 meter, gewicht ongeveer 30 kilo). Hij skiet graag lange bochten op hoog tempo en reuzenslalom. Gezien zijn leeftijd en gewicht heeft hij bij de reuzenslalom een klein nadeel. De jongen wil daarom zelf graag een wat agressievere ski.

Ondanks de voorkeur voor piste en slalom, wordt de ski ook gebruikt in de poeder en in bospaadjes. Want boys will be boys…

Pisteknaller

Ondanks de opmerking van de verkoper skiën Head Worldcup Rebels vanaf het begin als een droom. Zoonlief komt op hoog tempo en met grote controle de piste af. Het sneeuwt, hij staat in dikke poeder.

Twee dagen later testten we de ski’s op een goed geprepareerde piste. Wat zien de bochten er mooi gesneden uit! En het tempo ligt inderdaad een stuk hoger dan met de oude ski’s!

In de volgende dagen volgen bospaadjes en wordt er zowel slalom als reuzenslalom getraind. Alles op Head Worldcup Rebels en alles even voorspoedig. Tijdens de slalom training is hij de enige met Head ski’s. Maar de drang om op Atomic te skiën is dan al verdwenen. De positieve ervaring van de afgelopen dagen ontstijgt blijkbaar de ‘peerpresure’.

Poeder

Ook zijn de ski’s twee dagen in (diepe) poeder gebruikt. Mijn eerste gedachten was hier vooral: wat gaat hij hard! Maar ook heel gecontroleerd. En toen het vriendje voor hem viel, stond hij binnen een fractie van een seconde stil. Een goed controleerbare ski, onder alle omstandigheden dus.

Conclusie Head Worldcup Rebels

Wat een fijne ski’s! Als ouder ligt mijn voorkeur bij een veilige goed bestuurbare ski. Daarom was ik in eerste instantie een beetje terughoudend met de opmerkingen van de verkoper in mijn hoofd. Maar voor kinderen die graag en fanatiek op hoge snelheid skiën is dit een goede keuze! Ik ben ervan overtuigd dat we er deze winter nog veel plezier van zullen beleven.

Je kan deze ski’s in Nederland niet overal kopen, vanwege het specifieke (race) karakter. Maar in de webshop van Daka Racing zijn ze verkrijgbaar.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live: dikke sneeuwdump in Oostenrijk – 31 dec. 2018
Ook interessant
Met de trein naar Frankrijk