Wist jij dat Engelberg-Titlis het langste skiseizoen van alle skigebieden in Zwitserland heeft? Danzij een gunstig microklimaat valt er iedere winter een enorme lading sneeuw. Het skigebied, dat ook nog beschikt over de Titlisgletsjer, opent dit jaar al op 7 oktober haar eerste pistes. Pas op 5 mei 2024 sluiten de skiliften weer. Daarmee bedraagt het skiseizoen in Engelberg-Titlis deze winter maar liefst 211 dagen!

Over sneeuw hoef je je in Engelberg dus geen zorgen te maken. Maar dat is niet het enige. Er zijn zeker nog 10 andere excuses te bedenken om nu nog een wintersport naar Engelberg-Titlis te boeken. Heb jij nog een excuus nodig? Lees dan snel verder.

Sneeuw genoeg!
Sneeuw genoeg!

1. Engelberg is het mooiste dorp van Zwitserland

Engelberg is misschien wel het mooiste skidorp van Zwitserland. Het ‘dorp van de engelen’ ligt midden in het hooggebergte, aan de voet van een aantal imposante bergtoppen. Het voelt hier alsof je in een winter wonderland bent. Welke kant je ook op kijkt, het uitzicht is adembenemend. Ondanks dat het dorp een flinke dosis internationale flair bezit, is er ook nog veel authentieke Zwitserse charme en ‘gemütlichkeit‘ te vinden. Zo zijn er tal van traditionele kaasboerderijen en in het oude klooster lopen zelfs nog monniken rond.

Welkom in winter wonderland Engelberg-Titlis.
Welkom in winter wonderland Engelberg-Titlis.

2. ‘The Big 5’ maken Engelberg-Titlis een freeride paradijs

Voor ons is ‘The Big 5‘ dé reden om Engelberg -Titlis te bezoeken. Deze vijf freeride routes beginnen direct bij de skilift en, bij goede omstandigheden, kan je ze allemaal op een dag doen. Absolute hoogtepunt is de Galtiberg, een van de langste poederafdalingen van de Alpen. Deze begint boven op de Titlis en eindigt helemaal in het dorp. En wil je na al deze afdalingen nog meer off piste avontuur? In Engelberg-Titlis zijn ontelbaar veel skiroutes te vinden.

3. Een piste van 12 kilometer

Hou je meer van lange afdalingen op de piste? In Engelberg-Titlis is een van de langste pistes van de Alpen te vinden. Tijdens deze uitdagende afdaling leg je meer dan 12 kilometer en 2.000 hoogtemeter af.

Engelberg piste
Een van de langste pistes van Zwitserland.

4. De zonnige kant

Titlis en Brunni, de twee delen van het skigebied van Engelberg-Titlis, hebben elk hun eigen pluspunten. De pistes rondom de Titlisgletsjer gaan tot 3.000 meter en zijn daarmee extreem sneeuwzeker. Ben jij meer een zonaanbidder dan een freerider? Dan zal je de pistes bij Brunni geweldig vinden. Deze liggen namelijk aan de zonnige zuidkant van het dal. De pistes zijn hier eenvoudiger en het is er een stuk rustiger.

Binnen twee uur ben je op de top.

5. Genieten met de hele familie

Ga je met de kinderen op wintersport? Dan wordt dit een vakantie om nog lang over na te praten! Engelberg-Titlis is een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland en zelfs officieel gecertificeerd als familiebestemming. In het skigebied zijn genoeg eenvoudige pistes te vinden om te leren skiën. Maar ook buiten de piste is voor families genoeg te doen. Sowieso moet er een keer ‘Schlitteln‘ op het programma staan. Hierbij ga je op een houten slee de berg af. Leuk voor jong en oud!

Een echte familiebestemming.
Een echte familiebestemming.

6. Hoogtepunten op de Titlisgletsjer

De Titlisgletsjer is letterlijk hét hoogtepunt van een vakantie in Engelberg-Titlis. De Rotair-gondel die je er naar toe brengt is al een beleving op zich. Tijdens de vijf minuten dat het ritje naar de top duurt maakt deze namelijk een pirouette. Hierdoor geniet je van een het uitzicht op de vele 4.000-ers die hier te zien zijn. Een bezoek aan de hoogste hangbrug ter wereld en de indrukwekkende gletsjergrot maken de beleving compleet.

De hoogste hangbrug ter wereld.
De hoogste hangbrug ter wereld.

7. Op allerlei manieren genieten van de winter

Kan je na een dag op de piste geen genoeg krijgen van de sneeuw? Of heb je een keer geen zin om te skiën of te boarden? Dan kan je Engelberg-Titlis op genoeg andere manieren van de winter genieten. Maak een prachtige sneeuwschoenwandeling, leer langlaufen of ga eens winterwandelen. Welke winterse activiteit je ook kiest, het wordt gegarandeerd genieten. Wil jij liever iets minder inspannends doen? Dan kan je er zelfs voor kiezen om een tocht met een echte arrenslee te maken.

8. Steeds duurzamer

In Engelberg-Titlis sta je elke dag midden tussen indrukwekkende natuurwonderen. Om deze te beschermen en door te kunnen geven aan volgende generaties, doen de inwoners en ondernemers hun uiterste best om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo worden alle skiliften met groene stroom aangedreven. Het skigebied van Brunni is zelfs het eerste en enige CO2-neutrale skigebied van Zwitserland. Een vakantie in Engelberg-Titlis is dus niet alleen goed voor je ziel, maar ook voor de planeet!

Engelberg wordt steeds duurzamer.
Engelberg wordt steeds duurzamer.

9. Snel en eenvoudig bereikbaar

Engelberg-Titlis is een van de dichtstbijzijnde skibieden vanaf Nederland. Met de auto is het vanaf Utrecht iets meer dan 800 kilometer rijden. Maar ook met de trein of het vliegtuig is het skigebied snel en eenvoudig te bereiken. Via Zürich reis je met de Powder Express of de Titlis taxi in ongeveer een uur naar Engelberg-Titlis. Twee uur na je aankomst in Zürich sta je op 3.020 meter en kan het wintersportplezier beginnen.

Binnen twee uur ben je op de top.

10. Je wintersport passie delen

Heb jij een passie voor wintersport en sneeuw? Dan moét je echt een keer naar Engelberg-Titlis. Nergens kan je de passie beter delen dan in dit prachtige skigebied. Op de middelbare school zijn tal van Olympische kampioenen opgeleid en het hele dorp ademt winter. Wil jij deze passie zelf ook ervaren en delen? Kijk dan snel op de website van Engelberg en plan je wintersport vandaag nog!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Reisverslag: een weekend vol sneeuw en lange afdalingen in SkiWelt
Ook interessant
LIVE: de eerste witte bergtoppen van het seizoen