Dat je nooit te oud bent om te kunnen wintersporten werd afgelopen winter nog maar eens bewezen. De toen 94-jarige Gordon Precious ging in maart 2020 helikopter skiën en werd daarmee officieel de oudste heliskiër ter wereld. Deze prestatie was zo bijzonder dat het zelfs werd opgenomen is in het ‘Guiness Book of Records’.

Drie dagen helikopter skiën in Canada

Het was niet de eerste keer dan Gordon ging helikopter skiën, maar wel de meest bijzondere trip van zijn leven. De Canadees begon in 1937 als 12-jarige met wintersporten en kan er maar geen genoeg van krijgen. Zijn laatste trip met zijn vrouw en kleinzoon kreeg een bijzonder tintje. Tijdens een 3-daags bezoek aan CMH Cariboos, een freeride skigebied in Canada, werd hij officieel de oudste heliskiër ter wereld. Het oude record stond op naam van een 91 jarige wintersporter. Een broekie volgens Gordon 😉

Ben je ook zo benieuwd hoe het er uit ziet als een bijna 100-jarige man uit de helikopter klimt en door de poeder afdaalt? Bekijk dan de leuke videoreportage hieronder. Wij werden er blij van, jij vast ook!

Niet de enige ‘oldie’

Gordon Precious is niet enige wintersporter die het zo lang volhoudt. Er zijn meer verhalen bekend van wintersporters die tot ver na hun 90e of zelfs 100e verjaardag op de latten staan. We schreven er al eens eerder een leuk verhaal over: ontmoet de 3 oudste skiërs ter wereld.

Wist je trouwens dat er een aantal skigebieden zijn die speciale tarieven hanteren voor senioren. Zo krijgen senioren(ouder dan 72 jaar) in het Franse Les Deux Alpes een gratis liftkaart.  Wil jij weten of er in jouw favoriete skigebied ook kortingen voor senioren gelden. Neem dan contact op met de plaatselijke VVV, of kijk op de website van het skigebied.

Tot hoe lang hou jij het vol?

Weet jij wie de oudste Nederlandse wintersporter is? Wij helaas niet, maar we zijn heel erg benieuwd. Mocht je weten wie het is, stuur dan een mail naar frank@op-wintersport.nl of laat een reactie achter via het opmerkingenveld hieronder.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6 heerlijke appartementen in Ischgl
Ook interessant
Skigebied Flachau: insider tips & alles wat je moet weten voordat je boekt!