Wintersportdrankjes zijn een bijzonder fenomeen. Na een dag op de piste smaken ze zo lekker. Terwijl je ze thuis waarschijnlijk nooit zult drinken. De combinatie van het buiten zijn, actief bewegen, de kou en de gezellige apres ski bar zorgen blijkbaar voor een verandering van smaakbeleving. Daarom is de wintersport het moment om je drankenkennis een beetje op te poetsen. Dus duik komende winter die apres ski in, om deze 5 wintersportdranken te leren kennen.

wintersportdrankjes
Al deze wintersportdrankjes werken verwarmend.

1. Heisse Oma voor een aparte ervaring met eierlikeur

Heisse Oma klinkt als een foute apres ski hit. Maar het is echter een warme drank op basis van… eierlikeur. Vandaar ook deze naam. Met name in de apres ski in Oostenrijk zie je Heisse Oma veel voorbijkomen. Bij eierlikeur zie ik altijd oude vrouwtjes al lepelend een schaaltje advocaat met slagroom naar binnen werken. Maar deze Heisse oma is echt lekker. Zoals de naam al zegt, wordt de likeur warm geserveerd. Samen met warme melk en slagroom. Last van koude handen na een dag op de piste? Heisse Oma weet raad!

2. Flying Hirsch drankje voor de liefhebber

Waar Red Bull een vliegende stier heeft, is een fles Jagermeister voorzien van een hert. Het mag duidelijk zijn dat een ‘ Flying Hirsch’  een combinatie is van beide dranken. Om de naam kracht bij te zetten worden de flesjes Jägermeister op de rand van de glazen Red Bull neergezet en er met een soort domino effect in gekiept. Alleen de show is al een bestelling waard. Kijk maar naar de video hieronder. Je komt dit drankje trouwens ook tegen onder de naam Jägerbomb. Deze naam geeft een beetje aan hoe dit drankje binnenkomt. Proost.

3. Appelpunch in Zuid Tirol

Ga je wintersporten in Zuid Tirol? Dan mag de appelpunch niet ontbreken. Deze warme drank is als glühwein, maar dan beter. Zuid Tirol is trots op haar vele appels en de appelpunch is een eerbetoon aan deze trots. Appelpunch bestaat uit appels, rum en specerijen als steranijs en kaneel. Het officiële recept is geheim, maar goed proeven leert dat er vaak ook suiker, citroen of sinaasappel aan wordt toegevoegd.  Het resultaat is een warme drank waar je met gemak meerdere glazen van drinkt. Maar pas op, opeens komt de appelpunch keihard binnen en besef je dat het veel meer was dan een verse appeloogst die je weg hebt zitten werken.

appelpunch is een warme wintersportdrank
Appelpunch is een de warme wintersportdrankjes die vooral in Zuid Tirol veel voorkomt.

4. Lumumba is de ultieme wintersportdrank

Bestel je in Oostenrijk een warme chocomel? Dan zijn de twee vragen: of je er rum en ‘Slag’ bij wil, eigenlijk vrij standaard. Beantwoord je beide vragen met ‘ ja’? Dan heb je een Lumumba te pakken. De suiker is vaak ongezoet, dus die calorieën zullen wel meevallen.

5. Willi mit Birne: love it or hate it

Tsja de Willi mit Birne. Love it or hate it. Iets anders is met deze wintersportdrank niet mogelijk. Gelukkig is het maar een shotje, dus ben je er snel achter wat deze drank voor jou doet. Een klein glaasje met perenlikeur en een stukje peer erin. In Oostenrijk eet je eerst de peer op en sla je daarna de drank achterover. Vervolgens stoot je een oerkreet uit en ga je voor de tweede ronde. Of niet natuurlijk ,-)

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Helly Hansen Alpha 4.0 – functioneel, warm en vooral erg comfortabele skikleding
Ook interessant
‘International Ski Patrol Day’ – zo zorgt de pisteredding dat jouw skidag veilig is