Nu het wintersportseizoen 2023-2024 er op zit en de liften gesloten zijn, wordt er in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hard gewerkt aan de volgende. In het skigebied met de langste naam (en bijna de meeste pistes) staane en aantal mooie projecten op de planning.

Een daarvan is de modernisering van de iconische gondels Streubodenbahn en de Lärchfilzkogelbahn. De oude kenmerkende skiliften met 5 gondels aan elkaar vast, wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe lift zijn inmiddels gestart. Wanneer alle werkzaamheden volgens planning verlopen, is de nieuwe lift voor de start van het nieuwe seizoen in december 2024 gereed.

Sneller, moderner en duurzamer

De nieuwe lift – die ook voor het zomertoerisme gebruikt gaat worden – is sneller, moderner en heeft ook nog een grotere capaciteit. Het berg- en het dalstation van de oude skilift komt op exact dezelfde plaats. Het nieuwe middelstation komt wel wat lager te liggen, daarmee kan de nieuwe skilift in het voor- en naseizoen gebruikt worden om een groter deel van de hoger gelegen pistes te ontsluiten.

Oude liften krijgen een tweede leven

De oude lift, die bestaat uit twee delen krijgt een nieuw leven. Een deel van de in 1991 gebouwde lift, wordt opnieuw opgebouwd in een skigebied in Canada. Het andere deel wordt in de jungle op Madagascar opgebouwd. Op deze manier krijgt het project ook nog eens een duurzaam tintje

Inwoners participeren

Bijzonder aan dit project is dat de inwoners van Fieberbrunn kunnen investeren in het project. In ruil daarvoor krijgen ze, naast een vooraf afgesproken rendement, 15% korting op de aankoop van liftkaarten.

Details nieuwe Streubödenbahn in Fieberbrunn

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:
Liftsysteem: 10 persoonsgondel
Gereed: december 2024.
Capaciteit: 2.500 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 8 minuten en 50 seconden.
Hoogte dalstation: 839 meter boven zeeniveau.
Hoogte middelstation: 1.214 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.642 meter boven zeeniveau.
Totale oogteverschil: 803 meter.
Lengte: 1.888 meter.
Investering: onbekend

De eindeloze wintersport mogelijkheden van het skicircus

Het skigebied van Saalbach heet officieel Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is een waanzinnig skigebied waar je je als wintersporter makkelijk een week kan vermaken. Het skigebied is afwisselend. Zo zijn er veel leuke pistes voor kinderen, uitdagende pistes voor gevorderde en komen poederskiërs hier echt aan hun trekken. Wil je meer weten over skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Lees dan een van deze artikelen:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Heerlijke skidagen in het onontdekte, familievriendelijke Dachstein West
Ook interessant
Sneeuwzeker en uitdagende pistes: dit is waarom je op wintersport wil naar Noorwegen