‘Na de winter is voor de winter’ – dit lokale gezegde geeft nog maar eens aan hoe belangrijl het wintertoerisme is voor de de Oostenrijkse skigebieden. Terwijl de winter echt maar maar net voorbij is, wordt er in de skigebieden in Oostenrijk al weer begonnen met de voorbereidingen op het volgende wintersportseizoen. In een aantal skigebieden wordt er deze zomer flink geïnvesteerd. Zo ook in het bekende skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Daar wordt de 35 jaar oude ‘Zwölfer Nordbahn’ totaal gemoderniseerd. Wanneer alle werkzaamheden volgens planning verlopen, is de nieuwe lift voor de start van het nieuwe seizoen in december 2024 gereed.

Details nieuwe Zwölfer Nordbahn in Hinterglemm

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:
Liftsysteem: 10 persoonsgondel
Gereed: december 2024.
Capaciteit: 2.600 personen / uur.
Snelheid: 6,5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 6 minuten en 50 seconden.
Hoogte dalstation: 1.104 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.984 meter boven zeeniveau.
Totale hoogteverschil: 875 meter.
Lengte: 1.914 meter.
Investering: onbekend

Op tijd klaar voor het WK Alpine skiën

Wist jij dat de werelkampioenschappen alpineskiën in 2025 in Saalbach plaatsvinden? Tussen 4-16 februari 2025 strijden de beste skiërs op de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn om het goud, zilver en brons. (meer info) – de nieuwe lift is mooi op tijd klaar voor dit evenement.

Nog meer moderniseringen in het Skicircus

Het vervangen van de Zwölfer Nordbahn is niet het enige project waar deze zomer aan gewerkt wordt. In Fieberbrunn worden de iconische gondels Streubodenbahn en de Lärchfilzkogelbahn gemoderniseerd. De oude kenmerkende skiliften met 5 gondels aan elkaar vast, wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. De oude, iconische liften krijgen een tweede leven in Madagascar en Canada.

Wij hebben de nieuwe Streuboden-gondels deze winter al zien staan.
Wij hebben de nieuwe Streuboden-gondels deze winter al zien staan.

Eindeloze wintersport in het skicircus

Het skigebied van Saalbach heet officieel Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is een waanzinnig skigebied waar je je als wintersporter makkelijk een week kan vermaken. Het skigebied is afwisselend. Zo zijn er veel leuke pistes voor kinderen, uitdagende pistes voor gevorderde en komen poederskiërs hier echt aan hun trekken. Wil je meer weten over skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Lees dan een van deze artikelen:

Eerder verschenen
Ons skiseizoen zit er op! Terugblik op een winter waarin we 23 skigebieden bezochten
Ook interessant
Reisverslag: in het sneeuwzekere Tignes voelt iedere wintersporter zich thuis