Wintersport in maart betekend doorgaans skiën in de zon. Naast dat je goed zicht wil hebben op de piste, wil je natuurlijk ook je ogen beschermen tegen licht en UV-straling. Een goede skibril of zonnebril is daarom een must. Maar wat is nu de beste keuze op de piste: een zonnebril of een skibril?

Heb je nog geen skibril?

Wanneer je nog geen skibril bezit, adviseren we je om sowieso een skibril aan te schaffen of om er één te lenen. Een zonnebril biedt doorgaans voldoende bescherming tegen licht en Uv-straling maar onvoldoende bescherming tegen kou, wind en neerslag. En juist daarvoor is de skibril. Daarbij heb je bij bewolkt weer of neerslag onvoldoende zicht met een zonnebril. Terwijl een skibril gemaakt is om onder deze omstandigheden zicht te bieden.

skibril voor smal gezicht
Op de piste gaat de voorkeur uit naar een skibril.

Wanneer je skibril

Een skibril is ideaal bij alle weersomstandigheden. Zeker wanneer je een fotochromotische skibril hebt (fotochromatisch betekend dat de lens zich aanpast naar de weersomstandigheden), kan je hier ook op zonnige dagen heel goed mee skiën. Een skibril biedt, net als een zonnebril, bescherming tegen licht en Uv-straling.

Een andere optie is een skibril met verwisselbare lenzen. Zo wordt Sinner skibril Nauders standaard geleverd met een lens voor bewolkt weer en een lens voor zonnig weer. Zo sta je altijd met de juiste skibril op de piste. Wanneer je bij zonnig weer het liefst met je zonnebril skiet (wat ook heel goed kan, mits de bril goed rond je gezicht afsluit) dan volstaat een skibril in categorie 2 (voor bewolkt weer).

Kortom: een skibril komt altijd van pas, behalve wanneer je buiten op het terras zit.

Wanneer je zonnebril

Op droge, zonnige dagen kan je met een ski zonnebril de piste op. Het voordeel is dat je deze op kan houden in de skilift en buiten op het terras in de zon.

skibril of zonnebril op de piste in maart
Altijd een zonnebril bij de hand!

Ski nooit zonder bril

Of je in maart nu kiest voor je skibril of je zonnebril op de piste is een persoonlijke keuze. Maar ga in ieder geval nooit zonder oogbescherming de piste op. De Uv-straling is gevaarlijk sterk en je loopt het risico om onvoldoende te zien en daarmee op ongelukken.

Ben je nog op zoek naar een ski zonnebril of skibril? Dan heb je geluk, want de uitverkoop is inmiddels gestart.
Kijk hier voor de beste ski zonnebrillen. Of hier voor de beste skibrillen.

En jij?

Wij zijn benieuwd! Hoe ga jij op zonnige dagen de piste op? Heb je een skibril of een zonnebril? Heel eerlijk? Ik heb altijd een skibril op, maar een zonnebril zit standaard in mijn jaszak, meestal alleen voor gebruik op het terras en voor de autorit naar de piste 😉

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit is de nieuwe ‘Flying Mozart’ gondel in Wagrain
Ook interessant
Met deze activiteiten kom je als wintersporter de zomer door