Je kan bij ons ook airboarden, is dat wat voor jullie? Airboarden? Ik wist niet zo goed wat ik mij daarbij voor moest stellen. De dame van het toerisme bureau in Obertauern laat ons een filmpje zien van mensen die op een soort klein luchtbed de piste over vlogen. Ehhh.. begon ik terwijl de kinderen samen luidkeels ‘Ja!’ riepen. ‘Ja’ begrijpt de Oostenrijkse dame van het toerisme bureau ook. En zo kwam het dat wij diezelfde middag nog een boeking hadden staan om te gaan airboarden.

Airboarden, wat is dat?

Zoals ik in het filmpje gezien had, kregen we inderdaad een soort opgeblazen klein luchtbedje om mee de piste af te vliegen. Je gaat met je bovenlichaam op het airboard liggen terwijl je jezelf vasthoud aan opstaande handvatten. Sturen doe je door met je bovenlichaam naar links of rechts te leunen. Wanneer je een piste afkomt, is het de bedoeling dat je op deze manier mooie bochten maakt.

Airboarden is leuk

Airboarden is leuk. De kinderen waren niet te stoppen en bleven de sleeplift omhoog nemen tot deze niet langer meer ging. Zelf vond ik het best eng. En ook best vermoeiend… Na een uur airboarden was ik lichamelijk uitgeput, iets wat na een dag skiën nog lang niet het geval is.

En heel eerlijk? Het idee dat het op de piste gebeurd, stond mij ook een beetje tegen. Qua snelheid, kick en gezelligheid is het vergelijkbaar met rodelen. En dan heeft rodelen toch mijn voorkeur. Al is het maar omdat je dan rechtop zit en niet het gevaar loopt om met een skiër te botsen.

Maar… ik ben blij dat we het gedaan hebben. Het is een nieuwe ervaring en we hebben ontzettend met elkaar gelachen. Je kan in Obertauern trouwens airboarden via skischool Silvia Grillitsch. En dat ziet er dan zo uit:

Airboarden in Obertauern met de skischool
Nog voor de eerste afdaling met de airboard leraar.
Skileraar laat zien hoe je moet airboarden
De skileraar doet het eerst voor.
Vader en kind op airboard op de piste
Daarna gaan we zelf de piste af met het airboard.
Kind airboarden
De kinderen krijgen er geen genoeg van.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #70 – de winter is echt nog niet voorbij
Ook interessant
Winterbeelden: zo mooi is skigebied Wildkogel in maart