Sneeuw, perfecte pistes, zon en samen quality time doorbrengen. Zo zag ons weekend in Saalfelden-Leogang er uit. Deze familievriendelijke vakantiebestemming heeft ons hart een beetje gestolen. Want wat hebben we genoten! En wat een fijn skigebied is dit zeg… Benieuwd waarom wij zo enthousiast zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we een aantal fijne foto’s van dit weekend verzameld.

Leogang Piste
Het sneeuwt op de piste in Leogang!

Een echte dump

Terwijl we onderweg zijn naar Leogang, begint het steeds harder te sneeuwen. Het laatste stuk van de route sneeuwt het echt loeihard. Snel checken we in ons hotel in en kleden ons om. We zijn benieuwd, wat ons op de piste te wachten staat. Eenmaal boven aangekomen, kunnen we een kleine juichkreet niet onderdrukken. Hier ligt zeker 20-30 centimeter verse sneeuw!

Het sneeuwt enorm hard
Aan sneeuw geen gebrek.

We duiken direct de poeder in

Na een hele korte warming up, duiken we direct de poeder in. Het is nog dieper dan we dachten. Dit is wel echt genieten met een grote G!

Leogang poeder
We duiken direct de poeder in.

Het skigebied verkennen bij mooi weer

De volgende dag is het gestopt met sneeuwen. Zelfs de zon komt door. Onder een kraakblauwe lucht, zien de bergen er nog mooier uit. Vandaag laat Markus, een echte Leoganger skileraar, ons een deel van het skigebied zien. We skiën naar Saalbach en weer terug. De pistes liggen er echt heerlijk bij!

Markus, onze gids, laat ons de mooiste plekken zien.

Heerlijk cruisen op super fijne pistes

We waren al eerder in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, maar iedere keer wanneer we er zijn, ontdekken we nieuwe dingen. Vandaag valt me vooral de lengte van de pistes op. Wat kan je hier een fijne lange afdalingen maken. En door de verse sneeuw is het nog makkelijker om de bochten mooi rond te maken.

Kindvriendelijk en afwisselend

In Leogang zelf is de Leotrail favoriet bij de kinderen. Een afdaling door de poeder! Onderweg door skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn komen we ook nog langs een snelheidsmeting in Leogang. Hier krijgen families eindelijk antwoord op de vraag wie de snelste is ;-).

kindvriendelijke skicircus
Heel veel leuke attracties voor kinderen.

Perfecte après ski

Na een heerlijke, maar vermoeiende dag op de piste, is het tijd om weer terug te gaan naar het ons hotel. We verblijven dit weekend in Hotel Salzburgerhof in Leogang. En dat heeft een Infinity Sky Pool. Een verwarmd buitenzwembad, op het dak van het hotel. Het uitzicht vanuit het zwembad op de Leoganger Steinbergen is fantastisch. En wanneer we later ook nog de zonsondergang vanuit de sauna kunnen bekijken, kan onze dag helemaal niet meer stuk.

Wellness, zwembad, bergen..
Het uitzicht vanuit het zwembad is fantastisch!

De winter op en andere manier beleven

Op zondag gaan we de piste niet op, maar genieten we op een andere manier van de winter. Van een oud langlaufprof, leren we hoe we op de juiste manier moeten langlaufen. Na een uur intensieve techniektraining doen we ook nog  een speurtocht op de langlaufski’. Hoewel het op de piste echt fijn was, is het heel leuk om ook eens wat anders als gezin te ondernemen. We kunnen dit dan ook iedereen aanraden.

Langlaufen in Saalfelden
We leren de juiste langlauftechniek.

Zelf een keer naar Saalfelden-Leogang?

Ben je na het lezen van deze live-update enthousiast geworden over Saalfelden-Leogang? Of wil je meer weten over deze fijne familiebestemming? Kijk dan vooral even op hun officiële website.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
11 onweerstaanbare redenen om een keer te gaan toerskiën
Ook interessant
In deze skigebieden blijft het zeker niet bij skiën en boarden deze winter