Toen we de CP Cuma voor het eerst zagen waren direct enthousiast. Wat een mooi design! We waren een beetje huiverig om zo’n prijzige vizierhelm te testen, maar het Zwitserse merk CP heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Of deze helm ook iets voor jou is? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Skihelm met vizier Cuma

Samenvatting review CP Cuma skihelm met vizier

Helmconstructie: hybride in-mold skihelm.
Type lens: mee kleurend en gepolariseerd vizier.
Gewicht: 550 gram
Kleuren: in 30 uitvoeringen verkrijgbaar. Zowel voor dames als voor heren.
Wat is leuk: fijne helm, subliem vizier en mooi ontwerp (uniseks).
Wat is minder: deze helm is niet goedkoop.
Kopen: adviesprijs € 399,90. Bekijk snel de laagste prijs die wij online konden vinden.

CP Cuma is een uniseks helm en is zowel geschikt voor dames, als voor heren.

CP Cuma vizierhelm review
Deze helm heeft een zeer modieus design.

Volledige review CP Cuma skihelm met vizier

Als je een vizierhelm gaat aanschaffen zijn er een aantal aandachtspunten waarop je moet letten:

  • Veiligheid: de helm moet bescherming bieden
  • Pasvorm en comfort: de vizierhelm moet lekker zitten.
  • Het vizier: goed zicht onder alle omstandigheden is belangrijk.
  • Design, het oog wil tenslotte ook wat.

Niet voor niets staat deze helm bovenaan in onze skihelm met vizier test. De CP Cuma scoort namelijk op al deze punten uitstekend. Hieronder worden de belangrijkste aandachtspunten uit de test uitgebreid toegelicht.

CP Cuma - skihelm met vizier
Een fijne helm, onder alle omstandigheden.
Veiligheid

Wij hebben deze helm niet beoordeeld op veiligheid. Maar de CP Cuma is voorzien is van het juiste Europees keurmerk en voldoet daarmee  aan alle veiligheidseisen. De CP Cuma is heeft een ‘hybride in-mold’ constructie. Daardoor is de helm lichtgewicht, maar wel heel veilig. Voor de meeste wintersporters is dit meer dan veilig genoeg. Alleen freestylers en freeriders kunnen beter een ander type (hardshell) helm kopen.

Pasvorm

Deze helm zit echt lekker! De pasvorm en het draagcomfort zijn de grootste pluspunten van deze helm. De helm is lichtgewicht, instelbaar en met zachte materialen afgewerkt. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie, hierdoor heb je het nooit te koud of te warm. Echt een hele aangename vizierhelm.

CP Cuma skihelm met vizier review
De CP Cuma is een zeer comfortabele vizierhelm.
Het vizier

Het zicht met deze vizierhelm is onder alle omstandigheden goed. We hebben getest bij mooi weer, maar ook onder slechtere omstandigheden zoals mist en sneeuw zijn de contouren op de sneeuw duidelijk zichtbaar. Net als bij de andere CP helmen gaat ook bij de Cuma het vizier soepel open en dicht (zelfs met skihandschoenen aan).

Deze helm is trouwens ook geschikt voor brildragers. Zelfs als je een bril op sterkte met een groot frame hebt, gaat het vizier er moeiteloos overheen.

Design

Van alle vizierhelmen die we deze winter getest hebben, is de CP Cuma onbetwist degene met het mooiste design. Het ontwerp is stoer, modieus en uniseks. Er zijn maar liefst 30 verschillende uivoeringen verkrijgbaar. Er zit vast wel een model tussen dat past bij jouw ski outfit.

Conclusie een zeer comfortabele en veilige vizierhelm

Ben je op zoek naar een veilige, comfortabele skihelm met vizier met een stoer design? Dan is de CP Cuma zeker het overwegen waard! Deze skihelm met vizier overtreft alle andere vizierhelmen uit onze test. We waren een beetje huiverig om zo’n prijzige vizierhelm te reviewen, maar met deze helm krijg je waar voor je geld. Zowel het vizier als de helm zelf zijn mega comfortabel. De afwerking is zacht, comfortabel en warm.  Je koopt de exacte versie van de helm die wij getest hebben voor een adviesprijs van € 399,90. Bekijk hier de laagste prijs die we online konden vinden (15% korting).

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Voorjaarsskiën: 6 tips voor succes op de piste
Ook interessant
Ontdek de kindvriendelijke skigebieden van Zuid-Tirol – Italië