Toen we de CP Cuma voor het eerst zagen waren direct enthousiast. Wat een mooi design! We waren een beetje huiverig om zo’n prijzige vizierhelm te testen, maar het Zwitserse merk CP heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Of deze helm ook iets voor jou is? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Skihelm met vizier Cuma

Samenvatting review CP Cuma skihelm met vizier

Helmconstructie: hybride in-mold skihelm.
Type lens: mee kleurend en gepolariseerd vizier.
Gewicht: 550 gram
Kleuren: in 30 uitvoeringen verkrijgbaar. Zowel voor dames als voor heren.
Wat is leuk: fijne helm, subliem vizier en mooi ontwerp (uniseks).
Wat is minder: er komt veel wind onder het vizier door.
Kopen: adviesprijs € 399,90. Bekijk snel de laagste prijs die wij online konden vinden.

CP Cuma is een uniseks helm en is zowel geschikt voor dames, als voor heren.

CP Cuma vizierhelm review
Deze helm heeft een zeer modieus design.

Volledige review CP Cuma skihelm met vizier

Als je een vizierhelm gaat aanschaffen zijn er een aantal aandachtspunten waarop je moet letten:

  • Veiligheid: de helm moet bescherming bieden
  • Pasvorm en comfort: de vizierhelm moet lekker zitten.
  • Het vizier: goed zicht onder alle omstandigheden is belangrijk.
  • Design, het oog wil tenslotte ook wat.

CP Cuma is een prijzige helm die er mooi uitziet. CP was een van de eerste merken die een vizierhelm voor op de piste op de markt bracht, toen een revolutionair product. Ondertussen hebben vele merken een vizierhelm in de collectie. Maar is CP nog steeds revolutionair met haar product? Wij zochten het uit.

CP Cuma - skihelm met vizier
Een fijne helm, onder alle omstandigheden.
Veiligheid

Wij hebben deze helm niet beoordeeld op veiligheid. Maar de CP Cuma is voorzien is van het juiste Europees keurmerk en voldoet daarmee  aan alle veiligheidseisen. De CP Cuma is heeft een ‘hybride in-mold’ constructie. Daardoor is de helm lichtgewicht, maar wel heel veilig. Voor de meeste wintersporters is dit meer dan veilig genoeg. Zelf geven we toch een voorkeur aan een skihelm met MIPS bescherming. Deze speciale technologie is in veel skihelmen (met vizier) geïntegreerd en behoort tot de meest veilige die er is. CP werkt helaas niet met MIPS technologie.

Pasvorm

Deze helm zit prima. De pasvorm en het draagcomfort zijn de grootste pluspunten van deze helm. De helm is lichtgewicht, instelbaar en met zachte materialen afgewerkt. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie, hierdoor heb je het nooit te koud of te warm. Een nadeel is dat het vizier niet afsluit op het gezicht. Hierdoor komt er continue wind onder het vizier door. Dit probleem ervaren we niet bij de skihelm met vizier van Julbo of bij de beste skihelm met vizier van Alpina.CP Cuma skihelm met vizier review

De CP Cuma is een zeer comfortabele vizierhelm.

Het vizier

Het zicht met deze vizierhelm is onder alle omstandigheden goed. We hebben getest bij mooi weer, maar ook onder slechtere omstandigheden zoals mist en sneeuw zijn de contouren op de sneeuw duidelijk zichtbaar. Net als bij de andere CP helmen gaat ook bij de Cuma het vizier soepel open en dicht (zelfs met skihandschoenen aan).

Deze helm is trouwens ook geschikt voor brildragers. Zelfs als je een bril op sterkte met een groot frame hebt, gaat het vizier er moeiteloos overheen.

Design

Dit is waar de helm in uitblinkt. CP Cuma ziet er prachtig uit. Voor ons staat veiligheid voorop, maar mocht design jouw prioriteit hebben, dan is deze helm het overwegen waard!

Conclusie een zeer comfortabele en veilige vizierhelm

Een prima helm, voor een oké prijs. De helm heeft helaas geen MIPS en dit vinden wij een nadeel. Ook komt er wat wind onder het vizier door. Maar verder zijn zowel het vizier als de helm comfortabel. De afwerking is zacht en warm.  Je koopt de exacte versie van de helm die wij getest hebben voor een adviesprijs van € 399,90. Bekijk hier de laagste prijs die we online konden vinden (15% korting).

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Reisverslag: wintersport Lienz voor levensgenieters en zonaanbidders
Ook interessant
Ontdek de kindvriendelijke skigebieden van Zuid-Tirol – Italië