Ben je op zoek naar een nieuwe skihelm, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is de Sinner Moonstone wellicht iets voor jou. Deze veilige, lichtgewicht helm heeft de beste prijs/kwaliteit van alle skihelmen die we dit jaar getest hebben. Niet zo gek, want voor net iets meer dan 100 euro koop je een hybride skihelm, met ventilatie die ook nog eens comfortabel zit. Waarom deze skihelm zo hoog scoort? Dat lees je in deze uitgebreide review van de Sinner Moonstone skihelm.

Sinner Moon
Uitgebreide review Sinner Moonstone skihelm.

Samenvatting review Sinner Moonstone

Type helm: hybride.
Gewicht: 653 gram.
Beschikbare maten: S (55-56 cm), M (57-58 cm), L (59-60 cm), XL (61-62 cm)
Beschikbare kleuren: grijs-groen, wit-mint, zwart-grijs, grijs-oranje.
Wat is leuk: hybride skihelm met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Wat is minder: geen MIPS.
Kopen: adviesprijs €129,99. Online verkrijgbaar vanaf € 92,- 

Sinner skihelm heren

Volledige review Sinner Moonstone

Moonstone is de nieuwste skihelm uit de collectie van Sinner. De helm is dit jaar nieuw op de markt gebracht en op het eerste gezicht heeft de helm eigenlijk alles wat je verwacht van een skihelm. Hij zit aangenaam, heeft instelbare ventilatie en klemmetje voor je skibril. Het design is niet heel erg opvallend, maar door de kleure en de opstaande rand aan de voorkant wel stoer.

Prima pasvorm, comfort en ventilatie

Toen we deze helm de eerste keer opzetten werden we verrast voor de fijne pasvorm en het comfort van de skihelm. Qua draagcomfort doet de helm maar heel weinig onder voor de duurdere helmen in onze skihelmen test. Sinner Moonstone is goed instelbaar via een wiel achterop de helm en sluit overal goed aan.

Op de helm zit een instelbare ventilatie waarmee je een aantal gaten open en dicht kunt zetten. Deze kan je ook op de piste goed instellen, want ook met ski handschoenen aan, gaan de ventilatiegaten eenvoudig open en dicht.

We hebben de helm getest met meerdere skibrillen en bij geen ervan onstaat een ‘goggle gap‘. Overal sluit de helm netjes aan op de sneeuwbril. Het mooiste is natuurlijk de aansluiting met de skibrillen van Sinner. Vooral samen met Sinner Sin Valley is het een hele goede match!

Skihelm Sinner Moonstone en skibril Sin Valley
De Sinner skihelm en skibril sluiten perfect op elkaar aan.
Veilige, lichtgewicht skihelm

Sinner Moonstone heeft een hybride constructie. Dat betekent dat de helm licht van gewicht is, maar wel goed beschermd. Het enige wat jammer is aan deze helm is dat er geen MIPS constructie is toegepast. Maar, dat is dan ook echt het enige nadeel aan deze helm. Ook zonder MIPS is het een helm met een veilige constructie. En vooral lichtgewicht. Met deze helm ervaren wij nooit het gevoel dat de helm op ons hoofd zwaar is.

Eenvoudig uniseks design

Sinner is een nuchter Hollands merk en da zie je terug in het design van deze helm. Weinig poespas, maar wel verkrijgbaar in vier verschillende kleuren combinaties. Zowel geschikt voor dames als voor heren.

sinner dame
Een stoer, uniseks design.

Conclusie review Sinner Moonstone

De Sinner Moonstone is een prima helm voor de ontspannen, recreatieve wintersporter. De helm zit aangenaam, biedt veiligheid en veel comfort. Echte nadelen hebben we niet kunnen ontdekken aan deze skihelm. Hooguit dat andere helmen net wat comfortabeler zitten, iets luxer zijn afgewerkt en wel bescherming bieden bij een val met een draaiende beweging.. Maar dan betaal je ook een stuk meer voor. Sinner Moonstone is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

Let op de maat van de skihelm

Enthousiast geworden van deze review? En wil je de Sinner Moonstone graag gaan kopen? Let dan goed bij het uitkiezen van de juiste maat. Omdat er geen standaard bestaat voor de maat van skihelmen, hanteert ieder merk zijn eigen maatvoering. Hieronder staat de maattabel voor Sinner skihelmen. Daar kan je eenvoudig aflezen welke maat helm jij nodig hebt.

Sinner Maattabel voor skihelmen

Meet voor het bepalen van de juiste maat je hoofdomtrek op en lees het aantal centimeter af in onderstaande maattabel van Sinner, dan kun je precies zien welke maat jij nodig hebt.

Maat Sinner skihelm Hoofdomtrek in centimeters
XXXS (kind) 49-50 cm
XXS (kind) 49-50 cm
XS (kind) 53-54 cm
S 55-56 cm
M 57-58 cm
L 69-60 cm
XL 61-62 cm

Wil je meer weten? Over hoe je de juiste maat voor je nieuwe skihelm kunt bepalen? Lees dan ons artikel: Maat skihelm bepalen en andere tips bij het kopen van een skihelm.

WINNEN! Sinner Moonstone met bijpassende skibril

Je kunt nu een set winnen bestaande uit deze Sinner Moonstone skihelm en skibril Sin Valley. Wil je weten hoe je kans maakt op deze mooie prijs? Bekijk dan snel hier de prijsvraag.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: 6 sneeuwfoto’s waar elke wintersporter blij van wordt!
Ook interessant
De beste restaurants in Flachau: onze favorieten