Alpina maakt aantrekkelijke skihelmen voor kinderen en volwassenen. Zo is er een Disney skihelm, een freestyle skihelm en zijn er skihelmen met een voering van merino wol. Omdat de helmen voorzien zijn van een hardshell met zachte binnenzijde (zogenaamde inmold constructie) zijn deze skihelmen veilig en comfortabel. Ieder jaar testen we een aantal helmen uit de collectie van Alpina. Dit jaar was kinderskihelm Zupo favoriet. Een stoere helm met een freeski uitstraling die licht en comfortabel draagt. Vandaag is het tijd voor een review.

Alpina helm en skibril
Een comfortabele, warme kinderskihelm.

Samenvatting kinderskihelm Alpina Zupo

Type helm: hardshell met hiEPS binnenzijde.
Beschikbare maten: 48-52 en 51-55 (hoofdomtrek in centimeters).
Beschikbare kleuren: zwart, blauw, wit en roze.
Wat is leuk: stoere skihelm voor kinderen.
Wat is minder: online bijna overal uitverkocht..
Kopen: vanaf 87 euro online.

Alpina Zupo skihelm kind
Veilig de piste op met Alpina Zupo.

Volledige review Alpina Zupo skihelm voor kind

Eerlijk is eerlijk: de helm werd volledig uitgezocht op basis van uiterlijk. De kleur, de pasvorm en het stoere uiterlijk paste bij het freeski imago wat onze zoon aanhangt. En hoewel de helm eerst ‘fantastisch’ zat, kregen we na twee dagen toch klachten. De helm was een beetje te strak. Gelukkig bleek het niks wat het draaiwiel niet kon oplossen, maar een extra aandachtpunt blijkt dit wél. Kinderen kiezen een skihelm soms vooral op style. Aan ons ouders de taak om dit goed te onderzoeken en het kind aan een kritisch kruisverhoor te onderwerpen tijdens het passen. Hieronder noemen we de belangrijkste aandachtspunten.

Maat en pasvorm

Het fijne aan de maatvoering van Alpina Zupo is, dat de maten elkaar overlappen. Koop dus in geval van twijfel een maat groter (maar nooit groter dan de hoofdomtrek van je kind). Het draaiwiel is ruim instelbaar en de helm groeit zo mee met het kinderhoofd.

Bij het passen moet de helm zo strak aangedraaid worden dat de helm comfortabel zit, maar niet wiebelt bij het ja en nee schudden. De kinriem kan ingesteld worden door de zachte voering (met klittenbandsluiting) te verwijderen. Om 100% veiligheid te kunnen garanderen is een goede pasvorm van essentieel belang.

Stijlvolle helm voor kind
Waar let je op bij het kopen van een kinder skihelm.

Comfort

Check hoe de helm zit bij de oren, de helm moet goed aansluiten. Wanneer de helm goed past en bij de oren afsluit, laat je kind hem dan even ophouden. Zo kan je het comfort bepalen. Alpina Zupo wordt door ons als één van de meest comfortabele skihelmen voor kinderen beschouwd. Niet voor niks behoren ze al jaren tot de favorieten in onze kinderskihelm test.

Ventilatie

De helm is voorzien van een uitgebreid, geïntegreerd ventilatie systeem. Deze is verder niet instelbaar (maar dat is het bij geen enkele skihelm voor kinderen). Het systeem is zo vormgegeven dat de helm goed ventileert, maar dat er geen sneeuw of regen door de ventilatieroosters naar binnen kan vallen. Zo blijft het hoofd van je kind droog, ongeacht de omstandigheden op de piste.

Een fijne helm voor alle omstandigheden.
Een fijne helm voor alle omstandigheden.

Nu in de aanbieding

Op dit moment is Alpina Zupo extreem aantrekkelijk geprijsd (in combinatie met een skibril koop je hem voor 87 euro). Daarmee koop je voor weinig geld een comfortabele, stijlvolle en veilige skihelm voor je kind. Wij kunnen deze helm van harte aanbevelen? Zoek je ook nog een skibril? Alle skibrillen van Alpina hebben een goede pasvorm bij deze helm. Je vind ze hier.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Geniet jij straks ook van lente skiën in La Plagne in maart of april?
Ook interessant
5 tips voor een veilige wintersport met een huurauto