Als het goed genoeg is voor het Zweedse nationale skiteam, dan is het vast ook goed genoeg voor ons toch? Deze midlayer bestelden we in de herfst. Het leek ons een ideale manier om tijdens wandelingen op koude dagen warm te blijven. En dat was het ook. Maar eigenlijk is deze midlayer ontworpen voor professionele skiërs. Op de piste is dit een perfecte midlayer onder een hardshell ski jas. Tijd voor een review van deze Helly Hansen midlayer.

helly hansen lifaloft midlayer

Samenvatting review Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer

Materiaal: Lifaloft en Primaloft.
Pasvorm: ruimvallend om het lichaam, nauwsluitend bij de armen.
Warm: dun materiaal, heel warm.
Wat is leuk: lichtgewicht, dun en toch extreem warm.
Wat is minder: pasvorm is ruim op het bovenlichaam.
Kopen: voor € 179,95 via Bergfreunde of in de Helly Hansen online shop.

De perfecte midlayer voor koukleumen!
Zelfs in de sleeplift blijf je warm.

hellyhansen-lifaloft-hybrid-getest

Complete review Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer

Vier jaar lang werd er door een toegewijd team gewerkt aan deze midlayer. De Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer moest warm, lichtgewicht en stijlvol zijn. En mocht vooral niet volumineus zijn, zodat je hem makkelijk meeneemt op skitrips. De midlayer werd ontworpen voor het Zweedse skiteam. En die hadden nogal wat eisen. Het resultaat was zó fijn, dat iedereen er nu in kan skiën. Uiteraard wilden wij dit maar wat graag!

Warm

‘Wat een dun jasje’ was mijn eerste gedachte. Maar bij de eerste wandeling ontdekte ik dat dit dunne jasje ontzettend warm is. Warmer dan al mijn andere midlayers (fleece, dons, letterlijk warmer dan alle varianten die ik bezit). De eerste dagen op de piste waren niet erg koud. Maar dat ik in alleen deze midlayer kon skiën (zonder hardshell) zegt toch wel veel over de warmte die deze jas biedt.

Ademend

Niet één van de speerpunten waaraan de afgelopen jaren zo hard gewerkt is, maar wel een vermelding waard. De jas is warm, maar het ademend vermogen is ook groot! En dat is fijn als een midlayer warm is. Want mocht je van de warmte gaan zweten, dan wil je toch droog blijven. En dat is geen probleem met deze insulator.

Lichtgewicht

Dun, lichtgewicht en geheel niet volumineus. Opgevouwen neemt deze midlayer net zoveel ruimte in als een midden gewicht fleece. Het gewicht is nihil en door het geringe volume past deze perfect in je rugzak of onder een strak vallende hardshell. Ondanks al deze eigenschappen is de midlayer toch warm. Zelfs bij de armen, waar de jas niet gevoerd is.

Stijlvol

De pasvorm is sportief. Voor slanke lichamen is de pasvorm op het bovenlichaam wat ruim. Dit is waarschijnlijk ter isolatie expres zo gedaan. Door een luchtlaag tussen je baselayer en je midlayer in te sluiten ontstaat extra isolatie en dus warmte.
Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer is voor dames in paars en zwart beschikbaar en voor heren in zwart en blauw. De kleuren zijn modieus en het geheel oogt sportief. Je moet wel houden van de enorme glans die van het materiaal afstraalt.

helly hansen lifaloft hybrid midlayer review

 

Conclusie review Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer

De warmste midlayer denkbaar! Ideaal voor koukleumen. Of iedereen die het wel eens koud heeft gehad op de piste en daar korte metten mee wil maken. Deze midlayer is echt dé oplossing. Warm, dun en ademend. Ik schat in dat dit mijn meest gedragen midlayer van deze winter gaat worden.

Niet alleen voor wintersport

Het fijne van deze midlayer is dat deze heel geschikt is voor (koude) dagen op piste, maar ook voor naast van de piste. Tijdens het winterwandelen of langlaufen bijvoorbeeld.

Je koopt Helly Hansen Lifaloft hybrid midlayer in de online shop van Helly Hansen. Of via de webshop van Bergfreunde voor € 179,95

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De winter start: kou en sneeuw onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
3 waanzinnige winterwandel bestemmingen in Oostenrijk