Ga jij binnenkort op wintersport met het vliegtuig? En ga je op de luchthaven een auto huren? Of ga je vanuit Nederland op vakantie met een huurauto? Dan hebben we een paar handige tips voor je! Wanneer je op onderstaande zaken let, weet je zeker dat je aan de belangrijkste zaken hebt gedacht en ga je met een zeker gevoel op wintersport.

Het minimaal profiel voor winterbanden in Oostenrijk is 4 millimeter.
Handige tips voor het huren van een auto voor je wintersport.

Huur een auto met winterbanden en sneeuwkettingen

Als je op wintersport gaat, moet je er rekening mee houden dat het onderweg kan sneeuwen en glad kan zijn. Bovendien zijn in de meeste Alpenlanden winterbanden verplicht. Huur daarom voor je wintersport een auto met winterbanden en sneeuwkettingen. In Oostenrijk zijn alle huurauto’s in de winter standaard voorzien van goede winterbanden. Maar als je een auto huurt in Nederland of zelfs in Italië of Frankrijk is dat lang niet altijd het geval.

Kettingen veel grip
Huur een auto met winterbanden en sneeuwkettingen.

Kinderen mee? Vraag om een kinderzitje of stoelverhoger

Ga je met kinderen op wintersport? Vraag dan om een kinderzitje of stoelverhoger. Deze liggen standaard niet in de huurauto en zijn vaak maar beperkt beschikbaar. Het is daarom raadzaam om dit vooraf te regelen.

Neem van thuis een hoofdlamp of zaklamp mee

Een hoofdlamp of zaklamp is handig wanneer je in het donker de sneeuwkettingen moet monteren, of wanneer je pech krijgt onderweg. Neem daarom van thuis een lamp mee waardoor je ook ’s nachts kan zien wat je doet. Zelf nemen we ook altijd onze powerbank mee, dan kunnen we ook alles opladen

Doe een goede check bij het afhalen van de auto

Controleer bij het afhalen van de auto of de auto goed of compleet is uitgerust en klaar is voor de reis. De belangrijkste zaken waar je op moet letten zijn:

  • Het minimale profiel van de banden (in Oostenrijk is dit 4 mm) en de bandenspanning.
  • De verlichting moet goed werken.
  • Waar liggen belangrijke zaken zoals een gevaren driehoek, EHBO set en het reservewiel?
  • Vergeet vooral de ijskrabber niet. Die zal je waarschijnlijk hard nodig hebben.

Ga je een auto huren in Frankrijk? Controleer dan ook of er een ongebruikte alcoholtest in de auto aanwezig is. Deze moet je in Frankrijk namelijk verplicht bij je hebben!

Vergeet vooral je rijbewijs niet mee te nemen

Last but not least. Vergeet vooral niet om je rijbewijs mee te nemen. Heel logisch, maar zonder rijbewijs krijg je de auto natuurlijk niet mee van de verhuurder.

Vergeet ook je zonnebril niet.

Heb jij nog andere tips?

Heb jij nog een gouden tip om ons lijstje compleet te maken? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel. We zijn heel benieuwd naar jullie tips en opmerkingen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: kinderskihelm Alpina Zupo getest
Ook interessant
Goede Europese wintersport bestemmingen in maart en april