Het Nederlandse merk SINNER scoort al jarenlang hoge hogen in onze skibrillen test vanwege de goede prijs – kwaliteit verhouding. Enkele jaren geleden kwam het merk met skibrillen met verwisselbare lenzen. Het wisselen van de lenzen ging makkelijker dan bij elk ander merk. Vanaf dat moment hebben wij het merk in ons hart gesloten. Dit jaar komt SINNER met een aantal nieuwe innovaties. De meest innovatieve skibril van dit jaar is SINNER Snowghost. Deze skibril heeft een meekleurende lens. Een lens die zich vanzelf aanpast aan de weersomstandigheden en daarmee het wisselen van lenzen overbodig maakt. Daarbij is de meekleurende lens ook nog voorzien van een contrast verhogend effect. Hoe dat allemaal op de piste tot uiting komt? Dat lees je in deze SINNER Snowghost review.

Review Sinner Snowghost: getest onder alle weersomstandigheden.
Review SINNER Snowghost: getest onder alle weersomstandigheden.

Specificaties van SINNER Snowghost

Type skibril: fotochromatische skibril.
Pasvorm: groot met minimalistisch frame, breed zicht.
Kleur lens: de lens kleurt mee met de weersomstandigheden op de piste.
Type lens: SINTRAST® en TRANS+® technologielens (meekleurend en contrast verhogend).
Wat is leuk: goed zicht onder alle omstandigheden.
Wat is minder: snel uitverkocht.
SINNER Snowghost kopen: voor 159,95 euro in de SINNER webshop.

Sinner meekleurende skibril
Lens categorie 1 tot en met 3.

Uitgebreide review SINNER Snowghost

We volgen SINNER al 7 jaar en hebben het merk in die tijd leren kennen als innovatief, down to earth en constant in ontwikkeling. Het Amsterdamse bedrijf is al jaren bezig met duurzaamheid onder andere door zonnebrillen te doneren aan hooggelegen dorpen in de Himalaya en Andes en door de bijenpopulatie te helpen groeien. Allemaal initiatieven die wij een warm hart toedragen. De skibrillen doen eigenlijk altijd wat ze beloven en zijn scherp geprijsd. Geen wonder dat je ze veel ziet op de piste.

Pasvorm SINNER Snowghost

SINNER Snowghost is een grote skibril. Ondanks de grote lens, past hij toch goed bij mijn smalle gezicht. De skibril sluit natuurlijk naadloos aan bij een skihelm van SINNER, maar ook bij skihelmen van andere merken is de aansluiting goed. De strap is ruim en makkelijk verstelbaar, waardoor Snowghost eigenlijk op ieder volwassenen gezicht goed aansluit. Snowghost is een uniseks skibril en past zowel heren als dames.

Pasvorm Sinner Snowghost.
Fijne pasvorm, geweldige optische prestaties.

SINTRAST® en TRANS+® lenstechnologie

Dit is een technisch verhaal achter de lens. Mocht je meer interesse hebben in de praktische invulling hiervan, dan kan je dit kopje overslaan en hieronder verder lezen.

Zowel SINTRAST® als TRANS+® zijn door SINNER ontworpen lenstechnologieën. SINTRAST® technologie zorgt voor extra contrast op de piste. TRANS+® technologie zorgt ervoor dat de (gele) lens meekleurt naar de weersomstandigheden op de piste. De lens heeft een bereik van categorie 1 tot en met 3. Dit betekent dat de sneeuwbril zicht en bescherming biedt op dagen met veel bewolking en weinig licht maar ook op zonnige dagen.

Fotochromatisch en contrast verhogend

Ik heb SINNER Snowghost aan het begin van de winter direct onder alle weersomstandigheden kunnen testen. Tijdens een zonnige dag, zonder wolken aan de lucht, op een moment van volledige bewolking en tijdens een dag met heel veel sneeuwval. Onder alle omstandigheden is het zicht uitstekend. Echt uitblinken doet de skibril op dagen met veel bewolking. De lens is dan bijna doorzichtig geel en contrasten op de piste zijn erg goed zichtbaar. Het resultaat is dat ik ieder hobbeltje en elke oneffenheid opmerk. Dit is een genot! Omdat ik van nature weinig diepte zie, helpt dit mij om beter te anticiperen op het verloop van de piste.

Het aanpassen van de kleur gaat trouwens opvallend snel. Wanneer ik vanaf de zonnige kant van de piste de schaduw inga, past de skibril zich binnen enkele seconde aan. Voor mijn lichtgevoelige ogen is dit een feestje.

Review Sinner Snowghost skibril getest op de piste
De blauwe kleur is favoriet.

Conclusie van review SINNER Snowghost skibril

Skibril Snowghost brengt SINNER in een nieuwe league binnen de skibrillen. De fotochromatische lens die ook nog eens veel contrast verschaft is een lust op de piste. Hiermee heb je goed zicht onder alle omstandigheden. Daarbij is de prijs met 159,95 euro nog steeds heel schappelijk. Het is een van de duurste skibrillen uit de collectie van SINNER, maar het is ook de beste skibril die we tot nu van het merk getest hebben. Onze eerdere ervaringen met het merk leren dat deze brillen ongeveer 5 tot 7 jaar meegaan. Een beetje afhankelijk van hoe zuinig je ermee omgaat. De bril is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar mijn blauwe variant zorgt voor een stijlvolle opleving van elke zwarte skihelm. De skibril is verkrijgbaar bij heel veel sportzaken en online in de webshop.

Eerder verschenen
LIVE: genieten van de enorme sneeuwdump in Oostenrijk – zo ziet Obertauern er NU uit
Ook interessant
De beste skibroek: 10 goede skibroeken voor deze winter