Wat een heerlijk weekend hebben we achter de rug zeg! Vrijdagavond begon het hard te sneeuwen. Toen we zaterdag wakker werden en de gordijnen open deden, was alles bedekt onder een hele dikke laag sneeuw. Tussen vrijdag 19 uur en zaterdag 7 uur is er meer dan 40 centimeter sneeuw gevallen. In zo’n geval zit er niks anders op dan een hele lange warming up voor we de piste op kunnen. Eerst sneeuwruimen dus…

Dingen die je doet als je in Oostenrijk woont: sneeuwruimen voor je gaat skiën.
Dingen die je doet als je in Oostenrijk woont: sneeuwruimen voor je gaat skiën.

Poeder op de piste in Obertauern

Obertauern is voor ons het dichtstbijzijnde skigebied. Normaliter rijden we er in 15 minuten naar toe. Zaterdag ligt er echter zo veel sneeuw, dat de provinciale weg nog bedekt ligt onder een mooie laag sneeuw. In dat soort gevallen nemen we de skibus, die stopt voor de deur en rijdt altijd! Een slimme keuze, onderweg zien we meerdere auto’s die dwars op de weg staan, vast staan en bestuurders die druk bezig zijn om de sneeuwkettingen om te leggen.

Obertauern is het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk (meer info). Er ligt hier nog meer sneeuw dan bij ons. Op de piste ligt 50-60 centimeter. En op de pistes tussen de bomen is het zicht ook nog eens genoeg. We kunnen lekker spoor naar spoor trekken door de verse poeder. Wat een heerlijke dag!

Oneindig veel poeder afdalingen. Dope Snuew
Oneindig veel poeder afdalingen.

Zondag doet zijn naam eer aan

Op zondag is het weer compleet anders. De zon breekt door de wolken en zorgt dat we goed kunnen zien hoeveel sneeuw er nu eigenlijk ligt. Pistes en bomen liggen bedekt onder een dikke laag sneeuw.

De pistes in Obertauern liggen er heerlijk bij!
De pistes in Obertauern liggen er heerlijk bij!

De terassen zitten vol

Ondanks dat het behoorlijk koud is (de thermometer wijst -9°C aan), is de zon sterk genoeg om op het terras te genieten van de zon. Het terras bij de Hochalm, een van de gezellige berghutten in Obertauern zit bomvol.

De terassen zitten vol
De terassen zitten vol.

Een top start van de winter en een weekend vol blije gezichten

Je ziet het, we hebben dit weekend echt geluk gehad. Er is een enorm pak sneeuw gevallen. Bijna alle liften en pistes in Obertauern zijn geopend. En ook in andere skigebieden in de regio gaan open. Zo kan je onder meer al terecht in Zauchensee, Flachau, Wagrain en Schladming. Niet voor niets is dit de beste seizoenstart in jaren. Heerlijk! Zoals je ziet zorgt dat voor hele blije gezichten.

Een waanzinnige start van de winter

Er ligt een enorm pak sneeuw. Steeds meer liften gaan open en het blijft nog wel even koud. We kunnen wel stellen de winter een fantastische start beleeft. Hoe zit het met jou? Ben jij al klaar voor de komende winter? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor een perfecte wintersport:

Eerder verschenen
Help, mijn ski gaat niet aan!
Ook interessant
Review SINNER Snowghost: de meest innovatieve skibril van SINNER