Skigebied Saalbach-Hinterglemm is officieel kandidaat voor het organiseren van het WK alpine skiën in 2023. Het populaire skigebied gaat er komende week alles aan doen om de FIS te overtuigen en het WK naar Oostenrijk te brengen. De grootste concurrent voor de Oostenrijkers is de Franse combinatie Meribel / Courchevel.

WK terug naar Saalbach-Hinterglemm

Het WK alpine skiën vond al eerder plaats in Saalbach-Hinterglemm. In 1991 vonden de wedstrijden plaats op de pistes rondom de Zwölferkogel. Ook in 2023 moet er op deze pistes weer gestreden worden om goud, zilver en brons. Voor het organiseren van het WK skiën is een budget gereserveerd van maar liefst 50 miljoen euro. De staat Oostenrijk, het bundesland Salzburg en de gemeente Saalbach-Hinterglemm hebben zich gezamenlijk garant gesteld voor dit bedrag. Daarnaast hebben de bergbahnen aangegeven nog eens 50 miljoen te investeren in de liften en pistes.

Programma Olympische Spelen 2018 - Skiën

Charme offensief

Een vertegenwoordiging van Saalbach-Hinterglemm is al maandenlang bezig om de 16 leden van de FIS te overtuigen van de geschiktheid van het skigebied in Salzburg. Zo was er een uitgebreide delegatie aanwezig tijdens de Olympische Winterspelen in het Zuid Koreaanse Pyeongchang. Bovendien werd pistechef Frits Steger speciaal ingevlogen om de Olympische piste te preparen voor de atleten. Naast dat er in Saalbach-Hinterglemm perfecte omstandigheden zijn op de piste, heeft het skigebied nog een argument om de commissie te overtuigen: apres ski. Volgens de Salzburgers is het nergens zo gezellig als bij hun.

Komende donderdag zal een speciale commissie van de wereld ski federatie (FIS) bekend maken waar het WK 2023 zal worden georganiseerd.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
30 euro vroegboekkorting bij wintertrex
Ook interessant
Kitzbühel bouwt twee nieuwe liften