ski aantrekken

Iedere (beginnende) wintersporter kent de paniek. Je komt uit de skilift en legt je ski’s neer. Zet je skischoen in de ski. En je ski gaat niet aan. Je probeert het nog eens, maar zonder succes. Lichte paniek, want de rest van je gezelschap skiet er vandoor. Hieronder noemen we de mogelijke oorzaken en instant oplossingen voor dit probleem. Of het nu je eigen ski’s of die van je kind betreft. Met deze tips ben je binnen een paar seconden weer ‘good to go’.

Check 1: Sneeuw onder de skischoen

In de meeste gevallen als iemand een ski niet aan krijgt, zit er sneeuw onder de skischoen geplakt. Dit is precies de reden waarom je skiërs zo driftig met hun schoenen over de binding ziet trappen als het gesneeuwd heeft. Beweeg de onderkant van je skischoen heen en weer over de voorkant van je binding en je bent de sneeuw kwijt. Bij kleine kinderen tik je de sneeuw er met je skistok af.

Ski aandoen, sneeuw onder skischoen

Check 2: De binding zit nog dicht

Een veel voorkomend euvel bij kinderen die de ski’s niet aankrijgen, een dichtzittende binding. En bij een dichte binding kan je niet instappen. Controleer de binding door op de achterkant te drukken (waar je ook drukt als je ‘uit wil stappen’).  Nu is de binding open en kan er ingestapt worden.

ski aandoen

Check 3: Plaats je voet recht in de binding

Je skischoen past alleen recht in de binding. Zet dus eerst de voorkant van de schoen recht in de binding en druk dan je hiel recht naar achter, achterin de binding. Let erop dat je altijd eerst je dal ski (de ski die het laagst staat) eerst aantrekt. Wanneer je de bovenste ski eerst aantrekt, is het lastig om je skischoen exact in de juiste hoek in je binding te bevestigen.

Reservecheck

Mocht je na deze checks je ski nog steeds niet aankrijgen? Kijk dan even goed naar de ski’s… Waarschijnlijk heb je na de après ski een paar van iemand anders meegenomen.

Help ik krijg mijn ski niet aan

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skiweer: kou en 80 cm sneeuw onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
Review: skibroek Reima Wingon getest