banner

Wij zijn groot fan van de Olympische Winterspelen. En wanneer we niet op de piste staan, volgen we ze met veel interesse. Door alles wat we voorbij zien komen, zien we ook allemaal leuke sporten die je ook tijdens een wintervakantie kunt beleven. In dit artikel zetten we 5 olympische sporten op een rij die waarmee je de wintersport verandert in een Olympisch evenement. Laagdrempelige, sportief maar vooral heel erg leuk.

Ski eens een slalom

De meeste wintersporters zijn bekend met het alpine skiën. Nu zijn er veel olympische disciplines bij het skiën, maar onze favoriet is toch wel de slalom. In veel skigebieden is een permanente slalom piste aanwezig waar jezelf je tijd kan meten en je prestaties kunt verbeteren. Altijd leuk om te doen, maar ook erg leerzaam! Je zult zien dat je tijd snel verbeterd als je hiermee de slag gaat.

Er zijn twee permanente slalompistes in skigebied Zauchensee.
In veel pistes zijn permanente slalompistes aanwezig.

Probeer een cross

Wil je nog meer uitdaging? Kijk dan of er in jouw skigebied ook een cross parcours aanwezig. Dit is natuurlijk alleen geschikt voor ervaren skiërs met (veel) lef. Een cross parcours bestaat uit hobbels, kleine schansen, snelle bochten en natuurlijk een start en een finish. Drie gave crosses die we regelmatig afleggen zijn te vinden in Obertauern, Reiteralm en Flachauwinkl.

wintersport met kinderen tips
De skiercross in Obertauern.

Een funslope is natuurlijk ook leuk

Is er in jouw skigebied geen cross aanwezig. Of wil je niet met je kinderen zo’n steil parcours in? Kijk dan of er een funslope aanwezig is. Hierbij ski je over een parcours met allerlei obstakels, hobbels en door tunnels. Hardstikke leuk om te doen en een prima opstap naar het echte crossen.

Wij adviseren trouwens wel een goede skihelm en rugbeschermer voor je kind wanneer je van plan bent om hem los te laten op de slalom of in het funpark.

Kindvriendelijk skigebied Wildkogel Arena. Funslope
Skiën over hobbels en door tunnels op de funslope .

Ga een keer langlaufen

Langlaufen geniet is in veel landen immens populair. Zo leren de kinderen in Oostenrijk op school al langlaufen wanneer ze vijf jaar oud zijn. Onder Nederlanders is langlaufen (helaas nog) een minder populaire sport. Hopelijk hebben de Olympische Spelen wat meer Nederlanders warm gemaakt voor deze intensieve wintersport. Dat wij fan zijn van langlaufen lieten we al eerder weten. Maar het is ook goed om te weten dat je het heel makkelijk en laagdrempelig gewoon een keer kan uitproberen. Huur een langlaufsetje voor een dag bij de plaatselijke verhuur en ga op de langlaufpiste aan de slag. Wie weet ontdek je een nieuw talent of een nieuwe passie.

Het is heel makkelijk om een dagje of een halve dag te langlaufen tijdens je wintersport. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen doen op de dag van aankomst of op de ochtend van vertrek. Zo bespaar je die dag op je skipas en heb je toch een actieve dag.

Langlaufen is een heerlijke winteractiviteit.

Rodelen maakt je skidag compleet

Rodelen is één van onze favorieten bezigheden in de winter. Het gevoel wat je ervaart wanneer je met de houten slee een berg afglijdt, laat zich met niks anders vergelijken. Rodelen is gezellig! Het is niet bepaald een sport om de hele dag te beoefenen (al zijn er mensen die dit doen), maar het wel een leuke afsluiter van een dag op de piste.

In Oostenrijk hebben bijna alle wintersportbestemmingen een rodelbaan in de buurt. Voor een paar euro huur je een slee bij de start of de finish.  Natuurlijk kan je de kinderen ook meenemen. Zorg wel skihelmen en goede skihandschoenen. Zo zit je goed beschermd op de slee. Een paar goede snowboots is ook geen overbodige luxe

Vind je rodelen niet spectaculair genoeg? In het skigebied van La Plagne kan je ook met een echte Bobslee de Olympische bobsleebaan af. Tijdens het afdalen bereik je snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Als dat niet spannend is…

bij het rodelen
Snowboots voorkomen natte voeten bij het rodelen.

Wat is jouw favoriete Olympische sport

Hierboven staan 5 sportieve activiteiten die van jouw wintersport een ‘kleine Olympische Spelen’ maken. We zijn heel benieuwd welke jouw favoriet is. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld h

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Super Skirondes: Tauernrunde Obertauern
Ook interessant
Geniet tot mei van de zonnige pistes in Obertauern