olympische spelen langlaufen
olympische spelen skien
olympische sport snowboarden

Vanzelfsprekend zijn wij groot fan van de Olympische Winterspelen. De olympische sporten in de sneeuw zijn natuurlijk favoriet. En wanneer we niet op de piste staan, volgen we deze met grote passie. Daarbij laten we ons graag inspireren door wat we voorbij zien komen. We delen de passie graag met 4 olympische sporten die je zelf tijdens je wintersport kan uitproberen. Laagdrempelige, sportief en vooral leuk.

Skiën

De meeste wintersporters zijn bekend met het alpine skiën. Nu zijn er vele olympische sporten binnen het discipline skiën, maar favoriet zijn toch wel de slalom en slopestyle. In veel skigebieden is een permanente slalom piste aanwezig waar jezelf je tijd kan meten en verbeteren. Altijd leuk om te doen, maar ook erg leerzaam! Je zult zien dat je tijd snel verbetert als je hiermee de slag gaat.

Slopestyle is natuurlijk wel een stapje verder en alleen voor de geoefende skiër met (veel) lef. En voor kinderen. Kinderen kan je zodra ze parallel kunnen skiën redelijk los laten in een funpark. En dat levert vaak de leukste foto’s en filmpjes op. Wij adviseren wel een goede skihelm en rugbeschermer voor je kind wanneer je van plan bent om hen los te laten op de slalom of in het funpark.

olympische sport skiën

Langlaufen

Langlaufen geniet in veel landen een grote populariteit. Zo leren de kinderen in Oostenrijk op school al langlaufen wanneer ze vijf jaar oud zijn. In Nederland is langlaufen (helaas nog) een minder populaire sport. Hopelijk hebben de Olympische Spelen wat meer Nederlanders warm gemaakt voor deze intensieve wintersport. Dat wij fan zijn van langlaufen lieten we al eerder weten. Maar het is ook goed om te weten dat je het heel makkelijk en laagdrempelig gewoon een keer kan uitproberen. Huur een langlaufsetje voor een dag bij de plaatselijke skiverhuur en ga op de langlaufpiste aan de slag. Wie weet ontdek je een nieuw talent of een nieuwe passie.

Het is heel makkelijk om een dagje of een halve dag te langlaufen tijdens je wintersport. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen doen op de dag van aankomst of op de ochtend van vertrek. Zo bespaar je die dag op je skipas en heb je toch een actieve dag.

olympische sport langlaufen

Rodelen

Rodelen is gezellig! Het is niet bepaald een sport om de hele dag te beoefenen (al zijn er mensen die dit doen), maar wel een leuke afsluiter van een dag wintersport. In Oostenrijk hebben bijna alle wintersportbestemmingen een rodelbaan in de buurt. In dit artikel beschrijven we uitgebreid hoe het rodelen tijdens de wintersport werkt en waar je de dichtbijzijnde en leukste rodelbanen vindt. 

Bij het rodelen kan je kinderen ook meenemen. Zorg wel skihelmen en goede skihandschoenen. Zo zit je goed beschermd op de slee. Je kan met maximaal 1 volwassenen en 2 kinderen op een slee. En geniet van het spektakel..

olympische sport rodelen

Snowboarden

Snowboarden heeft misschien wel voor de grootste verrassingen gezorgd deze Olympische Spelen. Wat hebben we al veel mooie dingen gezien! Waarschijnlijk hebben de snowboarders veel wintersporters geïnspireerd om eens een park te bezoeken. Één van onze favoriete parken is toch wel Absolut Park in Flachauwinkl. Je kijkt je ogen uit. En als je lef hebt, is hier voor snowboarders genoeg te beleven. Maar je kan natuurlijk gewoon klein beginnen. Op de eerste de beste funslope in je eigen skigebied deze winter. Pak eens een schans, probeer een sprong en wie weet wat jij over vier jaar allemaal presteert..

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #27 – rodelen
Ook interessant
Onze favorieten uit de wintersport SALE