Op geen enkele bestemming past het etiket ‘familievriendelijk’ zo goed als op het Salzburger Saalachtal. De regio staat bekend als een van de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk en won daarvoor al meerdere internationale prijzen. Ben jij op zoek naar een fijne familiebestemming voor komende winter? In dit artikel leggen we uit waarom het Salzburger Saalachtal dé familiebestemming bij uitstek is.

SalzburgerLand Saalachtal

SalzburgerLand ademt al generaties lang winter

Aan sneeuw is in SalzburgerLand geen gebrek, deze regio ademt winter. Dat komt niet alleen door de 70 bergbestemmingen en de 2.000 kilometer aan pistes die er te vinden zijn. Ook de gezellige berghutten, fijne hotels en goede bereikbaarheid zorgen dat een wintervakantie in SalzburgerLand een onvergetelijke ervaring wordt. Dus waar wacht je nog op? De wintersport wacht op je, in SalzburgerLand.

TIP: Je maakt nu kans op een gratis wintersport in SalzburgerLand, met de prijsvraag aan het einde van het artikel. Dus lees snel verder om te weten te komen hoe je kans maakt op een van de zeven compleet verzorgde wintersportreizen.

Kinderen staan op #1 in het Salzburger Saalachtal

In het Salzburger Saalachtal merk je aan werkelijk alles dat de ‘kleine gasten’ op nummer 1 staan. De stoeltjesliften in Almenwelt Lofer, het skigebied in het Salzburger Saalachtal, zijn speciaal aangepast zodat kinderen veilig omhoog kunnen. Er zijn heel veel brede, blauwe pistes en de (Nederlandse) skileraren weten precies hoe ze de allerkleinsten kunnen leren remmen en sturen.

In Almenwelt Lofer kunnen kinderen vanaf 3 jaar op skiles. Bovenaan de gondel, net onder het hoogste punt van het skigebied, ligt een prachtig kinderland. Omdat het zo centraal in het skigebied ligt, kunnen ouders vanaf een afstandje makkelijk de vorderingen en het plezier van de skiles bekijken.

Kunnen jouw kinderen al (een beetje) skiën? Dan zullen ze nieuwe ‘Hexen piste’, bovenaan de Senderexpress-stoeltjeslift, fantastisch vinden. Deze lange funslope gaat met snelle bochten, hobbels en kleine schansen langs spoken en heksen. Hoe tof is dat?

SalzburgerLand Saalachtal

Iedereen geniet van de winter in het Salzburger Saalachtal

Het Salzburger Saalachtal is niet alleen voor families met kinderen een fijne bestemming. Ook niet-wintersporters kunnen zich hier prima vermaken. Bij Almenwelt Lofer zijn een aantal mooie winterwandelroutes uitgezet, waar je onder het wandelen kunt genieten van een waanzinnig uitzicht.

SalzburgerLand Saalachtal

Wil je op een andere manier genieten van de winter in het Salzburger Saalachtal? Ga dan langlaufen. In deze regio is maar liefst 80 kilometer aan geprepareerde loipes beschikbaar. Of maak een rodeltocht vanaf de Hochalm in Unken, of een romantische paardensleetocht door het prachtige besneeuwde landschap. In het Salzburger Saalachtal is genoeg te doen!

WIN 1 van de 7 vakanties naar SalzburgerLand

Wat ons betreft, is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Tijdens een skivakantie worden herinneringen voor het leven gemaakt. En het wordt natuurlijk nog leuker als die wintersport gratis is!

Je maakt NU kans op één van de zeven compleet verzorgde wintersportvakanties naar SalzburgerLand. Meedoen is simpel. Maak de slagzin op de website van SalzburgerLand af en zend hem in voor 29 februari 2024.

Wanneer je wint, verblijf je zeven nachten in een 2-persoonskamer in een hotel. Ontbijt, diner en skipas zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Eerder verschenen
Review RevolutionRace Cyclone LX Jacket en Zip-up Pants – fijne hardshell skikleding
Ook interessant
Skibril voor baby, peuter of kleuter