Wintersporters die op dit moment in Oostenrijk zijn hebben geluk. Dit zijn misschien wel de mooiste skidagen van deze winter. Het is koud, maar o zo mooi. De zon schijnt volop en door de verse sneeuw van afgelopen weken liggen de pistes er echt fantastisch bij.

Komende dagen komt hier langzaam verandering in. In grote delen van de Alpen wordt het onstuimig en wordt er sneeuwval voorspeld. Goede vooruitzichten voor al die wintersporters die in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan. Vooral de Franse en Italiaanse skigebieden kunnen best wat verse sneeuw gebruiken.

Een heerlijk Alpenpanorama.
Het is heerlijk weer in Oostenrijk

Vanaf dinsdag sneeuw in alle skigebieden

Vandaag is voorlopig de laatste prachtige dag. De lucht is strakblauw en de zon schijnt vrijwel de hele dag. In de loop van de dag komt daar langzaam verandering in. De zon maakt plaats voor bewolking en zowel in Frankrijk, als in Italië gaat het in de loop van de avond sneeuwen. Vanaf dinsdag zal het ook in Oostenrijk en Zwitserland gaan sneeuwen. Vanaf dan wordt het flink wisselvallig en gaat er weer sneeuw vallen.

Gondel in sneeuw
Vanaf dinsdag gaat het weer sneeuwen.

Waar gaat het sneeuwen?

Vanaf dinsdag gaat het in de hele Alpen sneeuwen. De eerste sneeuw wordt verwacht in het Westen. In de Franse en Zwitserse skigebieden. Ook in het Oostenrijkse Vorarlberg begint het dinsdag al met sneeuwen. De meeste sneeuw wordt de komende dagen verwacht in Frankrijk en Zwitserland. Maar ook in de Oostenrijk en Italië een mooi pak verse sneeuw verwacht.

Hieronder staat de verwachte sneeuwval in een aantal populaire skigebieden.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Chamonix (Frankrijk)85 centimeter
Belalp (Zwitserland)80 centimeter
St. Anton (Oostenrijk)80 centimeter
Valmorel (Frankrijk)80 centimeter
Klosters (Zwitserland)70 centimeter
Ischgl (Oostenrijk)70 centimeter
Flaine (Frankrijk)60 centimeter
Engelberg (Zwitserland)60 centimeter
La Thuile (Italië)60 centimeter
La Plagne (Frankrijk)50 centimeter
Bormio (Italië)40 centimeter
Sulden (Italië)30 centimeter

Eindelijk weer sneeuw voor Italië

Hoewel de meeste sneeuw verwacht in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk is de verwachte sneeuwval vooral goed nieuws voor de Italiaanse skigebieden. Daar heeft het deze winter nog nauwelijks gesneeuwd en zij zaten echt om verse sneeuw te springen. Door deze sneeuw zien de Italiaanse skigebieden er volgende week ook weer echt winters uit.

Skigebied voor wintersport in Maart: Sulden
In Sulden (Italië) worden wintersporters deze week wakker met dit uitzicht.

Fijne vooruitzichten voor de voorjaarsvakantie

Voor alle wintersporters die tijdens de eerste week van de voorjaarsvakantie op vakantie gaan, zijn de vooruitzichten heerlijk. Door deze verse sneeuw zullen de sneeuwcondities goed zijn en de pistes er heerlijk bij liggen. Ga jij ook in de voorjaarsvakantie op wintersport? Lees dan zeker onderstaande artikelen nog even door. Dan ga je zeker goed voorbereid op vakantie:

 

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Geniet tot mei van de zonnige pistes in Obertauern
Ook interessant
14 romantische acties voor Valentijnsdag op wintersport