Ben je op wintersport in Obertauern of Radstadt en heb je een (mid)dag geen zin om te skiën of te boarden? Bezoek dan de Gnadenalm en beleef de winter eens op een andere manier. De Gnadenalm is een perfecte plek om samen met je gezin leuke winterse activiteiten te ondernemen zoals een tocht met de paardenslee, rodelen of om te leren langlaufen.

Wij bezochten de Gnadenalm begin december, net voor de enorme sneeuwdump en waren ondanks het mindere weer onder de indruk van de vele mogelijkheden.

De gnadenalm
Bron: gnadenalm.com

Een ritje met de paardenslee

Voor het eerst in ons leven maakten we een ritje met een heuse paardenslee. En het was nog leuker dan we vooraf dachten. Twee sterke paarden trekken een grote slee waarop  plaats is voor maximaal 10 personen. Onderweg vertelt de ‘koetsier’ heel veel over de omgeving en natuurlijk over de paarden. De ronde met de paardenslee duurt ongeveer een uur. Halverwege wordt er kort gestopt en krijgen alle passagiers een lokale schnapps om op te warmen. Ook voor onze kinderen was het een hele leuke belevenis, zij mochten naast de koetsier zitten en kwamen heerlijk tot rust van de cadans van de paarden.

Kosten voor de paardenslee:

  • volwassenen: 16 euro
  • kinderen tot 12 jaar: 8 euro
  • kinderen tot 3 jaar: gratis
Paardensleetocht obertauern
Een ritje met de paardenslee is zelfs bij slecht weer een aanrader.

Rodelen

Met enige regelmaat gaan we rodelen. Meestal bij één van de vele rodelbanen hier in de buurt. Met een slee vol gas de berg af glijden is gewoon erg leuk om te doen. Vooral wanneer je op wintersport bent met kinderen.

Bij de Gnadenalm kan je ook rodelen. De rodelbaan is met een lengte van 1,5 km relatief kort, maar je kunt hem zo vaak af als je wilt. Je kunt er voor kiezen om omhoog te wandelen of, zoals wij, met de sneeuwscooter omhoog te gaan. Dat laatste is op zichzelf al een hele belevenis. De meeste mensen nemen op een slee achter de sneeuwscooter plaats. Er zijn ook twee plaatsen achter de bestuurder van de sneeuwscooter. Onze kinderen voelden zich daar echt heel stoer.

Rodelen bij de Gnadenalm in Obertauern

De rodelbaan is geopend vanaf 11 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Tijdens de avonduren is de baan verlicht. Een afdaling duurt zo’n 10-15 minuten. De slee huur je ter plaatse voor 5 euro.

Met de sneeuwscooter mee omhoog kost 5 euro per persoon, maar je kunt natuurlijk ook zelf omhoog wandelen (gratis). De wandeling omhoog duurt ongeveer een half uur. Wil je hier tijdens je wintersport met vrienden of familie een keer rodelen? Zorg er dan voor dat je van te voren reserveert, dan weet je zeker dat je ook terecht kunt.

Rodelen bij de Gnadenalm in Obertauern

Natuurlijk kan je er ook eten

Alle winteractiviteiten worden georganiseerd rondom de Gnadenalm, dit is een gezellig restaurant waar je bij de potkachel kunt opwarmen en kan genieten van lekker eten. Op de kaart staan met name Oostenrijkse specialiteiten zoals schnitzel en goulash soep. Op aanvraag kan je er ook fondue of spareribs eten.

Reserveren kan via: 0043 6456 7351

Gnadenalm restaurant

Wanneer bezoeken?

Er is bij de Gnadenalm zo veel te doen, dat je je er makkelijk een hele dag kunt vermaken. Daardoor is het een goed alternatief als je niet kunt of wilt skiën in Obertauern. Bijvoorbeeld omdat het zicht slecht is, of omdat vanwege de wind veel liften gesloten zijn.

Maar ook als het wel mooi wintersportweer is, is een bezoek aan de Gnadenalm absoluut de moeite waard. Je kan de alm ook bezoeken na een dag op de piste, of bijvoorbeeld op de dag dat je in Obertauern aankomt.

Locatie Gnadenalm Obertauern

De Gnadenalm ligt pal aan de B99, de doorgaande weg vanuit Radstadt naar Obertauern. Langs de weg staat het heel duidelijk aangegeven. Het is vanuit Obertauern zo’n 5-10 minuten met de auto. En normaal gesproken heb je daarvoor geen sneeuwkettingen nodig.

Rij je met je navigatiesysteem aan, voer dan het volgende adres in:  Gnadenalmstraße 20, 5562, Obertauern, Oostenrijk.

Meer informatie is in het Duits beschikbaar via: https://www.gnadenalm.com

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Cool Runnings: Afrikaanse rodelkampioenschappen in Kleinarl
Ook interessant
Review Sinner Toxic S skibril kind