Het aanleggen van een goede wintersportcollectie is een diepte investering voor je geweest. Maar nu je alles hebt, is het slechts een kwestie van bijhouden en onderhouden. Maar waarom zou je het gebruik van al dat mooie materiaal beperken tot de winter? Veel van je wintersportkleding komt uitstekend van pas tijdens een actieve outdoor vakantie. Ga jij deze zomer kamperen? Lees dan dit artikel en voorkom onnodige uitgaven.

Met een wintersport kleding op zomervakantie

Thermokleding

Ten eerste je thermokleding. De droog houdende eerste laag van je wintersportoutfit komt ook tijdens een zomer goed van pas. Uiteraard kan je speciale wandelshirts kopen, maar je kan ook goed een wintersportshirt gebruiken. Wat voor weer het ook wordt met een dun thermoshirt zit je altijd goed. Als het warm is, ademt het door en als het koud is, trek je er een laagje overheen. Tevens doet je thermokleding uitstekend dienst als pyjama tijdens koude nachten in de tent.

Merinowol thermokleding,
Je thermokleding, kan je ook in de zomer gebruiken!

Fleecekleding

Over de thermokleding draag je een dunne fleece trui of fleece vest. Als het warm is, neem je deze mee in je rugzak. Je weet nooit wat voor weer je onderweg krijgt. Zeker als je op vakantie bent in de bergen kan een zonnige dag zo omslaan. Meenemen dus, die functionele tweede laag. Al is het maar voor ’s avonds op de camping.

Skipully
’s Zomers en ’s winter lekker warm met een goede fleece.

Sokken

Als je geen degelijke wandelsokken in je bezit hebt, neem dan een paar skisokken mee. De dunste die je hebt. Deze zijn altijd nog beter in je wandelschoenen dan ‘gewone’ sokken. Skisokken houden je voeten warm en droog. Ook tijdens een lange hike of gedurende koude nachten op de camping.

wassen van skisokken
Geen wandelsokken? Skisokken zijn nog altijd meter dan ‘gewone’ sokken.

Hardshell

Heb je een hardshell skijas? Of heb je een skijack wat uit twee ‘losse’ jassen bestaat? Neem dan de buitenste laag mee (de hardshell) wanneer je geen functionele regenjas hebt. De jas houdt je droog en beschermd je tegen de wind. Als het koud wordt, biedt de hardshell in combinatie met je fleece voldoende warmte.

Je hardshell ski jas doet in de zomer dienst als regenjas

Rugzak

De rugzak die je draagt met skiën? Die doet natuurlijk ook prima dienst als rugzak tijdens een wandeltochtje. Op de plek van de skibril gaat nu je zonnebril. Je fleece trui of fleece vest passen er in. En spullen als zonnebrand, kleine reis EHBO set, een goede powerbank eten en drinken kan je er ook makkelijk in kwijt. De meeste skirugzakken hebben aan de buitenkant opbergplaats voor skistokken. Dit is voor wandelaars een perfecte plaats om de wandelstokken in te hangen. Meenemen dus die skirugzak!

toerksien
Meenemen die rugzak

Zonnebril en zonnebrandcrème

Tenslotte je zonnebril en de wintersport zonnebrandcrème. De zonnebril die je kocht voor de wintersport? Die gaat natuurlijk ook mee in de zomer de bergen in. De weerkaatsing van het zonlicht op de sneeuw, ervaar je nu als weerkaatsing op water en op hoogte hebben je ogen de beste bescherming nodig. Hetzelfde geldt voor zonnebrandcrème die je nog over hebt. Volgende winter is de factor gehalveerd, dus lekker smeren in de zomer, dat is veilig en verantwoord.

Door bovenstaande wintersport items mee te nemen op zomervakantie bezorg je jezelf dus een hoop comfort en bespaar je op ‘gear’. Dat wordt minimaal een keer extra uit eten 😉

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Reiteralm – super sportief en sneeuwzeker skigebied
Ook interessant
Makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes in Oostenrijk