Nog even en dan beginnen de schoolvakanties. Dat betekent dat veel Nederlanders op weg gaan naar hun wintersport bestemming. Gezellig natuurlijk, maar het kan ook erg druk en zelfs een beetje stressvol zijn. Als je een paar simpele dingen al in de week voor je vakantie regelt, heb je minder stress en kan je veel meer genieten van je wintersport.

Deze tips gelden natuurlijk niet alleen voor de voorjaarsvakantie, maar eigenlijk voor iedereen die op wintersport gaat.

Regel je skihuur en skiles vooraf

De beste tip die we je kunnen geven is om al vooraf je skihuur en je skiles te regelen. Omdat alle wintersporters op zaterdag aankomen in hun skigebied, en dan direct skilessen en skihuur willen regelen, is het op zaterdag altijd erg druk bij skischool en de skiverhuur. Het kan zo maar voorkomen dat je minstens anderhalf uur kwijt bent aan het organiseren van skimateriaal en skilessen.

Gelukkig kan je zowel skiles, als skihuur tegenwoordig vooraf online regelen. Bij Alpinresorts.com kan online je skimateriaal reserveren en kan je bovendien de prijzen van alle skischolen in jouw favoriete skigebied met elkaar vergelijken. Zo kan je tot 60% besparen op skiles en skihuur. En met onze kortingscode voor Alpinresorts.com, krijg je er nog eens 5% extra korting bovenop!

kinderskischoenen

Pak je skikleding slim in

Wie zijn skikleding slim inpakt, kan direct bij aankomst op de  wintersportbestemming de piste op. Zorg ervoor dat je skikleding, skischoenen en ski’s bij de hand hebt. Of beter nog, pak een aparte tas in met je skikleding voor de eerste dag en leg die bovenop in de kofferbak van je auto. Inchecken bij je hotel kan ook wel na aan het einde van de dag.

Als je geen zin hebt om direct te skiën of snowboarden, kan je natuurlijk de dag ook anders besteden. Een heerlijke winterwandeling, lekker langlaufen of rodelen. Het wordt allemaal makkelijker als je skikleding bovenop ligt.

Controleer of skimateriaal aan vervanging toe is

Voorkom dat je op een mooie dag op de piste ontdekt dat je skibril eigenlijk vervangen had moeten worden. Of je skihelm, handschoenen of skischoenen.

Natuurlijk kan je al deze dingen ter plaatse aanschaffen, maar het is vaak warm en druk in de winkel. Daarbij betaal je vaak de hoofdprijs in de sportzaak onderaan de piste.

Check vooraf de route

Check de af te leggen route naar je wintersportbestemming nog even een dag van tevoren. Kijk ook of er ergens wegwerkzaamheden zijn gepland. Veel mensen rijden met behulp van hun navigatiesysteem naar de Alpen. Daar is op zich niks mis mee, maar soms kan je veel files ontwijken als je zelf, vooraf de beste route uitkiest.

lege snelweg in de winter

Maak je auto winterklaar

Zorg van te voren dat je auto klaar is voor de wintersport. Controleer of je nog de juiste sneeuwkettingen hebt, monteer alvast je dakkoffe en vul je ruitenwisser vloeistof bij. In dit artikel staat wat je allemaal mee moet nemen als je met auto op wintersport gaat.

Kortom: zorg er voor dat je auto helemaal klaar is voor de wintersport. Je kunt tegenwoordig zelfs je vignet voor Oostenrijk al vooraf regelen.

auto in de sneeuw

Boek alvast een hotel onderweg.

Last but not least. Ben je van plan om onderweg naar je wintersport bestemming te overnachten? Ga dan niet op de bonnefooi, maar boek vooraf al een hotel onderweg. Je bent namelijk (helaas) niet de enige die deze slimme tactiek toepast 🙂 Bij booking.com kan je heel makkelijk een hotel langs de route vinden. Je typt één van de dorpen of steden op je route in en ziet vervolgens op de kaart welke hotels nog beschikbaar zijn. Op onderstaande afbeelding kan je precies zien waar je deze kaart kunt vinden.

Boek een hotel onderweg

Wat zijn jouw tips?

Hoe zorg jij er voor dat je zo ontspannen mogelijk op wintersport gaat? Maak jij al gebruik van deze tips? Of heb jij andere (betere) tips? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #63 – foto’s van de mooiste week van deze winter
Ook interessant
Live: 5 heerlijke winterbeelden uit Oostenrijk