banner

Na wekenlang prachtig blue bird weersomstandigheden in de skigebieden van Europa is nu de periode van ijzige kou aangebroken. Vooral ’s morgens vroeg is het echt ontzettend koud. Als wintersporter ben je natuurlijk niet bang voor de kou, maar je wil je er wel graag tegen wapenen. Want met bevroren vingers wordt het lastig om je skistokken (of je bier) vast te houden. En wanneer de ijspegels langs je gezicht hangen, is het moeilijk lachen. Wij staan ook met deze kou gewoon elke dag op de piste. Met een glimlach. En de skistokken stevig in onze handen. Dankzij alle moeite die we, ook dit jaar weer, in onze Wintersport Gear Guide gestoken hebben, weten wij feilloos welke kledingstukken en gadgets ons de koudste dagen doorhelpen. Uiteraard delen we graag onze favorieten met je.

Wintersport in Jasper
Dankzij goede voorbereiding ervaar je geen last van de kou op de piste.

Skisokken tegen de kou, kleine aanpassing voor groot verschil

Je zal verstelt staan van het verschil wat een paar goede skisokken kan maken. Wil je de warmste skisokken hebben zonder technische hoogstandjes? Kies dan voor de Smartwool variant uit onze skisokkentest. Ben je bang dat je voeten nog steeds koud zullen worden? Dan kan je kiezen voor de beste skisokken met verwarming. Een ideale instant oplossing voor koude voeten!

zon in obertauern
Ondanks de felle zon, kan het door de wind behoorlijk koud zijn..

Een hoofdband en buff

Ondanks dat we in bezit zijn van de beste skihelm uit onze test, is het op deze dagen zelfs met alle ventilatie mogelijkheden gesloten, nog koud onder de helm. Dit lossen we op door een dunne hoofdband onder de skihelm. Zet de maat van de helm vervolgens wel iets ruimer. Heb je geen hoofdband, maar wel een buff. Dan kan je ook je buff over je hoofd trekken. Een nekwarmer raden wij ook iedereen aan. Draag hem om je nek, daar zit hij nooit in de weg. Maar wanneer de ijzige wind in je gezicht waait, kan je hem ook over je gezicht heentrekken. Je kan er gewoon door heen ademen en een buff verschaft direct warmte.

Helmventilatie dicht op de piste deze dagen.
Helmventilatie dicht op de piste deze dagen.

Wanten of handschoenen en een liner handschoen

Op de meest koude dagen, dragen we de handschoenen uit onye skihandschoenen test bij elke activiteit. Ondanks dat deze handschoenen en wanten al warm zijn, dragen we er nog een liner handschoenen onder. Dit is voornamelijk omdat we onze wanten vaak uitdoen tijdens het skiën en in de lift voor filmpjes en foto’s. Die we vervolgens weer met jullie delen. Herkenbaar? Zorg dan voor een dunne liner, waarmee je je telefoon en camera kan bedienen.

snowvision skibril op sterkte
Warme wanten en een liner eronder doen wonderen.

Warme thermokleding

Het lijkt misschien overdreven, maar tijdens deze koude dagen kiezen we voor een dubbele laag thermokleding. Een hele strakke laag als ondergoed. En een laag erover om te isoleren. Daarover komt de midlayer en de ski jas. De onderste laag bestaat uit de beste thermoshirts. Een midlayer van fleece of wol vormt de tweede laag (en dit is ook dit eerste laag die weer uitgaat mocht het toch te warm zijn) En dan een gevoerde ski jas. Dons is het allerwarmst, en ik heb deze jas van Colmar die op de koudste dagen mijn steun en toeverlaat is.

Ken je de uitdrukking een goed begin is het halve werk? Dat geldt zeker voor wintersport ondergoed!

Wat te doen met deze kou?

Zorg met deze kou voor een goede warming up (binnen!). Zodat je spieren warm zijn voordat je de kou trotseert. Drink niet teveel alcohol en zorg voor een goed ontbijt. Dat in combinatie met bovenstaande kledingtips verschaft je waarschijnlijk genoeg warmte om de piste op te kunnen.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Let op: minimaal profiel winterbanden in Oostenrijk
Ook interessant
Meer grip met je handschoenen dankzij Nikwax Glove Proof