Goed nieuws voor wintersporters en liefhebbers van kou en sneeuw. Komende dagen gaat het flink sneeuwen in de hoger gelegen skigebieden. Wanneer de weersverwachtingen uitkomen, valt er op vrijdag in een flink aantal skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland zo maar meer 70 centimeter sneeuw. Ook de dalen worden, voor de tweede keer deze maand, wit. In sommige dorpen wordt wel 30 centimeter verwacht. Het ziet er naar uit dat de winter echt goed van start gaat. Niet voor niets hebben meerdere skigebieden al een aantal liften en pistes open.

Waar gaat het sneeuwen?

Op dit moment is het echt herfst aan de Noordkant van de Alpen. Bij ons in SalzburgerLand heeft het de afgelopen dagen afwisselend geregend en gesneeuwd. De sneeuwgrens ligt op zo’n 1.300 meter. Vrijdag daalt deze in bijna heel Oostenrijk naar 500 meter. Dan worden ook de dalen wit. Dat gaat vast zorgen voor prachtige beelden!

Hieronder staan 10 bekende skigebieden waar komende dagen een flink pak sneeuw veracht wordt

SkigebiedVerwachte sneeuwval
 Engelberg (Zwitserland)75 centimeter
Laax (Zwitserland70 centimeter
St. Anton am Arlberg (Oostenrijk)60 centimeter
Schladming (Oostenrijk)60 centimeter
Galtür (Frankrijk)50 centimeter
Gargellen (Oostenrijk)45 centimeter
Flachau (Oostenrijk)40 centimeter
Ischgl (Oostenrijk)40 centimeter
Kaprun (Oostenrijk)40 centimeter
Obertauern (Oostenrijk)40 centimeter

Tweede ‘dump’ van de winter 2023-2024

Het is al de tweede keer deze maand dat het tot in de dalen sneeuwt. Begin november viel er ook al een mooi pak sneeuw. Zo lag er in Obertauern zo’n 50-60 centimeter sneeuw op de piste. Wij konden de verleiding niet weerstaan en zijn met onze toerski’s omloog gelopen om te genieten van de eerste skidag van deze winter. De sneeuw was goed samengedrukt en met de lage temperaturen en de zon was het echt genieten!

In Obertauern ligt al heel veel sneeuw.
In Obertauern ligt al heel veel sneeuw.

‘Koning Winter’ is onderweg, ben jij er klaar voor?

De tweede sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is ke vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport:

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

Eerder verschenen
Muts kopen? Zo vind je de beste muts die past bij jouw gezicht
Ook interessant
Alleen voor gevorderden: 5 heerlijke skitochten waarvoor je naar het Skicircus gaat