Afgelopen week is er in grote delen van de Alpen voor het eerst een flink pak sneeuw gevallen. In skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk viel er sneeuw tot in de dalen. Op sommige plekken viel meer dan 50 centimeter sneeuw. Een ongelooflijke hoeveelheid zo vroeg in het seizoen. Daarnaast was het ook nog eens koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten, waardoor een aantal skigebieden veel eerder hun liften en pistes kunnen openen dan gepland.

Goed nieuws voor de wintersporters die nog vóór de kerstvakantie op de piste willen staan én natuurlijk ook goed nieuws voor de skigebieden. Die kunnen namelijk eerder hun skiliften en pistes openen voor het publiek en profiteren zo van een extra lang wintersportseizoen.

In welke skigebieden kan je al skiën?

Verspreid over de Alpen zijn er inmiddels meer dan 10 skigebieden waar je nu al terecht kunt om te skiën of boarden. Zo zijn in het laaggelegen skigebied Reiteralm (vlakbij Schladming, waar de lift vanaf donderdag open gaat) vanaf vandaag 2 skiliften en 1 piste geopend. Maar ook in skigebied Sölden zijn al veel pistes open. Daar worden maar liefst 60 kilometer aan pistes dagelijks geprepareed.

In Italië kunnen wintersporters terecht in Drei Zinnen Dolomites, terwijl in Zwitserland een aantal pistes geopend zijn in Verbier, Davos Klosters en Nendaz-Veysonnaz. In Frankrijk moeten skiliefhebbers nog een week geduld hebben voor de eerste pistes open gaan. Vanaf 18 november gaat daar onder meer een deel van het skigebied van Tignes open.

skigebied Sölden - plan
In Sölden is 60 km aan pistes geopend.

Alleen de hogere pistes zijn open

Nog niet alle pistes en verbindingen zijn dit weekend open. Alleen op de hoger gelegen pistes ligt op dit moment genoeg sneeuw om te kunnen wintersporten. Op de meeste plekken zijn een klein aantal liften en pistes geopend. Komende dagen wordt er nog een beetje extra sneeuw voorspelt. Hopelijk kunnen dan de andere pistes ook snel geopend worden. Wil je op de hoogte gehouden worden van sneeuwval, skigebieden die open gaan en ander wintersport nieuws? Volg ons dan zeker op Social Media. Je kunt ons vinden op de volgende kanalen:

Word jij, net als wij, blij van dit soor berichten? Volg ons dan op social media.

De winter gaat beginnen, ben jij er klaar voor?

De eerste flinke sneeuwdump van deze winter is al gevellan en de eerste skiliften gaan al weer open.. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2024:

Eerder verschenen
6x duurzame wintersport opties in La Plagne
Ook interessant
Beleef jij de winter van je leven in Flachau?