Op dit moment zijn we in Stubai en de timing had niet beter kunnen zijn. Direct bij onze aankomst is het begonnen met sneeuwen. De eerste stop op ons programma was dan ook de skihuur. Daar hebben we de pisteski’s ingewisseld voor poederski’s om de skigebieden hier optimaal te kunnen verkennen en beleven. De eerste indruk is overweldigend, en omdat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden, bespaar ik vandaag op tekst en proberen we de beelden voor zich te laten spreken. Enjoy!

Gister nog zonnig met wind

Gister hadden we een dag met veel wind, een beetje sneeuw en zonnige momenten. Af en toe brak het wolkendek open en konden van een paar zonnestralen genieten. Een perfecte dag om de nieuwe ski’s alvast een beetje uit te testen in het kleine maar uitdagende skigebied Elfer.

wintersportweer
Genieten van zonnige momenten en machtige uitzichten.
ligt er sneeuw
Perfecte pistes, groene dalen.
Skigebied Elfer in Stubai
Af en toe breekt de zon door.
Vandaag heel veel verse sneeuw in Schlick 2000

Gisteravond begon het te sneeuwen. En het bleef de hele nacht sneeuwen. Ook vandaag viel er de hele dag sneeuw. Resultaat: een geweldige poederdag op en naast de piste. Omdat het zicht op de pistes niet optimaal is op dit soort dagen, bezoeken we het skigebied Schlick 2000 (en niet de Stubaier gletsjer). Dat bleek een goede keuze want dit skigebied is één grote speeltuin na een sneeuwdump. De foto’s spreken voor zich.

skilift schlick2000
Het uitzicht vanuit de gondel is veelbelovend.
In skigebied Schlick 2000 kan heel goed naast de piste geskied worden.
bospaadjes schlick2000
Ook de bomen (en bospaadjes) zijn weer voorzien van een verse laag sneeuw.
skiroute schlick
De skiroute was heerlijk dankzij de verse poeder!
kniediep in de sneeuw
No friends on powderdays? Of toch liever gedeeld plezier?
Hutje in sneeuw
Een snelle lunch op de piste? Of lang schuilen?
Sneeuw precies op tijd voor de voorjaarsvakantie

Wij zijn vandaag met onze neus in de boter gevallen. Alle wintersporters die komende week vertrekken zullen ook profiteren van deze verse sneeuwval. Alle piste zijn weer in topconditie en de daken en bomen zijn weer wit gepoederd, wat voor een echte wintersportsfeer zorgt.

Vertrek je komende week naar de Alpen? Houdt ons dan in de gaten. We gaan je de komende dagen nauwkeurig op de hoogte houden van de sneeuwcondities in Tirol en Salzburg!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Rijden door de sneeuw eng? Niet met deze tips
Ook interessant
Dit zijn de 4 meest duurzame skigebieden in Oostenrijk