Wanneer je voor het eerst ski’s gaat kopen, weet je waarschijnlijk niet precies waar je moet beginnen. Het aanbod is enorm en iedereen geeft een ander advies. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we 4 tips voor je.

1. Koop geen ski’s voor je eerste wintersport

Ga je voor het eerst op wintersport? Dan wil je je waarschijnlijk goed voorbereiden. En terecht, want van de voorpret moet je ook genieten. Dus koop een paar warme skihandschoenen, een hippe jas, veilige skihelm en een comfortabele skibroek.

Maar koop geen ski’s, skistokken of skischoenen. Zelfs niet als je een hele goede aanbieding ziet. Wacht minimaal één seizoen met het kopen van ski’s. Wanneer je ski’s huurt kan je ontdekken wat je fijn vindt. Wat voor soort ski, welke lengte en of skiën sowieso iets voor jou is. Misschien besluit je na een paar dagen wel dat je liever gaat boarden. Kortom: huur je materiaal voor de eerste wintersport en zorg dat je informatie verzameld voor de aankoop van je eigen paar ski’s (of blijf voorlopig huren).

Koop geen ski’s voor je eerste wintersport

2. Zoek informatie

Verdiep, voordat je tot aankoop over gaat, je in de modellen die op dit moment te koop zijn. Er zijn tal van skitests online te vinden. Wij hebben ook een handig artikel voor het kiezen van de beste ski’s geschreven. Heb je de perfecte ski gevonden? Kijk dan of je nog meer online reviews kunt vinden. Vooral via youtube zijn er van veel modellen Engels- en Duitstalige reviews te vinden. Je kunt natuurlijk ook advies vragen van een verkoper of je skileraar.

Coronamaatregelen voor wintersport 2022 - Oostenrijk
Zoek zo veel mogelijk informatie

3. Eerst testen, dan kopen

Wanneer je weet welke ski’s je interesse hebben, probeer ze dan uit. Koop je ski’s in een wintersportdorp? Dan is dit makkelijk, je huurt de ski’s die je wil kopen en gaat er twee uur mee skiën. Bevallen de ski’s? Dan blijf je er langer op skiën. Bevallen ze niet? Dan ruil je ze om voor een ander paar. Dat doe je net zo lang tot je ski’s gevonden hebt die perfect bij je passen. Deze huur je de hele week en daarna koop je ze. De prijs van skihuur wordt in dat geval doorgaans van de aanschafprijs afgetrokken. En zo weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Eerst testen, dan kopen

4. Tweedehands of uitverkoop

Je kan makkelijk op de aanschaf van ski’s besparen door te wachten tot na het wintersportseizoen. Sommige wintersporters ontdekken tijdens de wintersport dat ze de verkeerde ski’s hebben gekocht. En wintersportzaken doen vanaf maart de ski’s in de uitverkoop. Het ideale moment om jouw favoriete ski’s voor een klein bedrag te bemachtigen. Al moet je dan natuurlijk wel hopen dat ze nog beschikbaar zijn..

Denk ook aan opslag, vervoer en onderhoud van je nieuwe ski’s

Tot slot: denk aan het hele pakket

Wanneer je ski’s koopt, dan horen daar een aantal andere investeringen bij.
Je ski’s moeten onderhouden worden, dus je moet ski wax en onderhoudsmateriaal kopen (of dit jaarlijks uitbesteden).

Daarnaast moeten de ski’s natuurlijk vervoerd worden. Wanneer je met de auto op wintersport gaat moet je investeren in auto accessoires (bijvoorbeeld dakdragers van dakdragerwinkel.nl). Wanneer je met het vliegtuig reist, dan is een skitas aan te raden om te voorkomen dat je nieuwe ski’s beschadigen.

Tot slot heb je een plek nodig om de ski’s op te bergen. Deze plek moet vrij van vocht zijn, om slijtage te voorkomen.

Is dit je allemaal toch iets teveel gedoe? Dan kan je natuurlijk altijd nog een winter huren 😉

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 misverstanden over lawines
Ook interessant
Kleine skigebieden onder de loep: skigebied Sportgastein