De kerstvakantie is begonnen. Alle wintersporters die nu op wintersport zijn, hebben geluk. Zij hebben de afgelopen dagen kunnen genieten van heerlijke skidagen. Door de enorme sneeuwdump van begin december ligt er nu overal meer dan genoeg sneeuw. Zelf genoten van een fantastische skidag in skigebied Obertauern. Daar genoten we van goede pistes en het ‘Kaiserwetter‘.

Voor iedereen die wil weten hoe dat er uit zag, hebben we een aantal foto’s op een rij gezet. Kijk en geniet met ons mee!

‘Snowbertauern’ doet zijn naam eer aan

Obertauern is officeel het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk. Ook dit jaar ligt er, zo vroeg in het seizoen, al een enorm pak sneeuw. Alle liften en alle pistes zijn open, en er is in het hele skigebied geen kale of ijzige plek op de piste te ontdekken.

Er ligt sneeuw genoeg in Obertauern.
Er ligt sneeuw genoeg in Obertauern.

‘Hierboven is alles nog mooier’

Hierboven is alles mooier’. Het is een veelgehoorde uitspraak in Obertauern. Met ‘hierboven’ bedoelen ze de hoge ligging van skigebied Obertauern. Het skigebied bevindt zich tussen de 1.630 en 2.313 meter hoogte. En met ‘alles’ worden de pistes, de liften, maar vooral het magische uitzicht bedoeld. En eerlijk is eerlijk. Als je mag genieten van zo’n winterlandschap, dan ben je toch een gelukkig mens?

Uitzicht Obertauern.
‘Hierboven is alles nog mooier’

De pistes liggen er prachtig bij

De pistes liggen er top top bij. Als je vroeg op staat, dan heb je de piste voor jezelf! De meeste liften in het skigebied gaan om 09:00 uur open, dus je hoeft er niet eens zo heel vroeg je bed voor uit. Heb je geen zin om vroeg op te staan? Zelfs dan is nu rustig op de piste. Zo kunnen we extra genieten van de super sneeuw.

De pistes liggen er prachtig bij (en zijn vrij leeg)
De pistes liggen er prachtig bij (en zijn vrij leeg)

Heerlijk, kindvriendelijk skigebied

Wij zijn vooral fan van Obertauern omdat onze kinderen dat zijn. Zij genieten altijd volop van de sneeuw en de vele leuke afdalingen. Vooral de pistes rondom Bobby’s Monsterpark zijn favoriet. Maar er is veel meer dat er voor zorgt dat Obertauern jaarlijks hoge ogen scoort in onze verkiezing van meest kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk. Zo is er een speciale kinderskironde, zijn er veel blauwe pistes én is er zelfs een spookhuis waar je doorheen kunt skiën. Hoe tof is dat!?

Het skigebied is heel leuk voor kinderen.
Het skigebied is heel leuk voor kinderen.

Heel even alles vergeten

Terwijl we in de stoeltjeslift zitten en genieten van de sneeuw en de zon, vergeten dat we heel  even dat we midden in een pandemie zitten. Eigenlijk precies dat wat een vakantie zou moeten doen. Je even weghalen van de dagelijkse problemen en gewoon even genieten. Hopelijk wordt alles snel weer normaal en kan iedereen dit heerlijke wintersportgevoel weer ervaren!

Genieten in de skilift.
Genieten in de skilift.

Over Obertauern

Obertauern is een van onze favoriete skigebieden in Oostenrijk. Het sneeuwzekere dorp beschikt over ruime 100 kilometer piste en 26 moderne skiliften. De afdalingen zijn erg afwisselend. Er zijn voor glooiende, blauwe pistes. Maar ook de Gamsleiten 2, de steilste piste van Oostenrijk is hier te vinden.

Wil je meer weten over Obertauern? Lees dan eens de volgende artikelen:

 

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Welke decathlon skibroek past bij jou?
Ook interessant
Review: warme skikleding van Colmar getest