De winter is in aantocht! Dit weekend is er voor delen van Oostenrijk een enorme sneeuw voorspeld. Lokaal wordt wel een meter sneeuw verwacht. Gelukkig is de winterdienst goed voorbereid op de winterinval. Alleen al in Tirol staan er maar liefst 175 sneeuwruimers en strooivoertuigen gereed om bij heftig winterweer de straten en wegen begaanbaar te houden.

Genoeg strooizout

Oostenrijkers hoeven dan ook niet bang te zijn voor een tekort aan strooizout. Waar in Nederland een paar jaar geleden het strooizout bijna op was, hebben ze in Oostenrijk gezorgd voor een flinke voorraad. Er ligt, alleen al in Tirol, maar liefst 19.000 ton strooizout op voorraad. Dat is bijna 10 keer zo veel als er in heel Nederland ligt opgeslagen (bron).

Sneeuwruimen
De winterdienst is helemaal klaar voor de winter.

Feiten en cijfers

  • De winterdienst Tirol is verantwoordelijk voor 2.236 kilometer wegen en straten.
  • 385 medewerkers, 85 sneeuwruimers en 90 andere voertuigen zorgen er ’s winters voor dat de straten begaanbaar blijven.
  • Gemiddeld worden er iedere winter 150.000 manuren gemaakt bij de winterdienst.
  • Er wordt iedere winter ongeveer 30.000 ton zout gestrooid.
  • Het zout ligt opgeslagen op 83 verschillende locaties.
  • In de winter van 2005-2006 werd een record van 40.000 ton strooizout uitgereden.
  • Jaarlijkse kosten voor het winteronderhoud van het wegennetwerk: 15 miljoen euro.

Tips voor onderweg

Ondanks het harde werk van de medewerkers van de winterdienst, kan het natuurlijk voorkomen dat je op de route naar je wintersport bestemming te maken krijgt met extreem winter weer. Mocht jij daar ooit mee te maken krijgen, dan staan hieronder alvast een paar handige tips.

WIN 1 van de 7 vakanties naar SalzburgerLand

Wat ons betreft, is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Tijdens een skivakantie worden herinneringen voor het leven gemaakt. En het wordt natuurlijk nog leuker als die wintersport gratis is!

Je maakt NU kans op één van de zeven compleet verzorgde wintersportvakanties naar SalzburgerLand. Meedoen is simpel. Vul de prijsvraag in op de website van SalzburgerLand en zend hem in voor 29 februari 2024.

Wanneer je wint, verblijf je zeven nachten in een 2-persoonskamer in een hotel. Ontbijt, diner en skipas zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Gear Guide Kids: kinderskikleding & gear test
Ook interessant
Onze top 5 favoriete appartementen in Fiss