banner

GOED NIEUWS! De winter komt steeds dichterbij. Konden we vorige week al melden dat in Sölden de pistes open zijn, vandaag werd bekend dat ook de Stubaier gletsjer weer open gaat voor wintersporters.

Vanaf vrijdag kunnen wintersporters weer op de gletsjer skiën of snowboarden. Er zijn vier liften en twee lange pistes geopend. Ook twee pistenrestaurants en de skiverhuur zijn geopend. De volgende liften zijn geopend:

  • 3S Eisgratbahn
  • Gamsgartenbahn 2 (vanaf het middelstation)
  • de Rotadl stoeltjeslift
  • Daunferner II sleeplift

Skigebied Stubaier gletsjer gaat op het juiste moment open. Afgelopen dagen is er zo’n 40 centimeter sneeuw gevallen en dat zorgt er voor dat de pistes er prachtig blij liggen. Een betere start van het wintersport 2023 seizoen kunnen wij ons niet voorstellen.

De stubaier gletsjer is een ideale bestemming voor een wintersport in maart.
Er gaan vier liften open.

Over skigebied Stubaier Gletsjer

Skigebied Stubaier gletsjer is een van de skigebieden in de buurt van Innsbruck. Het skigebied beschikt over 40 km aan pistes en is daarmee het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk. De meeste pistes in het skigebied zijn eenvoudige blauwe en rode afdalingen. Voor gevorderde wintersporters zijn er veel offpiste mogelijkheden en een aantal uitdagende skiroutes. Zelf zijn we vooral onder de indruk van het fenomenale uitzicht. Het skigebied bevindt zich midden in de Alpen en overal om je heen zie je bergen die hoger zijn dan 3.000 meter. Om stil van te worden.

Brede, rode piste
De Stubaier gletsjer is een heerlijk skigebied.

Kitzsteinhorn volgende week open?

Niet alleen de Stubaier gletsjer opent het skigebied. Ook de Kitzsteinhorn gletsjer, vlakbij Kaprun, gaat binnenkort open. Volgens planning gaan daar de liften op 7 oktober open. Als het zo door blijft sneeuwen, zou het zo maar eens kunnen zijn dat wintersporters helemaal kunnen afdalen tot aan het Alpincenter. Als we afgaan op de foto’s die het skigebied afgelopen week online plaatste, ziet het er op de Kitzsteinhorn op dit moment ook prachtig uit.

Winter Kitzsteinhorn - maart
Kitzsteinhorn gaat ook open.

Ben jij al klaar voor de winter?

Je zou vrijdag maar op de piste staan.. om jaloers van te worden. Wij gaan onze skispullen maar vast van zolder halen dit weekend. Eens kijken of alles nog compleet is, past en of we misschien de skibril of de skihelm moeten vervangen. Hoe zit het met jou? Heb jij je ski uitrusting al gecontroleerd en de wintersport 2023 al geboekt? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dít zijn de 11 allerfijnste appartementen aan de piste in Oostenrijk
Ook interessant
Beste fleece vest, top 3 fleeces voor wintersporters