GOED NIEUWS! De winter komt steeds dichterbij. Gisteren en vandaag is het een flink stuk kouder en is er een beetje sneeuw gevallen. Hoewel er niet zo heel veel sneeuw is gevallen, is het genoeg om het skigebied op de Stubaier gletsjer weer te openen voor wintersporters.

Vanaf vandaag kunnen wintersporters weer op de gletsjer skiën of snowboarden. Er zijn drie liften en een lange pistes geopend. Ook het pistenrestaurant en de skiverhuur zijn geopend. De volgende liften zijn geopend:

  • 3S Eisgratbahn (tot aan het middelstation)
  • Gamsgartenbahn 2 (vanaf het middelstation)
  • de Rotadl stoeltjeslift

De Daunfer-piste (afdaling 7) is voorlopig de enige piste die open is.

De stubaier gletsjer is een ideale bestemming voor een wintersport in maart.
Er gaan drie liften open.

Over skigebied Stubaier Gletsjer

Skigebied Stubaier gletsjer is een van de skigebieden in de buurt van Innsbruck. Het skigebied beschikt over 40 km aan pistes en is daarmee het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk. De meeste pistes in het skigebied zijn eenvoudige blauwe en rode afdalingen. Voor gevorderde wintersporters zijn er veel offpiste mogelijkheden en een aantal uitdagende skiroutes. Zelf zijn we vooral onder de indruk van het fenomenale uitzicht. Het skigebied bevindt zich midden in de Alpen en overal om je heen zie je bergen die hoger zijn dan 3.000 meter. Om stil van te worden.

Brede, rode piste
De Stubaier gletsjer is een heerlijk skigebied.

Ben jij al klaar voor de winter?

Je zou vrijdag maar op de piste staan.. om jaloers van te worden. Wij gaan onze skispullen maar vast van zolder halen dit weekend. Eens kijken of alles nog compleet is, past en of we misschien de skibril of de skihelm moeten vervangen. Hoe zit het met jou? Heb jij je ski uitrusting al gecontroleerd en de wintersport 2024 al geboekt? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

 

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Gear Guide: dít zijn de beste ski­­­­­handschoenen 2024
Ook interessant
Skigebied Erciyes, een culturele wintersport ervaring in Turkije