Ik ga ’s winters zelden de deur uit zonder mijn ski rugzak. Voor ons werk neem ik altijd veel apparatuur mee de piste op. En als ik ga toerskiën moet er sowieso veel mee. Een extra jas, handschoenen, fotocamera en nog veel meer. Sinds deze winter ski ik met de EVOC Line Pro, een redelijke grote rugzak die erg comfortabel draagt en ook gewoon in de skilift gedragen kan worden. Hoe deze bevalt? Dat lees je in deze uitgebreide review.

review EVOC Line Pro: ski rugzak met rugbeschermer
review EVOC Line Pro: ski rugzak met rugbeschermer

Samenvatting review EVOC Line Pro: ski rugzak met rugbeschermer

Merk: EVOC Line Pro 30.
Inhoud: 30 liter (ook verkrijgbaar in 20 liter variant).
Afmetingen: 52 x 28 x 20 cm (h x b x d)
Gewicht: 1.250 gram
Bevestiging voor ski of snowboard: ja.
Rugbescherming: ja.
Wat is leuk: groot genoeg en toch niet te dik op de rug.
Wat is minder: alleen in zwart en blauw verkrijgbaar.
Kopen: verkrijgbaar vanaf 249 euro.

Volledige review EVOC Line Pro: ski rugzak met rugbeschermer

De EVOC Line Pro 30 is volgens de fabrikant een betrouwbare rugzak die zowel veel opbergruimte, als veiligheid biedt. Deze ski rugzak is namelijk voorzien van een ingebouwde, lichtgewicht rugbeschermer. Zelf vind ik dat een erg fijn idee, omdat ik dan niet met én een rugzak én een rugbeschermer hoef te skiën. Naast deze fijne oplossing was er voor mij nog een reden om juist voor deze rugzak te kiezen. Namelijk dat ik er mee kan toerskiën én gewoon in de skilift kan zitten. De eerste maanden van deze winter heb ik EVOC Line pro skirugzak uitgebreid getest.

De rugzak is uitvoerig getest
De rugzak is uitvoerig getest

Veel opbergruimte

Wanneer je een skirugzak gaat kopen is het eerste waar je op let de inhoud. Voor de meeste wintersporters is een rugzak van 15-20 liter meer dan voldoende. Daarin past een paar extra handschoenen, een skibril en wat snacks voor onderweg. Omdat ik veel meer spullen de piste mee op neem (fotocamera, een compacte powerbank, action cam, drone, EHBO-setje en meer), kies ik voor een rugzak van 30 liter. Dat lijkt vrij groot, maar het voordeel van deze rugzak is dat hij niet zo dik is wanneer je hem niet volpropt. Er is overigens ook een 20 liter variant verkrijgbaar.

In de tas zitten een aantal grote en kleine compartimenten. Zo is er een groot vak waar een schep en sonde in passen, of waar je bijvoorbeeld je camera in kwijt kan. Daarvoor zit een ruim vak waar je makkelijk een extra jas, of bijvoorbeeld wat eten in kwijt kan. Zelf gebruik ik dit vak voor de vellen van mijn toerski’s en een EHBO set.

Daarnaast zijn er nog twee vakken. Een is van binnen zacht gevoerd en ideaal voor een skibril. De ander lijkt wel speciaal gemaakt om een skihelm in mee te nemen. Dat is zeker tijdens het toerskiën erg handig.

Ingebouwde rugbeschermer

Zelf vind ik het erg fijn dat deze ski rugzak een ingebouwde rugbeschermer heeft. Sinds wij in Oostenrijk wonen, ga ik nog maar nauwelijks zonder rugbeschermer de piste op. Maar een losse rugbeschermer en een flinke rugzak is verre van comfortabel. Deze lichtgewicht rugbeschermer geeft een veilig gevoel.

Hoog draagcomfort

Het draagcomfort van de EVOC Line Pro is erg comfortabel. De brede heupband zorgt er voor dat het gewicht goed wordt verdeeld tussen je rug en je heupen. Natuurlijk krijg je ook van deze rugzak een beetje een verkeerde skihouding, maar die impact is kleiner dan bij andere modellen. In de heupband zitten trouwens ook nog twee handige opbergvakken. Daar passen een kaart, extra accu of kleine snacks in.

Deze skirugzak is trouwens ook nog eens waterdicht. Wel zo handig om te weten.

De skirugzak is ook nog waterdicht.
De skirugzak is ook nog waterdicht.

Conclusie review EVOC Line Pro: ski rugzak met rugbeschermer

Ben je op zoek naar een ruime ski rugzak waarin je flink veel spullen mee kunt nemen? Dan kan ik de EVOC Line Pro zeker aanbevelen. Deze rugzak biedt veel opbergruimte, draagt comfortabel en heeft ook nog een ingebouwde rugbeschermer. De meeste wintersporters zullen minder spullen de piste mee op nemen dan ik, voor hen is de 20 liter variant een betere keuze.

 

Eerder verschenen
Dit zijn de 9 allermooiste hotels aan de piste in Italië
Ook interessant
Wintersport in Morzine: authentiek bergdorp in Portes du Soleil