Sinds een paar jaar gaan we niet meer zonder rugbeschermer de piste op. Zo normaal als voor de meeste wintersporters een skihelm is, zo is voor ons de rugbeschermer onderdeel van de ski uitrusting. Eerst droegen de kinderen een rugbeschermer, omdat dat moest van hun skiclub. Maar al snel volgden wij zelf ook. Ieder jaar zien we weer nare ongelukken gebeuren gebeuren op de piste. Een rugbeschermer voorkomt een hoop leed in dat soort gevallen. Dit seizoen ski ik onder andere met de rugbeschermer van Evoc, nadat eerder onze zoon zo enthousiast was over zijn Evoc rugbeschermer voor kinderen. Benieuwd hoe deze Evoc rugbeschermer bevalt? Je leest het in deze review!

Wintersport in Jasper
Voor optimale bescherming op de piste.

Samenvatting review Evoc rugbeschermer

Type beschermer: vest met ristsluiting en hard achterpand.
Beschermde lichaamsdelen: rug, sleutelbeenderen, stuitje.
Wat is leuk: veel bescherming, voor het hele lichaam.
Wat is minder: maatvoering zorgt voor beperkte pasvorm.
Kopen: vanaf 120 euro.

review Evoc rugbeschermer getest
De Evoc rugbeschermer biedt optimale bescherming.

Volledige review van Evoc rugbeschermer

Naast deze rugbeschermer van Evoc, testen we ook nog een aantal andere varianten. De rugbeschermer van Evoc is één van de prijzigste varianten uit de rugbeschermer test maar ook de rugbeschermer met de meest uitgebreide bescherming.

Op Nederlandse websites wordt deze rugbeschermer veelal aangeduid als fiets bescherming. Waarschijnlijk is dat omdat daar in Nederland een grotere vraag naar is. Dit is echter een zeer aangename beschermer voor wintersporters, dus laat je door die benaming niet van de wijs brengen.

Comfort

De rugbeschermer wordt getest door verschillende personen. Bij een lang en slank postuur, staan we al snel voor een klein probleem. Maat L volstaat perfect in lengte, maar houd rond het lichaam wat ruimte over. Dankzij de instelbare heupband wordt dit probleem grotendeels opgelost, maar de beschermer in maat S valt qua pasvorm een stuk aangenamer, behalve dan dat deze te kort is. Doordat de rugbeschermer niet zo nauw op de huid sluit, beweegt het harde achterpand over de schouderbladen. Allemaal geen grote problemen en je went al snel aan het gevoel, maar toch..

Dit probleem verdwijnt overigens zodra het lichaam wat meer in verhouding is. Onze zoon heeft ditzelfde vest, maar voor hem is de pasvorm perfect.

Bescherming

Van alle rugbeschermers uit de test, biedt deze variant van Evoc de meeste bescherming. En dat geeft een veilig gevoel. Ik kies steevast voor deze rugbeschermer als ik zeker wil zijn van maximale bescherming (bijvoorbeeld tijdens drukke dagen op de piste of in uitdagende skigebieden).

Garantie en duurzaamheid

De rugbeschermer wordt geleverd met garantie. Nadat je er 1 keer een val meegemaakt is, biedt deze echter niet voldoende bescherming meer. Wanneer je binnen een jaar na aankoop een val maakt met de beschermer, kan je het achterpand kosteloos laten vervangen. Van deze service hebben we zelf ondertussen 1 keer gebruik gemaakt en de vervanging verliep heel snel en soepel. Fijne service!

De rugbeschermer kan (zonder rugpand) gewassen worden in de wasmachine. Wel zo fris!

review rugbeschermer Evoc
De pasvorm kan wat ruim zijn bij een slank lichaam.

Conclusie Evoc rugbeschermer voor wintersporters

De rugbeschermer van Evoc biedt goede all round bescherming aan wintersporters. De pasvorm is perfect bij lichamen waarbij de enigszins overeenkomst met de lengte maat. Voor lengtes tot 1.60 is dit maat S. Voor lichaamslengtes tussen 1.60 en 1.70 maat M en voor lengtes boven de 1.70 meter maat L.

De beschermer biedt een veilig gevoel, draagt comfortabel en is niet te warm. Daarbij past deze perfect onder een wat strakkere midlayer. Je kan de Evoc rugbeschermer online kopen vanaf 120 euro.

 

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: zo leuk is de combinatie stedentrip en wintersport in Innsbruck
Ook interessant
LIVE: het sneeuwt in Oostenrijk – 18 jan. 2020