Zon, niemand op de piste, lekker eten en totale ontspanning. Zo waren voor ons de afgelopen dagen in skigebied Lienz. Dit kleine skigebied in het nog onontdekte Oost-Tirol is perfect om tot rust te komen en van het leven te genieten. Een uitgebreid verslag van deze heerlijke trip volgt binnenkort, maar we kunnen het niet laten om nu alvast wat foto’s met jullie te delen. Kijk en geniet met ons mee!

Ingeklemd tussen de Grossglockner en de Dolomieten

Lienz is de hoofdstad van Oost-Tirol en ligt letterlijk ingeklemd tussen de indrukwekkende Grossglockner (de hoogste berg van Oostenrijk) en de Italiaanse Dolomieten. Het panorama vanaf de piste is hierdoor onovertroffen en we kijken onze ogen uit.

Heerlijk uitzicht in skigebied Lienz
Het uitzicht op de Dolomieten.

Genieten in de zonnehoofdstad van Oostenrijk

Hou jij ook zo van wintersport in de zon? Dan is skigebied Lienz in Oost-Tirol een absolute aanrader. Het kleine bergstadje ligt op de grens met Italië en in geen enkele andere Oostenrijkse wintersportbestemming zijn zoveel zonuren als in Lienz. En dat hebben we gemerkt! Van ’s morgens 9 uur tot ’s middag 17 uur (wanneer de pistes sluiten) profiteren we van zonnig wintersportweer. Het is maar goed dat we onze ski zonnebril en wintersport zonnebrand meegenomen hebben, want we hebben ze hard nodig in Lienz!

Zon Lienz
De hele dag schijnt de zon op de pistes van Lienz.
Sleeplift en zon in Lienz
Ook in de sleeplift is het enorm genieten.

Niemand op de piste

Oost-Tirol is een oase van rust, ruimte en natuur. Het skigebied is voor Nederlanders en Duitser wat verder rijden dan de grote, bekende skigebieden en dat merk je op de piste. We ervaren veelal lege pistes en rustige berghutten. We hoeven geen enkele keer te wachten bij de lift. Het voelt alsof we het skigebied echt voor ons zelf hebben.

De piste voor jezelf in Lienz
Niemand op de piste in skigebied Lienz.
Genieten van lege pistes.
De piste voor jezelf. Waar is iedereen?

Lienz is voor levensgenieters

Lienz claimt de ideale bestemming voor levensgenieters te zijn. We begrijpen wel waarom. Je geniet hier niet alleen van de zon en de lege pistes, maar ook van lekker eten. Overal waar we komen is het eten uitermate smakelijk en het personeel opvallend vriendelijk. Wanneer je daarbij de magische uitzichten optelt, is de beleving compleet. De beste plek om de dag af te sluiten in de Stoanmandlhütte, boven op de berg. Hier genoten we tot half 5 in de zon. Voor we onze laatste afdaling van de dag maakten. Heerlijk!

Zonsondergang
Een prachtige zonsondergang.

Vanaf morgen (eindelijk) weer sneeuw!

Was het deze week nog zonnig, vanaf morgen gaat het eindelijk weer sneeuwen in Oostenrijk. Op zaterdag en zondag wordt er ongeveer 20-30 cm sneeuw verwacht. Onderstaande weersverwachting geldt voor skigebied Montafon, maar ook in de rest van Oostenrijk gaat het sneeuwen. Zelfs hier in het zonnige Lienz… 😉

Eindelijk weer sneeuw
Het gaat eindelijk weer sneeuwen. (Bron: Bergfex.com)

Ga jij komende week op wintersport?

Hou dan rekening met wat extra reistijd op zaterdag en leg voor de zekerheid de sneeuwkettingen bovenop. Twijfel je of je auto klaar is voor winterse omstandigheden? Bekijk dan nog even onze handige checklist voor wanneer je met de auto op wintersport gaat! Vanaf maandag schijnt overal de zon trouwens weer. Het wordt wederom een week om te genieten. Net als wij afgelopen dagen deden in Lienz!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: het sneeuwt in Oostenrijk – 18 jan. 2020
Ook interessant
Skisokken tegen koude voeten tijdens de wintersport