We testten de Evoc rugbeschermer voor kinderen. Wanneer je kind een rugbeschermer nodig heeft, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Er zijn veel verschillende rugbeschermers en ze zijn er in alle prijsklassen. De Evoc rugbeschermer is één met een ritssluiting en een redelijk zachte vormgeving. Toch belooft deze rugbeschermer voor kinderen van Evoc maximale veiligheid.

Backprotector ski - Evoc

Samenvatting review Evoc rugbeschermer voor kinderen

Type: vest met ritssluiting.
Materiaal: geurneutraliserend en ademend mesh
Gewicht: 320 gram (maat s) of 350 gram (maat m)
Geschikt voor: skiën, snowboarden, mountainbiken. Kinderen vanaf 6 jaar.
Beschikbare kleuren: geel/zwart of groen/zwart.
Prijs: te koop voor € 99,95 via Bergfreunde

Lees de volledige review van Evoc rugbeschermer voor kinderen hieronder.

De rugv

Volledige review Evoc rugbeschermer kinderen

Evoc maakt rug beschermende producten voor snowboarders, skiërs en mountainbikers. Met deze rugbeschermer voor kinderen bedienen ze ook de toekomstige athleten in deze disciplines.

Veiligheid

Veiligheid staat bij een rugbeschermer voorop. Nu hebben wij geen ongelukken met deze rugbeschermer gemaakt, dus in hoeverre deze daadwerkelijk beschermd is moeilijk te zeggen. Wel zitten er beschermende elementen bij het heiligbeen, de ruggengraat, de sleutelbeenderen en in de nek. We kozen voor deze kinder rugbeschermer omdat we hier veel vertrouwen in hebben en de rugbeschermer aanvoelt alsof deze veel veiligheid biedt. Daarbij geeft de gratis vervangservice na een val veel vertrouwen. Evoc geeft daarmee aan veiligheid hoog in het vaandel te hebben staan. Deze service wordt namelijk geheel kosteloos verleend.

rugbeschermer ski
Goed beschermd op pad met een rugbeschermer.
Comfort

Comfort is belangrijk omdat je niet wil dat je kind last heeft van de rugbeschermer. Een rugbeschermer zou ook niet beperkt moet zijn. En daarbij is het belangrijk dat je kind er nog mee in de lift kan zitten. Precies om deze reden valt het vest van Evoc goed in de smaak. Het is een buigzaam vest, er is genoeg bewegingsruimte. Omdat de harde delen allemaal in losse stukken zijn opgedeeld blijft de rug vrij om te bewegen. Het materiaal van het vest is lichtgewicht en heeft een honinggraad structuur. Hierdoor is het vest niet te warm of drukkend. De harde elementen zijn verwijderbaar en de heupband (die het heiligbeen beschermt) is door middel van klittenband in hoogte verstelbaar. Ook de sleutelbenen worden beschermd. Dat alles onder maximaal comfort. Geen van de door ons geteste rugbeschermers biedt een groter comfort dan Evoc rugbeschermer voor kinderen.

Pasvorm

De pasvorm is nauwsluitend (het betreft een compressie beschermingsvest). Het vest in maat S is geschikt voor kinderen vanaf 116 cm tot 128 cm. Het vest in maat M is geschikt voor kinderen van 128 cm tot en met 134 cm. Maat L is voor kinderen van 140 cm en groter. De breedte van het vest is instelbaar door vier stroken klittenband in de taille van het vest (2 aan de linkerzijde, 2 aan de rechterzijde). Ons testmodel is uitermate slank (zie foto). Er zat gelukkig meer dan genoeg speling in het vertelsysteem waardoor het vest perfect op maat gemaakt kan worden. Een perfecte pasvorm is met dit systeem gegarandeerd!

De beschermer wordt gedragen over het thermoshirt en onder de fleecetrui of vest. Dit draagt comfortabel zonder dat je kind in zijn bewegingen wordt belemmerd of het te warm krijgt.

Rugbeschermer kind
Gaan jouw kinderen ook graa de zwarte piste af?

 

Conclusie review Evoc rugbeschermer kind

De rugbeschermer is de favoriet onder de rugbeschermers voor kinderen. Dit is voornamelijk vanwege de aangename pasvorm. Het geur neutraliserende vermogen werkt uitstekend. Na 20 dagen gebruik kwamen we erachter dat de rugbeschermer nog niet gewassen was. Echter, hij zag er nog ongedragen uit en rook ook zo.

Je koopt de rugbeschermer voor 100 euro via Bergfreunde. Dit is een gemiddelde prijs voor een rugbeschermer voor kinderen. Dat in overweging genomen is de prijs / kwaliteit verhouding van deze rugbeschermer beter dan gemiddeld.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skisokken wassen voor een langere levensduur
Ook interessant
Bezoekers après-ski Zillertal moeten extra alert zijn op coronabesmetting