Voor onze skihelmen test hebben we dit jaar veel verschillende skihelmen gedragen. Onze favoriete skihelm van deze winter is de Sweet Protection Switcher. Deze helm dragen we vaak wanneer we de piste op gaan. Waarom dat zo  is? Dat staat in deze uitgebreide review van de Sweet Protection Switcher skihelm.

Samenvatting review Sweet Protection Switcher

Type helm: hybride constructie.
Gewicht: 550 gram.
Beschikbare maten: S/M (53-56 cm), M/L (56-59 cm) of l/XL (59-62 cm)
Beschikbare kleuren: blauw, wit, grijs, groen en zwart.
Wat is leuk: Super veilig. Erg aangename pasvorm en draagcomfort.
Wat is minder: de coating op de skihelm beschadigt snel.
Kopen: nu in de aanbieding vanaf €131,97.

sweet protection switcher mips

Volledige review Sweet Protection Switcher

Sweet Protection is een Noorse fabrikant van beschermingsmateriaal. Onder het motto: Live to play another day, brengen ze rugbeschermers, crashpants en helmen op de markt. Onder andere voor wintersporters. Twee jaar geleden kwamen we voor het eerst met het merk in aanraking en vanaf het eerste moment zijn we toch wel een beetje fan van Sweet Protection. Het materiaal is degelijk, voelt vertrouwd en het design ziet er altijd goed uit.

De Switcher skihelm is verkrijgbaar in een aantal uniseks uitvoeringen. Er is een normale variant en een MIPS variant verkrijgbaar. De laatste biedt extra bescherming bij roterende bewegingen tijdens een val. Wij testten de lichtblauwe damesskihelm zonder MIPS en het donkerblauwe uniseks model met MIPS.

Sweet Protection skihelm switcher heeft een aangename pasvorm
Sweet Protection skihelm switcher heeft een aangename pasvorm
Pasvorm van de skihelm

De helm heeft een fijne pasvorm die aansluit bij mijn kleine hoofdmaat. Met het draaisysteem kan ik de helm perfect op  maat maken. Er zijn extra inlegstukken met de skihelm meegeleverd. Hiermee kan je de helm verder aanpassen naar de vorm van jouw hoofd. Dit is in ons geval niet nodig. Toch bewaren we deze stukken voor eventueel toekomstig gebruik.

De helm sluit goed aan bij de skibrillen die we getest hebben. Ook de groot uitvallende skibril zoals Julbo Cyrius (zie foto) sluiten goed aan en af bij de Sweet Protection Switcher skihelm. Maar ook bij skibrillen van Sinner, Snowvision en Decathlon sluit de helm perfect aan.

Veiligheid en bescherming

De helm is verkrijgbaar met of zonder MIPS. Dit systeem zorgt voor extra bescherming bij draaiende bewegingen tijdens een val. Qua pasvorm en comfort zijn beide modellen gelijk. Wij raden alle wintersporters aan om de MIPS variant aan te schaffen. Veiligheid boven alles!

Desalniettemin ervaren we een veilig gevoel met beide helmen. Dat komt vooral omdat de skihelm perfect om past. Beter dan elke andere geteste skihelm. Dit maakt de Sweet Protection Switcher tot onze favoriete skihelm.

snowvision skibril op sterkte
De skihelm past goed bij alle geteste skibrillen.
Ventilatie

Sweet Protection Switcher skihelm heeft uitgebreide ventilatie mogelijkheden. Aan de voorkant van de helm zitten twee kleinere ventilatieroosters (op het voorhoofd) deze zijn individueel met een schuif te bedienen. Zelf heb ik deze eigenlijk altijd dicht, op mijn voorhoofd heb ik liever geen verse luchtstromen.

Aan de bovenkant van de helm zitten maar liefst 20 ventilatieroosters. Deze kunnen geheel gesloten of geheel open gedraaid worden en alle standen daartussen zijn ook mogelijk. De roosters worden bediend met de draaiknop (waar de bevestiging van de skibril bevestigd wordt) achterop de helm.

Tot slot zijn er twee kleine ventilatieroosters aan de achterzijde van de helm. Deze zijn open en niet bedienbaar. Maar hier kan onmogelijk sneeuw of water inkomen.

De uitgebreide ventilatie waarvan alle roosters afsluitbaar zijn.
Overige features

Deze helm geheel audio ready. Zelf maken we hier geen gebruik van, maar het kan. Dankzij dde opening via de rits aan de achterzijde van de oorstukken.

De binnenzijde van de helm is wasbaar, zelfs op 40 graden en in de wasmachine.

Tot slot is de kinriem het noemen waard. Deze is met een magnetische clip afgewerkt. De kinriem is makkelijk op maat in te stellen. Controleer elke keer na het opzetten van de skihelm of de kinriem nog goed zit. Mijn ervaring is dat deze elke keer even bijgesteld moet worden. Maar zoals gezegd, dat gaat extreem makkelijk door even aan het uiteinde van de kinriem te trekken.

Vervoer de skihelm altijd in de bijhorende zak. Het design met matte kleuren is mooi, maar kwetsbaar. Toen de helm twee dagen oud was, had ik er al een lelijk (wit gekleurde) kras opzitten. Het doet natuurlijk niets af aan veiligheid, comfort en functionaliteit, maar het doet toch even pijn. Juist omdat de helm zo mooi is!

Skischoenen Lange XT Free review
De Sweet Protection Switcher is een van onze favoriete skihelmen van deze winter.

Conclusie Sweet Protection Switcher test

Zoals eerder geschreven onze favoriete skihelm. Het draagcomfort is groot, de skihelm is licht, warm, heeft uitgebreide ventilatie is audio ready en geeft een veilig gevoel. Je koopt deze skihelm met of zonder MIPS optie via Bergfreunde vanaf € 133,97.

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bezoekers après-ski Zillertal moeten extra alert zijn op coronabesmetting
Ook interessant
Met pijn in ons hart: Coronavirus maakt einde aan wintersportseizoen