switcher skihelm sweet protection
Sweet Protection Switcher skihelm: de test

Voor onze skihelmen test hebben we dit jaar weer veel verschillende skihelmen gedragen. De favoriete skihelm voor dames is Sweet Protection Switcher. Deze helm is ondertussen de meest gedragen skihelm (zonder vizier). Waarom deze skihelm voor dames favoriet is, zal ik nader toelichten in deze review van de Sweet Protection Switcher skihelm.

Samenvatting review Sweet Protection Switcher

Type helm: hybride constructie.
Gewicht: 550 gram.
Beschikbare maten: maat S/M (hoofdomtrek 53-56 cm) of M/L (hoofdomtrek 56-59 cm)
Beschikbare kleuren: blauw, roze, rood, geel of zwart.
Wat is leuk: aangename pasvorm en draagcomfort.
Wat is minder: de kleuren op de skihelm beschadigen snel.
Kopen: vanaf € 200,- regulier en vanaf € 225,-  met MIPS bescherming.

sweet protection switcher skihelm blauw

Volledige review Sweet Protection Switcher

Sweet Protection is een Noorse fabrikant van beschermingsmateriaal. Onder het motto: Live to play another day, brengen ze rugbeschermers, crashpants en helmen op de markt. Onder andere voor wintersporters. Twee jaar geleden kwamen we voor het eerst met het merk in aanraking en vanaf het eerste moment zijn we toch wel een beetje fan van Sweet Protection. Het materiaal is degelijk, voelt vertrouwd en ziet er altijd goed uit.

De Switcher helm komt in twee damesuitvoeringen (roze en blauw) maar ook in een aantal uniseks uitvoeringen. Daarbij is er een MIPS variant verkrijgbaar die extra bescherming biedt bij roterende bewegingen tijdens een val. De keuze is reuze. Wij testten de blauwe damesskihelm zonder MIPS.

review sweet protection switcher skihelm voor dames
Sweet Protection Switcher skihelm: wat een aangename pasvorm!
Pasvorm van de skihelm

De helm heeft een fijne pasvorm die aansluit bij mijn kleine hoofdmaat. Met het draaisysteem kan ik de helm perfect op  maat maken. Er zijn extra inlegstukken met de skihelm meegeleverd. Hiermee kan je de helm verder aanpassen naar de vorm van jouw hoofd. Dit is in mijn geval niet nodig. Ik bewaar deze stukken voor eventueel gebruik in de toekomst.

De helm sluit mooi aan bij de skibrillen van dit moment. Ook de groot uitvallende skibril zoals Julbo Skydome (zie foto) sluiten goed aan en af bij de Sweet Protection Switcher skihelm. Op de foto’s in de review zie je de combinatie van de Sweet Protection Switcher skihelm met skibrillen van Julbo, Sinner en Wed’ze. Je ziet dat de skihelm bij alle geteste skibrillen goed aansluit.

Veiligheid en bescherming

Ik heb gekozen voor de standaard (dames) uitvoering van de skihelm zonder MIPS. Hierdoor is de bescherming beperkt bij draaiende bewegingen tijdens een val. Helaas was de MIPS variant niet beschikbaar toen ik de skihelm bestellen, anders had ik voor deze variant gekozen. Veiligheid boven alles!

Desalniettemin heb ik een veilig gevoel met deze helm op. Dat komt met name omdat de skihelm perfect om mijn hoofd sluit. Beter dan elke andere geteste skihelm. Dit maakt de Sweet Protection Switcher tot mijn favoriete skihelm.

Sweet Protection Switcher skihelm getest
De skihelm past goed bij alle geteste skibrillen, hier met Wed’ze van Decathlon
Ventilatie

Sweet Protection Switcher skihelm heeft uitgebreide ventilatie mogelijkheden. Aan de voorkant van de helm zitten twee kleinere ventilatieroosters (op het voorhoofd) deze zijn individueel met een schuif te bedienen. Zelf heb ik deze eigenlijk altijd dicht, op mijn voorhoofd heb ik liever geen verse luchtstromen.

Aan de bovenkant van de helm zitten maar liefst 20 ventilatieroosters. Deze kunnen geheel gesloten of geheel open gedraaid worden en alle standen daartussen zijn ook mogelijk. De roosters worden bediend met de draaiknop (waar de bevestiging van de skibril bevestigd wordt) achterop de helm.

Tot slot zijn er twee kleine ventilatieroosters aan de achterzijde van de helm. Deze zijn open en niet bedienbaar. Maar hier kan onmogelijk sneeuw of water inkomen.

De uitgebreide ventilatie waarvan alle roosters afsluitbaar zijn.
Overig

Deze helm geheel audio ready. Zelf maken we hier geen gebruik van, maar het kan. Dankzij dde opening via de rits aan de achterzijde van de oorstukken.

De binnenzijde van de helm is wasbaar, zelfs op 40 graden en in de wasmachine.

Tot slot is de kinriem het noemen waard. Deze is met een magnetische clip afgewerkt. De kinriem is makkelijk op maat in te stellen. Controleer elke keer na het opzetten van de skihelm of de kinriem nog goed zit. Mijn ervaring is dat deze elke keer even bijgesteld moet worden. Maar zoals gezegd, dat gaat extreem makkelijk door even aan het uiteinde van de kinriem te trekken.

Vervoer de skihelm altijd in de bijhorende tas. Het design met matte kleuren is mooi, maar kwetsbaar. Toen de helm twee dagen oud was, had ik er al een lelijk (wit gekleurde) kras opzitten. Het doet natuurlijk niets af aan veiligheid, comfort en functionaliteit, maar het doet toch even pijn. Juist omdat de helm zo mooi is!

Conclusie Sweet Protection Switcher test

Zoals eerder geschreven onze favoriete skihelm voor dames. Het draagcomfort is groot, de skihelm is licht, warm, heeft uitgebreide ventilatie is audio ready en geeft een veilig gevoel.
Je koopt deze skihelm met of zonder MIPS optie via Bergfreunde vanaf € 200,-.

 

 

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #58 – 9 foto’s van de nieuwjaarsdump 2019
Ook interessant
Sneeuw, wind en -10, dit dragen wij op de piste