Winterwandelen is een aanrader voor wintersporters die van gemoedelijk houden en het landschap graag volledig op willen nemen. Door te wandelen door de besneeuwde bergen ervaar je het fantastische uitzicht heel anders dan vanaf de piste. En je begeeft je in volledige rust. Dit in tegenstelling tot de drukte op de meeste pistes. De uitzichten zijn meestal helder en weids. En door de lage maar constante vorm van inspanning zal je merken dat je lichaam moe wordt zonder (veel) adrenaline aan te maken. En dat staat dan weer garant voor een goede nachtrust.

Wil je weten wat winterwandelen precies is? Lees dan hier ons uitgebreide artikel over winterwandelen in Oostenrijk. Hieronder selecteren we drie mooie bestemmingen voor winterwandelen in Oostenrijk.

Winterwandelbestemming 1: Gastein

Gastein heeft iets magisch. Of het nu komt door rustige en afgelegen ligging, door de strakke bergtoppen of door de aanwezigheid van de thermen, dat weten we niet. Maar in Gastein wordt je overvallen door rust. In Bad Gastein en Bad Hofgastein zijn idyllische winterwandelroutes aangelegd. Er zijn maar liefst 16 winterwandelroutes aangelegd voor winterwandelaars. Deze routes zijn allemaal geschikt voor beginners en gevorderden. De kortste winterwandeling duurt een half uur, de langste 3 uur. En dan zijn er ook nog routes om af te leggen met sneeuwschoenen, mocht je je na een paar dagen toch aan iets anders willen wagen.

Na je wandeling kan je bijkomen in één van de thermen. Er zijn meerdere luxe wellness complexen, waar al sinds de tijd van Sissi toeristen naar toe komen om tot rust te komen in het helende water uit de bronnen van Gastein.

Ontspannen in de thermen van Gastein.

Winterwandelbestemming 2: Filzmoos

Filzmoos heeft maar liefst 50 kilometer aan geprepareerde winterwandelwegen. Ondanks dit Filzmoos maar een klein afgelegen dorp is, kan je hier dus uitgebreid winterwandelen. Er zijn een aantal makkelijke en korte wandelwegen maar ook een aantal uitdagende, afgelegen en hele mooie winterwandelwegen.

De rondweg op de Oberberg is de meest uitdagende die je zonder gids kan maken (bewaar deze dus liever voor een tweede of derde wandeling). De wandeling op de Roßbrand (start bij het bergstation van de Papageno gondel) is wat ons betreft de mooiste.

En met Advent is er een prachtige wandeling uitgezet bij de Unterhofalm. Hier kan je heen wandelen, maar je kan er ook met de paardenkoets heen om alleen de rondweg te wandelen. We hebben deze kerst idylle uitgebreid beschreven in het artikel ‘advent in Filzmoos‘.

langlaufen filzmoos
Winterwandelweg ronde op de Rossbrandt in Filzmoos.

Winterwandelbestemming 3: Hochwurzen / Schladming

Bij Schladming ligt Hochwurzen. In deze regio zijn diverse winterwandelwegen met in totaal 70km aan wandelingen. De meeste van deze wandelingen zijn afgelegen en je zal onderweg niet veel mensen tegenkomen. Het landschap is ruig en ongerept, lang niet zo gecultiveerd als in SalzburgerLand.

Een bijzondere Oostenrijkse winterwandelbestemming vindt je in Hochwurzen. De zogenaamde ‘4 Jaargetijden’ wandeling begint bij hotel Winterer. Vanaf daar wandel je 6,5 kilometer en 700 hoogtemeters. Een mooie wandeling voor het hele gezin die in totaal zo’n 2 uur beslaat. Bovenaan aan gekomen is er een berghut om uit te rusten en de mogelijkheid om de weg terug over een 7 km lange rodelbaan per slee af te leggen! Een fantastische ervaring.

Rodelen na een winterwandeling op winterwandelbestemming in Schladming
Rodelen na een winterwandeling.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Helly Hansen Lifaloft Hybrid Midlayer
Ook interessant
Deze mensen zijn het leukste wintersport gezelschap